נוע"ל יקר.....חזור לקן!

נוע"ל יקר.....חזור לקן!

שלום,אני לימור ואני שכב"גיסטית משבט אופק בהנהגת מרכז,והייתי חייבת להגיב על מה שטענתם כאן-שלתנועת הצופים אין כל אידיאולוגיה ובלה בלה בלה... ובכן,בתוקף תפקידי בתור מדריכת ד´ בנות (שזה ה-כ-י טוב!!) אני צריכה להגיד-אתם טועים בטענה שלכם-הצופים ללא אידיאולוגיה? ביישוב שלי אין אמנם נוע"ל,אבל יש לנו תחרות *מאוד* קשה עם מכבי צעיר,שהסניף שלהם אצלנו הוא הכי גדול בתנועה-אז כן,יש תחרות. אבל הצופים לא פחות חזקים-וזה למה? בגלל שאין להם אידיאולוגיה? שהם לא מאמינים בערכים? להפך! תנועת הצופים היא התנועה היחידה,נכון לעכשיו,שמחנכת לערכים מכל ה-
, ושמחייבת מי שמדריך בה לעשות את עבודתו על הצד הטוב ביותר. נכון,אז אולי עד לפני כמה שנים זה לא היה ככה,אבל היום שיטת ההדרכה עברה רפורמה די גדולה-ומניסיון,בהתחלה זה היה ממש קשה,אבל אחר כך התרגלנו,ולפי דעתי זו הדרך הכי טובה-שבה הערך מועבר על הצד הטוב ביותר. ועוד משהו-לא רק לאנשי הנוער העובד אלא גם לחניכים שיש כאן בפורום-לא תמיד מה שנראה לכם "סתם" משחק הוא רק "סתם" משחק-הוא משחק שנבחר במיוחד בשביל הפעולה הזו,ורק בשביל החניכים. אני הייתי חניכה בצופים,ובאמת,בערך מכיתה ז-ח מתחילים להבין מה בכלל קורה בתנועה,כשהשיא,לפי שעתי,הוא כשעוברים את ה"הבטחה"-ומשם,הדרך עד להדרכה/שכ"בג די קצרה...אבל מלאה בדברים. מה שאני פשוט באה להגיד פה,שנורא קל לבוא ולהאשים-אבל אם מסתכלים לעומק,רואים דברים שלא היה לכם סיכוי לראות. כדברי התנועה- "צופים כדרך חיים" וכל מילה מיותרת

וואוווווווווווו!!!../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif../images/Emo127.gif

כל הכבוד לך!!! אני לא חושבת שמישהו היה יכול להסביר את הדברים יותר טוב.. אז קבלי
ו
ממני שלך נטע נ.ב את מדריכה?

nIcKiTa

New member
בדרך כלל

הייתי משרשרת... אבל כתבת דברים כאלה נכונים... שלא יכולתי
מגיע לך
!!!
חן...

לא! אתם לא תנועה ערכית!

צופים וצופות יקרים ויקרות. גם אני חברת הנוע"ל, ולא יכולתי להתעלם מההודעה "נוע"ל יקר חזור לקן". תשמעי, ובבקשה תנסו להיות כמה שפחות אנטגוניסטים כאן ובאמת להקשיב, כי זה הולך להיות ארוך: אז ככה. התקופה שאנו חיים בה היום היא תקופה שמאופיינת בניהליזם, חוסר ערכים ברורים שמנחים את החברה. אם פעם היו ערכים ברורים שהנחו את כל החברה כמו למשל צה"ל כפרה קדושה, ערך העבודה, הציונות,המשפחה וכ"ו- הרי שהיום זה פשוט לא קיים!! ניהליזם, ואני מקווה שפה אתם מסכימים איתי- זה לא דבר טוב. אין ערכים= אין קו שמנחה ומאחד את החברה= אטימות ובורות, כי אנשים לא יודעים מה טוב ומה רע. עוד דבר שמאפיין חברה ניהליסטית זה באמת הפלורליזם, ריבוי הדעות, שלכאורה נראה כדבר טוב, אבל אם נסתכל לעומקו של עניין- הרי שאם את מאמינה אמיתית בפלורליזם, אז אין לך יכולת לומר מה טוב ומה רע באופן מוחלט, כי "הכל מתקבל"! אז שוב, לכאורה פה הצופים באמת נכנסים עם הערכים שלהם, דמוקרטיה, סובלנות, עזרה ונכונות לזולת וכ"ו... כל זה אחלה, אבל איך את כמדריכה בתנועה שאין לה אמירה חברתית חד משמעית, כמדריכה בתנועה פלורליסטית שאין בה טוב מוחלט ורע מוחלט, שלא הגדירה לעצמה אמת מוחלטת- איך את יכולה לבוא ולומר לחניכים שלך על איזושהיא אידיולוגיה שהיא "לא נכונה"? למשל, טרנספר לערבים הינה אחת מיני דעות רבות הרווחות כיום. הנוע"ל כן יודע מתוך הערכים אליהם הוא מחנך למה טרנספר זה דבר רע, מכיוון שאנחנו הגדרנו את האמת המוחלטת והבלתי מעורערת שלנו, לצורך העניין- שיויון ערך האדם!!! איך הצופים כתנועה יכולה ולבוא ולשלול דעה, שאולי בעיניך כאדם היא אינה לגיטימית, אבל כתנועה אין לך זכות לבוא ולשלול אותה?!!? כנ"ל לגבי פאשיזם, אנרכיזם, כהאניזם!!! מה שחברי לתנועה התכוון בכך ש"אין לכם ערכים", זה שבעולם ניהליסטי וחסר ערכים, אתם תנועה ממלכתית קונפורמיסטית. מחנכת אנשים להיות אזרחים טובים ומועילים, בתקופה שבה המדינה שלכם, כפי שאתם בטח יודעים(אם אתם בכלל לומדים לבקר את החברה ולהטיל ספק במקום לחיות בסוטול שכל העולם נראה כמו השבט שלכם), זועקת לשינוי, למהפכה. החברה זקוקה למורדים שישנו אותה, את המצב הכלכלי, את החינוך!! היא אינה זקוקה לעוד כמה קונפורמיסטים חמודים שייצרו עוד אזרחים בוגרים שלא יודעים להטיל ספק על מה שקורה סביבם, שאינם יודעים לחשוב בשביל עצמם! המדינה שלך זקוקה לשינוי, את בתנועה ממלכתית שמשמרת במקום לשנות, ואת קוראת לעצמכם תנועה ערכית?!? אני בטוחה שאת חושבת כמוני, שהמדינה נראית על הפנים עכשיו. ואני בטוחה גם שאת חושבת שאתם כמדריכים עושים את שלכם בזה שאתם מלמדים את החניכים שלכם לא להרביץ ולעזור לזקנות לחצות את הכביש. אבל זה פשוט לא ערכים!! לא צריך שתקום תנועה של 50,000 חניכים בשביל לעשות את מה שבית ספר אמור לעשות מלכתחילה- לחנך לערכים אוניברסליים, שזה בעצם מה שאתם עושים-לא אומרים כלום חדש ונוקב ומשמעותי, אלא טוחנים שוב את מה שהחברה כבר נכשלה בו, שזה ערכים אוניברסליים, שבעיני שוים לתחת, במציאות שבה אנו חיים כיום. בקיצור מה שאני מנסה להגיד, ואני מקווה שהבנת אותי, זה שערכים כמו שהתנועה שלכם מתיימרת לחנך אליהם היום הם פשוט לא ערכים! לא אמירות, לא אמיתות, לא טוב ולא רע. יש לכם אחלה נוער שמגיע לשבטים(באמת אחלה ופה אני רוצה למסור ד"ש לשבט דותן ושבט שני"ר) רק חבל נורא שהתנועה שלכם לא מלמדת אותם לתת ביקורת, להטיל ספק, שזה בעיני הדבר הראשון שתנועה מחוייבת לעשות, וזה בעצם מה שבעיני מקנה לי את הזכות העצומה לחנך. אגב, שאלת את עצמך פעם מי נתן לך את הזכות לחנך? לקחת ילדים וללמד אותם משהו, בידיעה שכל מילה שלך נחשבת בעיניהם כמילה מאל? תחשבי על זה, ואני מקווה ששאר המדריכים בתנועה שלך יחשבו על זה- מה זה אמור שניתנת למישהו הזכות לחנך? אז זהו. אני מקווה שעניתי לך על השאלות, או שלפחות הצלחתי להסביר למה בעיני התנועה שלי הצופים זאת באמת לא תנועה עם ערכים. היו נכונים!! ענת, גרעין איפוא, קומונת אשקלון, הנוער העובד והלומד. ורק שתראו שאין לי כוונת רעות- הנה הפלאפון שלי: 058-286387 אתם באמת מוזמנים להתקשר אלי ולשאול שאלות. חנה, דקלה, מתן ושאר החבר´ה משבט דותן- מתה עליכם!!

אנחנו מהנוער העובד והלומד

אוקיי- אם את טוענת שיש לכם ערכים אז איפה הם מתבטאים? בעצם האמירה המנומסת " נוע"ל יקר חזור לקן" ? אז איפה הערכים שלכם בעצם? בלהיות אזרח טוב ולעמוד מאחורי הממשלה לא משנה מה היא עושה? אז איפה הבעת הדעה? איפה הביטוי? איפה הערכים? מתחבאים מתחת לשולחן? או אולי מתחת לכוננית? ההודעה שכתבנו יצאה מאוד בוטה בגלל ההתקוממות שלנו מזה שאנחנו התנועה היחידה בארץ שמביאה את החניכים שלה לחשוב, ולהתבטא, ובשל ככה אנחנו מקבלים הכי פחות כסף!! איפה אתם, הצופים, התנועה הממלכתית הייתם אחרי רצח רבין? ושש שנים אחרי רצח רבין? אתם עמדתם איתנו בכיכר? נשמח לדעת, לא בציניות ובאמת בתום לב, מה דעתכם בעניין. מאיה וצליל הנוע"ל נ.ב לצערנו יצא לנו להכיר מקרוב את מכבי צעיר שבכל הזדמנות גונבים לנו חניכים... אנחנו סניף זכרון יעקב שמונה 300 חניכים במכבי צעיר וזה המון יחסית לזכרון...

מה קורה, מאיה וצליל?

אם אתן כבר פה (וטוב לדעת שיש לי גב), אז ספרו קצת על עצמכן! באיזה שכבה? מי הקומונרים שלכם? האם אתן כבר בגרעין? איך הולך בקן? ללימור- חבל שלא כתבת תגובה עד עכשיו...(יכול להיות שאת שוקלת ברצינות לעבור לקן מודיעין שלנו?!? השיחה איתי בטלפון השפיעה עלייך, חמודה?)מה זה אומר,אגב, שאף אחד בצופים לא הגיב על הדברים שלנו? ואם בארזים נפלה שלהבת, מה יגידו אזובי הקיר? (תשאלו את ההורים שלכם...) זהו. ענת, גרעין איפוא, מגשימים באשקלון.

למעלה