נוער מסתובב בלילות.

yully2

New member
נוער מסתובב בלילות.

שלוםלך, בגלל שלתלמידי התיכון אין מסגרת לימודית בשבועות האחרונים רבים מהם כולל הבן שלי הפכו יום ולילה . ישנים ביום ומסתובבים בלילה. אנחנו מאד לא אוהבים את זה אבל קשה לנו למנוע ממנו בטנה שכולם מסתובבים ולכולם מרשים. מה דעתך?

הבעייה היא

שכל אחד חושב ש``כולם מרשים`` בו בזמן שרוב ההורים בעצם לא מרשים. אז אולי תבררי קצת, ותיראי אולי אפשר לעשות ``קואליציה`` ... זוועה השביתה הזו!

שוטטות הלילה אכן בעייתית והורים רבים מתמודדים

איתה. יש שוב הרגשה של "חופש גדול" וחוסר המסגרת גורם להם לחפש מה לעשות. בזמן הלא נוח הזה צריך יותר מכל לשים גבולות בהעדר מסגרת ולנסות יחד עם הבן לארגן "שגרת שביתה" . זה שאין לימודים לא אומר שחייבים לישון כל היום ולשוטט בלילה, צריך לכוון את הנוער לפעילויות אחרות. בקשר לזה שלכולם מרשים , יש פה סוג של לחץ חברתי אבל עדיין אתם יכולים להיות ההורים שאינם מרשים ולנמק את הסירוב שלכם . כדאי ליצור קשר עם הורים נוספים ולהחליט יחד שאתם עושים סוף לעניין, לא חייבים ליפול בפח של "אבל כולם". שיהיה בהצלחה!

yully2

New member
המשך.

את צודקת בעניין וחשבנו על זה גם שכדאי לגייס את שאר ההורים. הבעיה היא שהבן שלי מתפדח מזה שאנחנו בכלל מעורבים בעניין ויעשה לי סקנדל אם ידע שאני מארגנת את ההורים האחרים היא בגיל כזה שהחברים הכי חשובים ואנחנו שם בשביל מקסימום להיות כספומט... אני גם לא רוצה לפגוע בו. יש דרך אחרת? תודה על ההתייחסות.

אם את רוצה לעשות שינוי ולעזור לבן שלך לנהל

את זמנו טוב ובטוח יותר אז זה על חשבון אי נוחות שלו והפדיחה שאתם עושים לו כביכול. גם הנוער המרדן ביותר מבין את ההשלכות של השוטטות (היו כמה קשות שגם התפרסמו) תשתפי את הבן בהרגשה שלך בחששות שלך ותאמרי לו בדיוק מה תכננתם לעשות, גם אם לא יאהב את הרעיון עמוק בפנים הוא יודע שאתם דואגים ואוהבים. ילדים זקוקים ואוהבים גבולות גם אם הם מראים את ההפך.

למעלה