נופש זוגי בגני דפנה שבקיבוץ דפנה

gadirussak

New member
נופש זוגי בגני דפנה שבקיבוץ דפנה

הגבתי כאן מוקדם יותר, ובסופו של דבר מצאתי מקום נחמד במושב כפר יובל, שנקרא "אור הירדן". הכל טוב ויפה, המחיר נהדר (250 ש"ח ללילה לזוג), יש ג'קוזי וכו'... אבל מה? המקום מבודד שלוש שעות הליכה מכל זכר של ציויליזציה. מכיוון שלא יהיה לנו כלי רכב במקום, אנחנו מחפשים מקום שיהיה קצת יותר קרוב לציויליזציה, שיהיה לנו איפה לאכול ושנוכל לגשת לכל מיני טיולים ופעילויות באזור כגון קיאקים, טיולי אופנים, מסלולי טיול רגליים וכו'. חשבנו על גני דפנה שבקיבוץ דפנה, ויש לי מספר שאלות: האם החדרים הזוגיים מצדיקים את המחיר הלא זול של 350 ש"ח ללילה לזוג? אמרו לי בטלפון שיש ג'קוזי. קראתי כאן על מקרים שהובטח ג'קוזי והמציאות הייתה אמבטיה רגילה, עם בועות וכו'. האם הג'קוזי הוא ג'קוזי? האם יש גישה לקניית מצרכים, מסעדה, טיולים ופעילויות, כשאנחנו ללא רכב? האם יש מקום שהייתם ממליצים עליו יותר מגני דפנה שעונה על הדרישות הללו והוא ברוח הודעתי הקודמת (פסטורליות, קסם מקומי, עין כרם וכו'...)?

יהיה קשה, אבל אשתדל...

ראשית נראה לי מוגזם - 3 שעות הליכה מציוויליזציה. אבל אכן אין לאן ללכת משם, אלא אם כן בא לכם על טיולי טבע באזור והם קיימים למכביר צמוד לצימר שלכם. (החצבאני, אבל בית מעכה ועוד.... 350 ש"ח ללילה לזוג זהו מחיר סביר (נראה אפילו נמוך) וקשה לצפות ליותר מדי במחיר הזה. מקיבוץ דפנה קל לצאת לפעילות חוויתית וקולינארית בסביבה - תל דן, החצבאני, דג על הדן וכו'.... נראה לי שאתה מצפה ליותר מדי עבור מעט מדי - קשה לקבל בדידות בלינה בקיבוץ! פסטורליה מקומית? נו, ראיתי קצת יותר מגני דפנה... למרות שהסביבה נהדרת. בהגושרים למשל יותר פסטורלי, אך גם יותר יקר. ועכשיו מה תעשו? לדעתי במחיר הזה קשה למצוא תחליפים ההולמים את בקשתך ולכן אולי דווקא כפר יובל עדיף...? (למרות הבדידות) אני לא יכול להחליט בשבילך... חופשה נעימה..

gadirussak

New member
טיולי טבע זה נהדר

אם אתה אומר שטיולי טבע קיימים למכביר באזור הצימר בכבר יובל, זה בהחלט נהדר. אני חושב שאלך בסוף לכפר יובל, למען האמת. הבעיה העיקרית היא המזון. האם כדאי להצטייד מראש במצרכים? האם יש איפה לאכול בקרבת מקום ללא צורך ברכב? (לא מפחדים מהליכה, כל עוד המרחקים לא מוגזמים). האם אמצא במקום מידע על מסלולי טיולים וכו'? באופן כללי - מה היית ממליץ לזוג הבלתי רכוב שלן בכפר יובל לעשות? תודה רבה על העזרה, מר גופר!

ובכן...

להצטייד מראש - חובה! להזכירך כפר יובל בבסיסו יוצאי קוצ'ין מסורתיים - אין חנות פתוחה בשבת. טרם הגעתך לצימר כנס לקניון בצומת גיבור והצטייד כהלכה, ואם תגיע טרם כניסת השבת תוכל לעשות זאת אפילו במכולת של המושב. אין שום מקום ללכת לאכול ב"קרבת מקום" - כך שאין טעם ללכת בשדות לאכול ולחזור לעת ליל (להזכירך שימי חורף עלינו ואתה באזור זר לך). זו המגבלה של כפר יובל! אבל דבר טלפונית עם בעל הצימר - הוא בטוח יסייע בידך באיזו הקפצה אם זה יתאפשר... אם אתה בעניין הליכה - בחר לך טיול למקומות הבאים - אבל בית מעכה, תל-חי, ואפילו יש דרך קיצור מהשדות לחצבני...

sigal d

New member
הצטיידות

בקרית שמונה יש סופרמרקטים שבהם ניתן להצטייד לפני כניסת השבת. אוטובוס מקרית שמונה יביא אתכם לכפר יובל בקלות.

גליה12

New member
כתושבת האיזור

אני בכל זאת חושבת שכפר יובל, הוא לא המקום המועדף לאנשים שאין להם רכב... לא 3 שעות הליכה, אבל בכל זאת לא הכי קרוב לפעילויות גני דפנה, אולי לא צימר אידאלי, אבל יש לידו מסעדה והוא קרוב לנחל זורם, ואפילו לחנות נעליים/בגדים בשבת....

gadirussak

New member
אנחנו נוסעים באמצע השבוע

אם יש תחבורה ציבורית אז אנחנו מסודרים, בעצם. אמנון הזכיר אוטובוס שיביא אותנו מקריית שמונה בקלות. זאת אומרת שהוא גם יוכל להביא אותנו לקריית שמונה מכפר יובל - ככה שלא צריכה להיות בעיה.. לא?

gadirussak

New member
אז הנה התוכנית, תגידו לי אם זה טוב:

ביום הראשון (יום שני) אנחנו יוצאים בסביבות 6 בבוקר מרעננה באוטובוס לקריית שמונה, ארבע שעות נסיעה, מגיעים בסביבות 10 לקריית שמונה. האוטובוס הבא מקריית שמונה לכפר יובל יוצא בשעה 11:45. אם נגיע בזמן אז נוכל בזריזות לאכול משהו בקריית שמונה ולהתארגן על מצרכים ואז לנסוע, שמחים וטובי לב, לכפר יובל. לאחר מנוחה קלה נצא לאחד המסלולים באזור (חצבני וכו', מה שאמנון אמר), נשב לנו בחיק הטבע אם מזג האוויר יאפשר זאת... ארוחת ערב ובוקר למחרת בתוך הצימר, עם המצרכים שלנו וכו', היום הראשון לא צריך להיות בעייתי במיוחד. ביום השני (יום שלישי), אני מתאר לעצמי שיכריחו אותנו לעזוב את הצימר בסביבות 11:00 - אז נקום בבוקר ונצא לאיזשהו טיול רגלי (עם עצירות/פיקניקים) של כמה שעות, אבל חשוב שנהיה חזרה בכפר יובל עד 11:40 או 15:10 כדי להספיק את האוטובוס לקריית שמונה. ניקח את אחד המסלולים שגופר ימליץ לנו בטובו, שיהיה קצת יותר ארוך ומרתק כדי לנו את חלון הזמן שנשאר. בסביבות 13:40 או 16:30 נצטרך כבר להיות בקריית שמונה ולתפוס אוטובוס חזרה הביתה. הום סוויט הום. נשמע נחמד! לא? ובכן אמנון, סלול אותנו בבקשה. הקיצור דרך לחצבאני שציינת נשמע לי מאוד מעניין, דומני שנעשה זאת ביום הראשון. וביום השני, בהתאם ללוח הזמנים, מה נוכל לעשות? :) (אינני לא מכיר אף אחד מהאתרים שציינת, אבל אני בא בראש פתוח!)

יש דברים בגליה..

קח בחשבון את המרחק מקצב החיים כשאתם בכפר יובל. אני מסכים שגני דפנה טובים יותר. אבל, קחו לכם ביום ראשון אוטובוס למטולה וצאו לטיול לתנור. (את הציוד השאירו בכפר יובל) לכשתגיעו לתנור צלצלו למוניות קרית שמונה ואלה יעשו לכם סיבוב מהתנור לכפר יובל ומשם לתחנה המרכזית ק"ש. (כ-50 ש"ח) לוח הזמנים שקבעתם לעצמכם נראה לי צפוף ומדוייק עד כדי פיספוס... קחו את הזמן באיזי...

רות333

New member
יכולה להמליץ בחום על גני דפנה!!!

היינו בקיץ עם הילדים, המקום שקט הצימרים נחמדים, (על גקוזי אני לא יודעת) ארוחת בוקר סבירה, סופר של הקיבוץ שפתוח המון שעות, (במחירים זולים יחסית) השקט של הקיבוץ והנחל שזורם בו שווה הכלללל!!!! גם היחס של האחראים בקיבוץ היה נהדר, נענו לכל בקשותינו (שלא היו רבות) אבל בטוח שנחזור לשם גם בקיץ הבא כי היה כף כף כף כמו שהילידם אמרו! חוץ מזה קרוב לכל מקום!

למעלה