נוקדילי - בצקיות/אטריות/פתיתים

נוקדילי - בצקיות/אטריות/פתיתים

מתכון הונגרי של דרומית 1 אני אוהבת להכין את הפתיתים לנכדים שלי. מומלץ וטעים. רכיבים: 1/2 קילו קמח 3 ביצים שלמות מלח מים 2-3 כפות שמן אופן הכנה: מערבבים את הקמח, הביצים והמלח מוסיפים תוך בחישה נמרצת מים פושרים עד למרקם של בצק רך ודביק. מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים מלח. את הפומפיה של מכשיר הנוקדלי משעינים על החלק העליון של הסיר (שלא יהיה מגע בין הפומפיה למים). שופכים חלק מהעיסה על הפומפיה ומעבירים את המרית (או החלק העליון של הפומפיה ) הלוך ושוב , כך שהבצק מטפטף לתוך המים . לבשל את נטיפי הבצק 10 דקות. לסנן, לשטוף בזריזות במים קרים, להעביר לקערה גדולה , להוסיף 2-3 כפות שמן רגיל ולערבב. לבדוק בשלב זה אם יש צורך להמליח. להגיש עם הרוטב של עוף פפריקש. אם נשאר נוקדלי (לבן, ללא רוטב), אפשר להכין טויאשוש נוקדלי (נוקדלי עם ביצים): להוסיף לנוקדלי המוכן 4 ביצים, לערבב היטב ולהמליח ולפלפל לפי הטעם. לחמם שמן במחבת גדולה ולערבב היטב כמו שמכינים ביצה מקושקשת עד שמוכן. יאמי! הערות: אם אין מכשיר נוקדלי, אפשר להשתמש בפומפיה בעלת חורים גדולים ובעזרת כף או מרית לטפטף פנימה את הבצק. ניתן גם לטפטף את הבצק בעזרת כף, נטיף אחרי נטיף. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1
 
למעלה