נוער מד"א לפולין 2007

tal afula

New member
נוער מד"א לפולין 2007

אשמח אם משהו יכול להסביר לי על המסע לפולין מטעם מד"א...

Anusha

New member
מה ז"א להסביר עליה?

מה שאני יודעת זה שהיא בין ה10-17 לאפריל. האנשים למשלחת נבחרים ע"י האחראי מתנדבים של התחנה, בוחרים את מי שהכי נראה להם, זה שמגיעה לו ועוד בטח כמה וכמה שיקולים... תלמיד כיתה יא' או יב', בין גיל 17-18. בגדול אני לא יודעת על המשלחת חוץ מזה הרבה, למרות שאני מועמדת לצאת וזה מבאס (שאני לא יודעת הרבה חח)...

tal afula

New member
פולין 2007

כמה במשלחת...? אתה במקרה מכיר משהו שיוצא השנה..?

Anusha

New member
את*...אני בת:)

אני מניחה שמכל אזור יצאו לפחות 2 אנשים +- ... ולא, אני לא מכירה אפחד שיוצא עוד...אני היחידה מהתחנה שלי ומתנדבים אחרים (מתחנות אחרות) אני לא מכירה...

TSLIL M1M1

New member
את יוצאת לפולין?

אני נבחרתי להיות במשלחת... אם את יודעת על מה הולך להיות ...אשמח אם תסבירי לי.....

Anusha

New member
מה יהיה במשלחת עצמה כבר את מתכוונת?

האמת אני לא יודעת... \: את יוצאת בטוח? כבר אמרו לך? (לי עוד לא אמרו...) ויש איזה משו ביום שלישי הבא (20.3) בירושלים, מין יום פגישה כזה של כל מי שיוצא... את יודעת אולי איפה יהיה המפגש הזה (הגיוני שזה יהיה בתחנת מד"א בי-ם, אבל אני לא יודעת...) ובאיזה שעה זה?

TSLIL M1M1

New member
פולין..

כן...אמרו כבר מי יוצא.. אם לא אמרו לך אז סימן שלא נבחרת... יש 20 לחודש סיור במנהרות הכותל...נפגשים במד"א ירושלים....

18 G

New member
משלחת נוער מד"א לפולין

משלחת נוער מד"א לפולין מונה כ- 16 מתנדבי נוער מכל הארץ, שנבחרו ע"י אחראי מתנדבים ויו"ר סניפיים, ועברו ראיונות קבלה למשלחת שמתקיימים בכל שנה במרכז מד"א. ה16 הנבחרים , מקיימים מספר מפגשי הכנה לפני יציאתם למסע: 1. כנס מטוס - תדריך בטחוני עם קב"ט המשלחת, סקירה קצרה של המקומות שבהם תבקרו, בתי המלון שבהם תלונו ושיחה עם רופא המשלחת. 2. סמינר הכנה - מתקיים בכל שנה במקום אחר, ב2005 הסמינר התקיים בי-ם, ב2006 בפנימיית עיינות והשנה במשואה. במהלך הסמינר קודם כל מכירים את הקבוצה ולאט לאט מתגבשים. מטרת הסמינר היא לעבור הכנה ולנסות קצת ולהבין על פולין (מבחינת ג"ג, מיקום, אוכלוסיה) בעבר ובהווה כשהדגש הוא על היהודים בתקופות שלפני מלחמת העולם ה2, במהלכה ואחריה. הסמינר נמשך יומיים בתנאי פנימיה (כלומר ישנים שם), כל מתנדב מכין עבודה בנושא מסוים והיום מתחלק לשניים: בבוקר סדנאות על ידי אנשים מבחוץ ובשעות אחה"צ כל מתנדב מעביר הרצאה על נושא העבודה שלו לשאר המשלחת. בערב ה2 לפני שחוזרים הביתה ההורים מגיעים, מכירים את ראש המשלחת והמלווים, עושים קצת הכרה עם המסלול ומקבלים פרטים חשובים, דפים עם מקומות הלינה, מסלול, מפות וכמובן משלמים על המסע (600 דולר היה הסכום ב2005). אחרי מפגשי ההכנה נפגשים ביום הטיסה (בד"כ במימונה - איך שנגמר פסח) בטרמינל 3, מקבלים כרטיסי טיסה וטסים למסע. המסע אורך 8 ימים שבמהלכם מבקרים במספר גטאות ומחנות השמדה, ונוטלים חלק ב"מצעד החיים" שמתקיים בכל יום שואה ומשתתפים בו אלפי יהודים מכל העולם. ליאור מד"א ראשל"צ פולין 2005

TSLIL M1M1

New member
משלחת לפולין..

הכנס מטוס או סמינר הכנה היה לך עם משלחות אחרות??

18 G

New member
המשלחת של מד"א היא חלק ממשלחת

של משרד החינוך, והמשלחת הזו מונה כ8 קבוצות שמתחלקות ל-8 אוטובוסים. הכנס מטוס הוא מפגש לכל 8 האוטובוסים. סמינר ההכנה הוא רק למשלחת של מד"א,כלומר 16 המתנדבי והמלווים הבוגרים.

E M S

New member
משלחת נוער מד"א לפולין 2003

אז כל מה שליאור הסבירה זה נכון ואני רוצה להוסיף קצת... אם יש דבר שאזכור למשך כל חיי זה את המסע לפולין דרך מד"א עברו מאז שנסעתי כבר 4 שנים!! מפחיד איך שהזמן רץ והכל צרוב בזיכרון כאילו קרה רק אתמול... אתם נוסעים למשלחת שמייצגת את מד"א! את רוב המסע תעשו במדים של מד"א יצגו את מד"א בכבוד תדעו ללמוד בימים ובלילות במלון גם להנות אתם תכירו אנשים מדהימים.. ותתפלאו כמה קל למשלחת שנפגת כל כל קצת לפני הטיסה להתחבר כמו פזל וליהיות החברים הכי טובים. המלצות: קחו איתכם יומן מסע תכתבו הכל!! קשה לזכור ואז לרשום כל פעם באוטובוס תשקיעו קצת ותכתבו הכל! אתם מצלמים תמונות תרשמו מה צילמתם למי מכם שלוקח מצלמה דיגטלית ממליץ לקנות כרטיס זיכרון גדול יש הרבה מה לצלם.. אין הרבה מה לבזבז בפולין תקבלו זמן שוק והכל אבל ממליץ לא לקחת יותר מדיי כסף. כשתיהיו בזמן חופשי בשוק ממליץ בחום את הארנקים לשים בכיס הקדמי!! בסה"כ משלחת מדהימה שונה כל כך מבית הספר אולי יותר מאוחר אני יסרוק תמונה ויראה לכם אני ועדי ממד"א רחובות צולמנו בערב יום השואה במהלך הטקס המרכזי בקרקוב בעמוד הראשי של העיתון הגדול בפולין !! אני מצרף את מכתב סיכום המשלחת בעיניי אולי תבינו ממנו מה היא משמעות המשלחת של נוער מד"א לפולין וכמה היא שונה ומיוחדת להבדיל מכל משלחת אחרת משלחת נוער מד"א לפולין 2003 הנסיעה הזאת, הנסיעה לפולין שלה ציפיתי כל כך הרבה זמן. אני פוקד את קברי בני עמי וצופה בתופת הנוראה שביצעו בהם, נסעתי לפולין, נסעתי כמתנדב מד"א שאמון בהצלת חיים. נסעתי לפולין בכדי ללמוד, לראות ולנסות להבין את מה שעברו בני עמי ע"י נוטלי החיים. נסעתי ללמוד אבל חזרתי עם סימני שאלה רבים עוד יותר ממה שנסעתי. הסתובבתי ברחבי אשוויץ, מיידנאק, טרבלינקה ועוד גטאות ומחנות השמדה רבים, ופשוט לא האמנתי, קשה להאמין למה שרואים שם פשוט בית חרושת למוות. בית חרושת שריק מאדם נקי ומסודר, הכל מבריק ומטופח, אין ריח, אין עשן, אבל הדמיון, הדמיון שלא מפסיק לעבוד ואפילו לשניה, ולחשוב שמיליונים מתוך העם שלי עברו את זה וחלקם הצליחו לשרוד את התופת ולעבור ממחנה למחנה ממחבוא למחבוא בידיעה שהם בודדים בעולם הזה אותם עשרות, מאות, אלפים של ילדים ומבוגרים בלי משפחה פשוט גורמים לי להעריץ אותם עוד יותר, ולחשוב על עד כמה כוח, תעוזה ואמונה היה בהם. בכל צעד שצעדתי באשוויץ טרבלינקה מיידנאק ועוד מחנות השמדה וגטאות רבים בכל סיפור או עדות ששמענו מאותם אנשים למדתי להעריץ אותם עוד יותר את אותם ילדי השואה ניצולי השואה שהצליחו לעבור את כל התופת הזו. חזרנו לארץ ולקח לי הרבה זמן לחשוב מה לכתוב, אולי יותר מדי זמן כי פשוט לא עיקלתי היו רגעים עצובים, היו רגעים שמחים, היו רגעים קשים, היו רגעים שפשוט רציתי לעזוב הכל ולחזור לארץ, הגעגועים, הגעגועים למשפחה ולחברים היו גדולים, אבל שם למדתי יותר מכל מה זה להעריך את האוכל שאני אוכל, את המדינה בה אני חיי, את הבית החם, המיטה, השמיכה והכרית, כל דבר בעצם, כל דבר שלהם שם לא היה ולנו היום יש, אני מנסה לדמיין איך הם יכלו להחזיק מעמד שם בלי כל אלה. כשעמדתי על אדמת פולין הארורה שבה נרצחו מיליוני בני עמי והחזקתי את הדגל גבוה גבוה הייתה לי הרגשה בלב, הרגשה של גאווה הרגשה של חוזק הנה אנחנו, העם שניסו להשמיד הקמנו מדינה וחזרנו לשם לראות לדעת להבין וללמוד את מה שהיה שם ואולי לא יותר מכל אבל גם להראות להם הנה אנחנו חיים וקיימים, והעבודה שחזרתי לשם לא סתם אלא במדים ייצוגיים של מגן דוד אדום בישראל גוף רשמי של מדינת ישראל, גוף שמציל חיים מדיי יום. הייתה לי הגאווה ללכת ולהסתובב בכל מחנה השמדה או גטו עם המדים של מד"א וההרגשה היא שונה, כי אני מישהו שמנסה להציל חיים כמעט כל יום, ואז אני רואה איך הם לקחו חיים ואיך הרופאים והאחיות שהיו שם נאלצו לקחת חיים בלית ברירה. לאחר מצעד החיים מאושוויץ 1 לאושוויץ בירקנאו התקיים טקס במעמד נשיא מדינת ישראל מר משה קצב, טקס לזכר אותם אנשים שנספו בשואה, בסיום הטקס לא הושמעה שירת התקווה ההמנון הלאומי של מדינת ישראל דבר שמאוד מאוד הפריע לי! לאחר לכת נשיא מדינת ישראל לקחנו יוזמה החברה' של מד"א והתחלנו לשיר את שירת התקווה יחד עם קבוצה של יהודים מארה"ב זה היה מרגש, מרגש עד מאוד. למדתי רבות מהמסע לפולין אני לא מצטער כלל שיצאתי אליו אני עוד לומד מהמסע וכל יום אני מודה לה' שאני חים וקיים. יוני עוזיהו חבר משלחת נוער מד"א לפולין 2003

18 G

New member
ובהמשך למכתב של יוני

כבר במהלך המסע אתם תרגישו איך כל התקווה נהיה יותר ויותר עוצמתי, בפעם הראשונה אנשים ממלמלים את המילים, שרים בשקט ולעצמם ולאט לאט נפתחים ושומעים שירת התקווה אדירה בכל מקום שרק מגיעים אליו. מהמסע גם אחרי הרבה זמן בארץ, כל התקווה תעביר בכם צמרמורת. כמו שיוני אמר, להסתובב בפולין עם מגן דוד ענק על הגב ועל החזה, עם דגל ביד ולדעת שנצחנו, שאנחנו כאן בשמם של 6 המיליון שאינם ובשביל כל אותם אנשים ששרדו והקימו את המדינה שלנו וגידלו חלק מאיתנו ומהווים נדבך כל כך חשוב בחברה ובעם היהודי. אני מציעה לכם לקחת מצלמה ויומן מסע ולתעד הכל, קשה לשחזר אח"כ את הטיול ולשייך כל תמונה למקום ולתאריך שבו הייתם במקום. בנוסף תקחו איתכם סיכות חולצות כובעים ודגלים עם מגני דוד וסמלים של מד"א, במצעד החיים תפגשו בהמון משלחות מארצות שונות שירצו מאד להחליף איתכם דברים. אני עד היום מסתובבת עם צמיד שהחלפתי עם משלחת של יהודים ממקסיקו. אתם צריכים להיות גאים שנבחרתם למשלחת ואני מקווה שתייצגו אותנו, תלמדו, תכירו אנשים אחרים והכי חשוב אל תשכחו!1!

E M S

New member
קצת תמונות.. משלחת נוער מד"א לפולין

קצת תמונות שמשקפות מאוד בכלליות את פולין בשבילי אחת משלחת נוער מד"א לפולין 2003 דגל ישראל ודגל מדא על הריסות תאי הגזים באוושויץ דגל מדא על מסילת הרכת לאחר מצעד החיים באוושויץ בירקנאו מצעד החיים

E M S

New member
תמונה שנייה

דגל ישראל ודגל מדא על הריסות תאי הגזים באוושויץ

E M S

New member
דגל מדא על מסילת הרכבת לאחר מצעד הח

דגל מדא על מסילת הרכת לאחר מצעד החיים באוושויץ בירקנאו

E M S

New member
משהו בנימה אישית

אז כמו שליאור אמרה ואני אמרתי גם קודם. אתם נוער מד"א משלחת של 15 אנשים שנבחרה מתוך 10,000 מתנדבי נוער מד"א בארץ אתם אלו שנבחרו לייצג את מד"א במשלחת לפולין להשתתף במצעד החיים ובטקס יום הזיכרון לשואה ולגבורה בערב יום השואה בפולין. תחשבו על זה ותבינו אתם לא עוד משלחת של בית ספר אתם משלחת שונה! אתם אנשים בני נוער שמדי יום מתנדבים על אמבולנסים, מצילים חיים של אנשים אחרים (כמה שזה נשמע קיצ'י) במדינת ישראל יהודים מה שהם ניסו להשמיד ואתם מגיעים לשם לבושים בגאווה אמיתית במגן דוד אשום בישראל גוף שהוקם לתת מענה ועזרה לכל אזרח במדינת ישראל. אתם הולכים לעבור חוויה אמיתית חוויה קשה וטובה, אתם בימים "טטיילו" במחנות ההשמדה והריכוז, ובלילות "תהנו" תדעו לעשות הפרדה בין היום ללילה, כי בסופו של דבר תכירו שם אנשים סוף הדך באמת! תייצגו את מד"א בכבוד! תכתבו כל מה שאתם רואים/מצלמים מאוד קשה לשחזר את זה אחר כך!!!! ובסופו של דבר תיסעו ותחזרו בשלום! אם הייתי יכול הייתי עושה את המשלחת הזאת שוב ושוב ושוב!

y e t i

New member
יצוג מכובד של אזור גלבוע בתמונות

אתה מאזור גלבוע ?

E M S

New member
לא

התנדבתי באזור אילון בתחנת ראשל"צ... אכן לאזור גלבוע היה ייצוג מכובד וכך גם לאיילון...

TSLIL M1M1

New member
שאלה....

מצעד החיים.......אנחנו (נוער מד"א) נצעד עם כולם...(עם בית ספר שונים)? קראתי את מה שכתבתם....ואני אשמח לצעד וליצג את מד"א ובמיוחד את מד"א גלבוע..בכבוד..

למעלה