נורה רוברטס למתקדמות

מ י ק ה

New member
נורה רוברטס למתקדמות

ובכן, החלטתי לפתוח סקר פיראטי (נשי- ויסלחו לי הגברברים בפורום, וכמו שכתוב בכותרת - הוא למתקדמות -הווה אומר מי שקראה כבר את הרוב המוחלט של הספרים שלה, להלן השאלה: מיהו הגבר המושלם (למרות שכולם אצלה כאלה) שהיא יצרה- ועל מנת לצמצם קצת את הרשימה להלן המתחרים: טרילוגית born in רוגן סוויני- האציל הדבלינאי, איש עסקים מחוספס אך בעל נשמה פיוטית גריסון טיין- הסופר בעל העבר העצוב אבל בעל יכולת מרשימה "לארגן סצינה" או מרפי מולדון- איכר אירי מחוספס עם נשמה של משורר רגיש טרילוגיית החלום: ג´וש טמפלטון- איש עסקים ועו"ד סקסי ומדהים בירון דה- ויט - הג´נטלמן הדרומי או שמא מייקל פרי הפרוע? ובטרילוגיית אי שלוש האחיות: זאק טוד- השריף של האי ורומנטיקן לא קטן ד"ר מאק בוק - חוקר שרמנטי ועקשן או סם לוגן - שנחוש בדעתו לקבל את נערתו חזרה? אני לא מכניסה כאן את הטרעילוגיה של יהלומי השמש- דמעות הירח- לבו של הים (עוד לא קראתי את האחרון...- וגם הם לא ממש עומדים בהשוואה לכל הנבחרת המכובדת הנ"ל) אני יודעת שיש עוד רבים וטובים - ואפילו טובים מאוד (כמו ב"שמי מונטנה", או "במקום מקלט" ) ובכל זאת- מענייין על מי יפול הפור הבחירה שלי: גריסון טין- מאשת קרח מקום שני- בירון דה ויט מלאחוז בחלום מקום שלישי- ד"ר מאק בוק- משמים וארץ מקווה שנפתח פה שרשור מדליק לילה טוב מ י ק ה

מיה אחת

New member
אז ככה

נדמה לי שכבר כתבתי איפשהו שגריי הוא הדמות הגברית החביבה עלי. אגב, טרילוגיה שלא הזכרת, וכנראה מכיוון שהיא לא פורסמה בעברית, היא טרילוגיית צ´יספיק ביי (שלדעתי היא הטרילוגיה הטובה ביותר אחרי טרילוגיית Born In). אבל לשאלתך- במקום הראשון- גרייסון טיין. הוא רגיש לניואנסים("יודע לבנות סצינה"), בעל חוש הומור, וממש משווע לאישה שתציל אותו מעצמו. במקום השני, מייקל פרי. (אני באופן אישי קראתי את "פרי" כך: Perry, כמו ב"לוק פרי", אך מה רבה הייתה הפתעתי לגלות שבעצם מדובר במייקל Farry. כן, היא לא יכולה להניח לאירים המסכנים). אני מתארת לעצמי שאפשר כבר לראות את הכיוון המסתמן. אני אוהבת גברים מחוספסים ורדופים, מקסימים, אבל עם צד טראגי. ובמקום השלישי.. טוב נו, אני בוחרת בשון גאלאגר, למרות שהוצאת את הטרעילוגיה ההיא מהרשימה. שון הוא מתוק, מקסים, מכונס בעצמו.. טראגי (ע"פ דרכו), בודד ומוכשר להפליא..!!! אגב- "דמעות הירח" הוא דווקא ספר לא רע, בניגוד ל"יהלומים מן השמש" ו"לבו של הים" שהם לא משהו. את שלושתם קראתי באנגלית, אבל אולי העברית הצליחה לקלקל אפילו את "דמעות הירח".

lubov

New member
שאלה מעניינת

לפי דעתי במקום האשון הוא דווקא מרפי מלדון מטרילוגיית born in הוא שילוב של של איכר אירי שמחובר לאדמה אבל גם מודרני וחי את העולם ומוכן להקריב בשביל האהבה שלו והוא גם רומנטי ומשורר. בטרילוגיית החלום מייקל פרי הוא מעניין ופרוע ומגדל סוסים מה עוד אפשר לבקש!? את טרילוגיית אי שלוש האחיות לא קראתי לכן איו מה להגיד על הגיבורים את ממליצה לקרוא? טרילוגיית יהלומי שמש - דמעות ירח - לבו של הים היא באמת קצת בדיונית מדי לטעמי אבל הדמות של טרוור מגי מלבו של הים היא דמות נחמדה הוא מין מהנדס ובנאי שבא לבנות תאטרון ונאלץ להתמודד עם סודות משפחה אפלים. חוץ מזה ממש אהבתי את הטרילוגיה sea swept , Rising Tides, inner harbor (לא יודעת את השמות העברית אני קוראת רק באנגלית.) שמספרת על שלושה אחים מאומצים קמרון איתן ופיליפ שבאים מעבר קשה הטרילוגיה מתארת איך הם מוצאים אהבה ומתמודדים עם העבר . זה נכון שיש אויל יותר מיד קשר למציאות הקשה אלימות סמים וכו´ אבל הסוף הוא טוב. יש גם מסתורין לאורך כל העלילה. אני ממש אוהבת לקרוא את נורה רוברטס באנגלית אבל אני מעדיפה ספרים יחידים ולא סדרות כי איכשהו תמיד חסר בספריה את אחד מהחלקים ...

למעלה