נורבגיה: ראש הממשלה התחזה לנהג מונית

נורבגיה: ראש הממשלה התחזה לנהג מונית

ראש ממשלת נורבגיה, ינס סטולטנברג, החליט לצאת ליום אחד ממשכנו למשימה יוצאת דופן: בדיקה מקרוב של דעת הקהל. הוא התחזה לנהג מונית וניהל שיחה ערה עם הנוסעים, עד שאלה זיהו שמדובר בלא אחר מהאיש החשוב במדינה.

סטולטנברג המתין לנוסעים באוסלו מרסדס שחורה, כשהוא לבוש במדים האופייניים לנהגי המונית בעיר. מצלמה נסתרת הוטמנה במונית וצילמה את תגובותיהם של הנוסעים.

"כבר שמונה לא נהגתי, אבל אני חושב שאני מסתדר". סטולטנברג לנוסעים "כשאני מביט בך מאחור, אתה נראה קצת כמו סטולטנברג", אמר נוסע מבוגר אחד. נוסעת אחרת שאלה את הנוסעת שלידה: "אולי אלה העיניים שלו?" נוסע אחר שאל: "עברת לנהוג במשרה חלקית?" גברת זקנה אחת אמרה לראש הממשלה: "יש לי מזל, כי בדיוק רציתי לשלוח לך מכתב". לכתבה המלאה. לסרטון מתורגם

ביבי, יש עוד כמה שיטות להנהיג את העם

לא מזכיר קצת את... הכליף הרון אל רשיד?

"על פי אחד הסיפורים בהם התפרסם א-רשיד, הח'ליפה היה יוצא מארמונו בבגדים פשוטים לשמוע את הנעשה ברחוב ולהקשיב לרחשי העם - סיפור שמהווה השראה לשליטים מוסלמים רבים עד עצם היום הזה."

http://he.wikipedia.org/wiki/הרון_אל_ראשיד

חצי דקה

New member
כן זה טריק עתיק

בימינו עשו לזה הסבה לתוכניות ריאלטי. היתה אחת טובה של הBBC ואחת פחות טובה פה בארץ (לא זוכרת איך קוראים לה)
שהבוס מתחפש והולך לטייל בין העובדים שלו, כדי לראות באמת מה הם חושבים על התנהלות העינינים.

תכלס אם אתה רוצה לראות איך באמת משהו מתנהל אתה חייב לרדת לרמת הפוקוס שלו, אין דרך אחרת.

einat162

New member
בוס בהסוואה / Back to the floor

הגרסה הישראלית שודרה בערוץ 2 ונקראה "בוס בהסוואה"
הגרסה המקורית, הבריטית של ה BBC שודרה בערוץ 8 Back to the floor ותורגמה כ"בחזרה לתחתית".

הבנתי שיש עכשיו משהו דומה בערוץ 10 (אותה מנ"כלית של רשת בתי קפה שהשתתפה בתוכנית של ערוץ 2).

חלומית29

New member
היום הסתבר שהכל היה

גימיק פירסומי - קמפיינג בחירות ושהנוסעים היו שחקנים ....
נו אז מסתבר שפוליטיקאים הם אותו דבר בכל מקום

nataly36

New member
הגיוני, כי איך אפשר לאבטח ראש ממשלה כך???

תארו לכם שאחד הנוסעים מגלה שזה ראש הממשלה - אז שולף אקדח או סכין ורוצח אותו!!!!

לא הגיוני לתת לכל אחד לעלות על מונית כזאת.....

einat162

New member
הייתי מכורה לגרסה של הBBC

וגם של ערוץ 2 ראיתי, למרות שלא היו הרבה פרקים.
לגבי ערוץ 10- אין לי מושג, לא ראיתי בעצמי.

רק "ששכחו" לציין כי מדובר בסרטון מבויים.

לנוסעים שנבחרו מראש, נאמר שהם הולכים להשתתף בסרטון של המפלגה של רה"מ הנורווגי (למרות שהם כנראה לא ידעו שהוא ישחק בסרטון בעצמו)

אה, והם קיבלו כסף על ההשתתפות.
עם קצת כסף אפשר למצוא גם ישראלים שיהללו את חנין זועבי.

למעלה