נורא מתחשק לי.....

  • פותח הנושא fila
  • פורסם בתאריך

fila

New member
נורא מתחשק לי.....

להכין פשטידת כרובית, למישהי יש מתכון קליל ומהיר? תודה
 

יעלי2

New member
מתכון לכרובית

אין לי עלי מתכון לפשטידה, אבל: קחי פרחי כרובית, רככי אותם קלות במים עם מלח שימי בכלי חסין אש הכיני רוטב (לאתי@ יש מתכון מדויק) אפשר לפזר מלמעלה אבקת מרק+מלח ופלפל פירורי לחם גבינה צהובה ולתנור עד השחמה.
 

אתי@

New member
נדמה לי שראיתי משהו בספר של רות

סירקיס "מהמטבח בהנאה". אני אבדוק בערב. בכל מקרה, משהו שמצאתי פעם באתר של תנובה (אם אני לא טועה): (אפשר להמיר לקט ירקות בכרובית) פשטידת ירקות ************* המרכיבים: שקית ירקות קפואים (לקט, לא חשוב איזה). 1 גבינה 5% 1 קרם פרש 4 ביצים 100 גרם גבינה צהובה / פרמזן מגורדת תבלינים לפי הטעם אופן ההכנה: לבשל את הירקות עד שיתרככו. לערבב את הירקות המבושלים עם שאר החומרים. לאפות בחום בינוני כ-30 דקות או עש שהפשטידה מוכנה (ללא נוזלים).
 

daldan

New member
יש לי בבית

פשטידה מעולה. אם תרצי אני אוכל לתת לך בערב או מחר
 

ayush

New member
תראי מה כתוב אצלי...

פשטידת כרובית מבשלים את הכרובית כמעט מים וקורט מלח. כאשר התרככה, מסננים את המים ומועכים את הכרובית. מערבבים עם רביכה שהוכנה משתי כפות קמח, שתי כפות מרגרינה וכוס חלב. מתבלים במלח ובפלפל ומוסיפים חצי כוס גבינה צהובה מגוררת, אופים בתבנית משומנת עד שהפשטידה משחימה ומתרככת. לא ניסיתי, לא יודעת אם מוצלח, אבל אפשר לחפש בפורום מתכונים... בכל אופן - בתאבון !
 

fila

New member
תודה לכולן....

האמת היא שאני מחפשת משהו בלי שמנת וכאלה... משהו פשוט עם כרובית ביצים תבלינים וקמח או פירורי לחם... מישהי מכירה?
 

אתי@

New member
אז אולי כרובית בתנור ולא פשטידה?

מתכון מעולה: כרובית בתנור ************* מרכיבים: כרובית מפורקת לפרחים טרייה או קפואה 2-3 כפות פירורי לחם 2 כפות אבקת מרק עוף אמיתי 3 כפות מיונז 1 כפית חרדל מלח רבע כוס מים (לפי סמיכות התערובת) אופן הכנה: מנקים ושוטפים את פרחי הכרובית (אם היא טרייה אין צורך לבשל מראש). בקערה גדולה מערבבים את פירורי הלחם עם אבקת המרק מכניסים את הכרובית פנימה. מקפיצים את הפרחים בתערובת. מסדרים בתבנית פירקס את הפרחים בשכבה אחת. בכלי קטן ניפרד מערבבים חרדל ,מיונז, מים לתערובת לא מימית מידי. בעזרת כף , מטפטפים על כל פרח מן התערובת. מכניסים לתנור חם בערך כ-30 דקות או עד שמזהיב, אני באופן אישי משתמשת בכרובית קפואה , ניתן לעשות את ההכנות מראש ולשים במקרר ולאפות לפני הארוחה. מתכון מדהים וטעים והכי חשוב קל הערה שלי: להכפיל את כמויות הרוטב
 

נופר30

New member
הינה אחת בלי שמנת

רכיבים: 1 כרובית מפורקת לפרחים 4 כפות קמח תופח 4 כפות גדושות מיונז 4 ביצים 1 כף אבקת מרק בצל מלח, פלפל פירורי לחם מרגרינה לשימון התבנית ו שמים את הכרובית המפורקת לפרחים בסיר, מכסים במים ומבשלים עד שהיא רכה, אבל לא רכה מדי. בינתיים בקערה, טורפים את הביצים, אליהם מוסיפים את הקמח, מיונז, אבקת המרק, מלח ופלפל. משמנים תבנית ( לא גדולה מדי), ומפזרים פירורי לחם. כשהכרובית רכה חותכים אותה לחתיכות יותר קטנות ןמפזרים בתבנית. יוצקים מעל את הבלילה בצורה אחידה. אופים במשך 45 דקות בתנור שחומם לחום בינוני. מתוך פורום מתכונים
 

fila

New member
תודה, המתכונים נשמעים מעניינים

ביותר!
אתי@ ניסיתי פעם את הכרובית האפויה במיונז והחרדל ואת צודקת הרוטב ממש לא הספיק
אני בהחלט אכפיל כמות בפעם הבאה
 

נופר30

New member
יש לי ככה

פשטידת כרובית מוקרמת פשטידה מהירה בירוק ולבן פשטידת כרובית פשטידת תפוחי אדמה וכרובית כולן מתוך הספר פשטידל ( כלומר דלי קלוריות ) ועוד פשטידת כרובית מפורום מתכונים תבחרי ואני אקליד
 

fila

New member
בחרתי../images/Emo13.gif

נשמע הכי טעים..."פשטידת כרובית מוקרמת" תודה
 

נופר30

New member
אוקיי אז ככה

סך כל הקלוריות לפשטידה 720 ( אם מעניין ) חומרים 1 כרובית גדולה מופרדת לפרחים 2 כוסות מים 1 כפית מלח 1 כף חמאה 1כף קמח רגיל 1 כוס חלב דל שומן 2 ביצים גביע אשל 2 כפות בצלית קצוצה 1/4 כפית מלח 1/4 כפית פילפל שחור 1/4 אגוז מוסקט מוגרר תבנית עגולה 24 ס"מ מרגרינה לשימון מבשלים את הכרובית במים ומלח כ 10 דקות עד שתתרכך מסירים מהאש ומסננים היטב בסיר קטן ממים את החמאה מופסיםאת הקמח ומבשלים תוך בחישה מוספים את החלב בהדרגה תוך בחישה רצופה ומבשלים עד שהתערובתתמסיך מוספים את תערובת החלב לכרובית ובוחשים היטב טורפים את הביצים עם הבצלית האשל והתבלינים ומערבבים עם הכרובית שוטחים בתבנית משומנת ואופים 45 דקות בחום בינוני . בתאבון
 
למעלה