נופש ופרי-פורם קרושה

05 מיכל

New member
נופש ופרי-פורם קרושה

חזרתי מהנופש. ביליתי כמה שעות מרתקות בכפר ורדים אצל מרגיט, אומנית פרי-פורם קרושה. העבודות שלה מרתקות, וההסברים מרתקים. היא מעין ציירת, אבל באמצעות סריגה. קיבלתי סיור מודרך בין העבודות שלה, ואחר כך היא נתנה לי תרגיל ועשיתי אותו אצלה, וכך היא כיוונה אותי ו"פתחה לי את הראש" לכיוון. מבחינה טכנית אין שם הרבה חוכמה: עמודים בגבהים שונים, מעין שטוחה ועד עמוד כפול, בחוטים בעוביים שונים ומסרגות בעוביים שונים, ועם זה משחקים. אבל צריכים להיכנס לראש של המשחקים האלה, ובזה היא קצת עזרה לי. חזרתי מהנופש עם שני פרויקטים מותחלים, שזה נהדר בשבילי כי הבעיה שלי היא "להתביית" על מטרה ולהתחיל. אגב, היא משתתפת בתערוכה בבית האומנים בת"א, אבל לא שאלתי אותה מתי התערוכה מסתיימת.

ש י פ

New member
מרגיט אכן אישה מוכשרת ויצירתית

ואני מאד אוהבת את תמונות הקיר שלה העשויות בטכניקת הסריגה. התערוכה בבית האומנים בת"א אמורה להסתיים רק בעוד כחודש - לפי שנאמר לי מדובר בתערוכה לא קלה, אליה מביא כל אומן את יצירותיו, שנבעו ממקום של חוויות חיים קשות שעבר.

liat1953

New member
איפה בית האומנים בת"א?

מחר במקרה אני בת"א....אולי יהיה לי זמן ואלך לראות.

tatia

New member
היא לימדה אותך קצת מהטניקות ?

את העמודים מיוחדים ?bullion_stitch ו Block Stitch

05 מיכל

New member
היא לא עובדת איתם

אני לא יודעת מה זה Block Stitch, אני יודעת מה זה bullion_stitch, והיא ממש לא עובדת עם זה. היא גם אמרה לי בפירוש שהיא עובדת רק עם הטכניקות הפשוטות: עין שטוחה, חצי עמוד, 3/4 עמוד, עמוד ועמוד כפול. מה שהיא כן הסבירה לי, זה לשים לב איך מכניסים את המסרגה, כי זה יוצר אפקטים שונים. למשל, אם לוקחים רק את הלולאה האחורית - הקו המפריד בין הצבעים יוצא חד יותר. אז תלוי איזה אפקט רוצים להשיג.

05 מיכל

New member
3/4 עמוד:

את לוקחת חוט כמו לעמוד, אבל כשיש לך 3 חוטים על המסרגה את מעבירה בהם חוט בבת אחת ולא בפעמיים כמו בעמוד רגיל.

למעלה