נורה שתידלוק אם מפסק כפול?

azaria

New member
נורה שתידלוק אם מפסק כפול?

יש לי מפסק כפול ששולט על פינת האוכל ועל הסלון. שני מפסקים בקופסא אחת. אני מעוניין להתקין מנורה מעל תמונה. אני מעוניין שהיא תידלוק כל עוד אחד משני המפסקים דלוק, ותכבה כאשר שניהם כבויים. איך אני עושה דבר כזה?

רשר

Well-known member
מנהל
ע"י 2 ממסרים או 2 דיודות

או באותו גוף התאורה להכניס 2 נורות שכל אחת נדלקת ממפסק אחר יש ממסר מיוחד עם שני סלילים שמפעילים את אותו המגע וללא חשמל המגע במצב ביניים

azaria

New member
תודה, גדול עלי. פשוט בחרתי אחד וזהו

החלטתי שהמנורה של התמונה תהיה ביחד עם הסלון. פינת האוכל לא תשפיע על תאורת התמונה. פשוט גדול עלי הדיודות והממסרים האלה. אבל תודה על התגובה בכל אופן. עכשיו לפחות אני יודע שזה מעל הפופיק שלי. לפני כן לא היה לי מושג. ובטח הייתי מרגיש טמבל גמור אחרי שקדחתי ועשיתי וחיברתי ואילטרתי ורק אז היה מתברר לי שיש צ'ופצ'יק בכל חנות חומרי בניין, משהו בשני שקל ועשרים, שעושה בול מה שרציתי.

azaria

New member
אופס... לא עובד... יש רעיון למה?

חיברתי חוט חשמל אל המפסק והוצאתי ממנו לשקע מסודר. השקע הזה משום מה לא עובד. מכשירים חשמליים שעובדים יופי בשקעים אחרים, לא מתפקדים בשקע הזה. החיבור הוא כך. חוט חום|סדשג| מוכנס ביחד עם שני החוטים החומים שנכנסים לאותו מקום במפסק הכפול. (בחוטים האלה יש חשמל, הם מדליקים טסטר, הכחולים לא) חוט כחול מוכנס ביחד עם החוט הכחול שנכנס למפסק הכפול - בצד ששולט על הסלון. (יש עוד חוט כחול שמתחבר לכניסה אחרת במפסק הכפול, זה החוט ששולט על פחנת האוכל) הערקה לא מחובר למפסק כי אין שם הערקה. בשקע חיברתי את חוט ההערקה, אבל הוא מוביל כאמור לשום מקום. לא משנה מה אני עושה עם המפסק - השקע לא מתפקד. שניהם כבויים, שניהם דלוקים, ושני הצירופים של אחד דלוק והשני לא. - בשום צורה השקע לא עובד. בדקתי את החוט שלי. כל הגידים מוליכים. אין נתק. כל החיבורים מהודקים היטב. האם חיברתי נכון? מה לא בסדר?

azaria

New member
אה, זה משנה שבסלון יש הלוגן 500W ?

בלי דימר. הוא מחובר למפסק הכפול שדיברתי עליו כל הזמן. (וסליחה על הפיקשוש עם ההדגשה. רציתי רק להדגיש את המילים "חום" ו "כחול" ...חחחחח
)

F00D Is G00D

New member
אני ילד ואני יענה לך..

ראשיח זו עבודה לחשמלאי מוסמך בלבד!. ובשביל העקרון זה לא עובד לך כי ה "כחול" שאליו התחברת זה כנראה פאזה חוזרת מה שבגול את אומר זה שבמפסק כפול שיש לך בו 3 חוטים התחברת גם לחוט ה"חום" וגם "לכחול" שמחוברים למפסק. אז ידידי. מי שעשה לך את החשמל בבית די חובבן כמוך (פאזה חוזרת בכחול). ואתה התחברת על הפאזה החוזרת. נתק את כל החלטורה שלך ותתקשר לחשמלאי

azaria

New member
עם הידע שלך והידים שלי נגיע רחוק.

מי שעזה לי את החשמל בבית הוא חשמלאי מוסמך עם שנים של נסיון. טיפש גדול אני גם בעצמי לא. עם הידע הרב שלך בחשמל (יודע להגיד מילים מסובכות כמו "פאזה חוזרת" אני בטוח שתוכל להדריך אותי מה לעשות... לעקוב אחרי הוראות פשוטות אני עוד מסוגל. דברים כמו כמו תוציא חוט כחול, תחבר במקום שהיה חום, ודברים כאלה... ואפילו קצת יותר מסובכים. אה, ותודה על התגובה.

asher40

New member
חברייה ,אני מתרשם כי.....

אינכם מבינים בחשמל ,אז אנא הזמן חשמלאי ותחסוך זמן ו.....חיים!!! אשר.

azaria

New member
זהו? זה מהות הפורום? "הזמן חשמלאי"?

חשבתי לקבל כאן עיצות והסברים והדרכה. אולי גם בפורום תמיכה נפשית יגידו כל היום "לך לפסיכולוג" ובפורום דייג יאמרו לכולם "אתה לא מבין הציוד דייג - קנה טונה בקופסא" נו באמת חבר'ה. כולה מדובר כאן על לחבר מנורה לשקע. גם בשביל זה כבר צריך תעודת חשמלאי מוסמך? אפשר תשובה עניינית בבקשה?

רשר

Well-known member
מנהל
פורום חשמל אינו DIY

אני מניח שהיית מודאג אם במונית שהזמנת תמצא נהג ללא רשיון ולמה בעצם? כי הוא יסכן את עצמו ואת סביבתו בחשמל אותו הדבר ללא רשיון אתה מסכן את עצמך ואת סביבתך לעצם הענין ביקשת יעוץ קיבלת את כל האפשרויות ולמרות זאת אתה מוציא ללא הצדקה את קצפך על באי הפורום? לפתוח את השקע ולשנות או להוסיף בו חיבורים זו עבודה של חשמלאי על פי החוק במדינת ישראל (לא רק) בדיוק כמו לנהוג ברכב

azaria

New member
טוב, עם או בלי עצות אני עושה בעצמי

חשבתי שתעדיפו שאני קצת אדע מה אני עושה לפני שאני דוחף ידיים לתוך השקעים והמפסקים האלה... אתם מעדיפים להיות צדיקים ולהסתכל מן הצד איך אני מפחם את עצמי? בכיף. תודה לכם. ועכשיו קצת יותר ברצינות... לחבר כמה חוטים זה באמת לא כזה סיפור. לא צריך בשביל זה חשמלאי. היום שיש את כל הפקקים האוטומטיים ומפסקי הפחת הראשיים וכל זה... יוצאים לארון החשמל ומורידים את הפקק. עובדים על השקע כשאין עליו חשמל בכלל. סוגרים יפה ומרימים הפקק. עובד? -יופי. לא עובד? מורידים פקק ומנסים להבין איפה הבעיה ומה לתקן. וכך הלאה. כמה אנשים אתה מכיר שמזמינים חשמלאי בשביל להוציא חוט משקע? וכמה שבחיים לא יחלמו על זה?

מאגר

New member
עזריה היקר זו בעיתינו במדינה שכולם

עושים את מה שאסור להם כי את המותר אין להם חשק רק לידיעתך חוק החשמל אוסר במפורש לעסוק בחשמל למי שלא בהוסמך לכך ואין לו רישיון בתוקף מהמונה על הרישוי במשרד העבודה. כאשר אתה מזמין חשמלאי לבצע אצלך עבודה ואתה מקבל ממנו חשבונית החשבוניתהיא תעודת הביטוח שלך במקרה ויקרה משהו הביטוח המקצועי שלו יכסה זאת כאשר זה יקרה לך וכבר היו דברים מעולם הנזק במלואו יכול עליך. עצם זה שאתה עושה דבר שאינך מבין אותו מההבט המקצועי והחישובי שלו אתה עשוי להביא אסון עליך ועל בני ביתך לא בטוחני שווה לחסוך 200 שקלים במחיר חיים של בני אדם אז חשוב על כך ושיהיה לך יום נעים דורון ט

azaria

New member
תודה. לקחתי לתשומת ליבי.

כמובן ששקלתי את זה כבר לפני שהתחלתי בעבודה. אם כבר הזכרת חוק... יש הגדרה מה זה "לעסוק בחשמל"?

מאגר

New member
לעזריה הנה לך החוק והסברו והעונשין

בגין עברה על החוק אם מדברם על ההגרה לעסוק בחשמל כפי שהגדיר המחוקק בהצלחה דורון ט

Ohad18

New member
../images/Emo41.gif לא הבנתי מה זה הערקה../images/Emo35.gif

אין דבר כזה
ואם אתה מדבר על הארקה אז זה חייב להיות מחובר לפס ההארקות, מה זה מוביל לשום מקום
אם תחבר משהון לא תקין לשקע ומישהו יתחשמל
לפני שאתה גורם נזק לבני אדןם ואף מוות, כדאי שתקרא לחשמלאי מוסמך.

Ohad18

New member
ורק שתדע שאם מישהו...

ימות חס וחלילה, זה יהיה טיעון מאוד מטומטם להגיד שלא עזרו לך בפורום חשמל ותאורה בתפוז. מורידים את הפקק
אמרת שההארקה לא מובילה לשום מקום, אם תחבר מכשיר לא תקין - שום פקק לא יקפוץ, מישהו יגע במכשיר יתחשמל וימות. מבחינת החוק זה נקרא רצח. ואתה יכול להכנס פה לפורום משפטים בכדי לבדוק זאת.

muler

New member
הנה כמה הוראות אינסטנט..

למה שרצית לעשות.. דבר ראשון.. מה שאתה עשית זה חיברת לשקע 2 חוטים שהם לא פאזה ו "0". אתה חיברת פאזה ופאזה חוזרת . פאזה חוזרת = המוליך שמגיע מהמפסק לנורה השאלה היא , אתה רוצה שהשקע יעבוד תמיד או רק כשהמפסק עובד? אם אתה רוצה שיעבוד תמיד: אתה מחבר את הפאזה מהמפסק (זאת שיש בה תמיד מתח,זרם) לשקע, אתה מחפש נקודת חשמל קרובה (העיגולים האלה על הקירות שבתוכם יש קופסת חיבורים) משם אתה מוציא "0" איך אתה בודק, שוב לפי צבעים ורב מודד (לא טסטר)! וכך אתה עושה גם לגבי הארכה. אתה יכול להוציא משם גם את הפאזה. זה לא ממש מומלץ לדעתי לעשות שקע כשהפאזה נלקחת מנקודת מאור . גם מהסיבה שנקודות מאור בד"כ מקבלות נתיכים קטנים יותר בארונות וגם בעת תקלה במכשיר שיוחבר לשקע כל תאורה המחוברת על הקו תתנתק גם . דרך שנייה אם אתה רוצה להתחבר שהשקע יעבוד על ידי המפסק אתה פשוט מחבר את הפאזה החוזרת ל"פאזה" של השקע. וכל השאר אותה פרוצדורה. מקווה שעזרתי ..

למעלה