נופש בחרמון.

נופש בחרמון.

אנו מעוניינים לנפוש בחרמון וזקוקים להמלצות: אנחנו רוצים לצאת שני זוגות עם 4 ילדים. אנחנו מחפשים מקום בו יש צימרים צמודים כדי שנוכל לבלות יחד. מקום בו נוכל לאכול ארוחת ערב יחד. מקום בו יהיה לילדים מה לעשות חוץ מהחרמון. אנחנו מתלבטים האם יותר טוב השבוע האחרון של ינואר או תחילת פברואר או שזה לא משדנה. מה יש לעשות בחרמון עם ילדים קטנים, ואיך מגיעים לשם, כמה זמן לוקח. בקיצור, כל טיפ יתקבל בברכה.

mini5

New member
החרמון- לינה ומה לעשות.../images/Emo163.gif

מכיוון שהשלג בחרמון הוא הנושא החשוב, כדי לתכנן את הטיול בתקופה שבה יש שלג בחרמון, בעיקר ברכבל התחתון ולא רק בעליון. כרגע אין מספיק שלג, אוני מקווה שבסוף ינואר כבר אפשר יהיה לגלוש ולשחק עם הלבן הזה. בכל מקרה מדובר בהוצאה לא מבוטלת, ויש עדיפות כמובן ליום שישי שזה יום קצת פחות עמוס מיום שבת. ( בהנחה שאתם יוציאם בסוף שבוע) אני הייתי מציעה לשלב את הטיול לחרמון עם מסלול טיול ברמת הגולן או אצבע הגליל. למשל, נסיעה ביום שישי ישירות לחרמון, בילוי עד שעות הצהריים במאוחרות(4 אחה"צ), נסיעה למקום הלינה, למשל קיבוץ אורטל ( מרחק נסיעה של חצי שעה מהחרמון). ארוחת ערב בקיבוץ או עצמאית או במסעדת הבוקרים במרום גולן. למחרת טיול להר בנטל, ומשם דרומה לרכס בשנית,טורבינות הרוח, ומשם לשמורת נוב, אולי תספיקו לראות את אירוס הביצות, ומשם הלאה דרך חמת גדר לדרום הכינרת, צומת צמח וכו'. נשמע עמוס, אך אפשרי ומעניין.

נשמע נהדר. כמה שאלות:

אני חייבת להחליט על שבוע חופש מעכשיו. מה עדיף? האופציות שלי הן השבוע האחרון של ינואר או הראשון של פברואר. מה עושים אם אין שלג דווקא באותו שבוע? מה עושים אם האתר נסגר? איפה אפשר רק לשחק עם השלג - כלומר בובות ומזחלות ולא סקי? (בעיקר בשביל הילדים בן 5 וחצי שנה). מה יש בקיבוץ אורטל? איזה עוד אופציות יש קרוב לחרמון? איפה זה מסעדת הבוקרים? איזה עוד אפשרויות קולינריות יש בסביבה? מה עוד יש בסביבה ולכוון נהריה?

למעלה