נורות הלוגן - G9

poppolo

New member
נורות הלוגן - G9

שלום לכולם וחג שמח! אני מתעניין ברכישת גוף תאורה עם נורות הלוגן מסוג G9. מבדיקה קצרה התברר לי שיש טווחי מחירים גדולים מאוד עבור הנורות עצמן, בין 13 ש"ח בהום סנטר לבין 35 או 60 ש"ח - של נורות OSRAM, שהמוכרים טענו שהם יותר איכותיות. מה שמעניין אותי לדעת הוא במה מתבטאת ה"איכות": אורך חיים? משהו אחר? או שפשוט משלמים על שם הפירמה? דבר מוזר שני הוא שבמקומות שהציעו גם נורות G9 שהן 45 ואט וגם 60 ואט, לא היה הבדל ביניהן במחיר. האם ההבדל הצפוי בעוצמת האור הוא כמו היחס בין המספרים, כלומר בערך פי 1.5? יש גוף תאורה שכולל 9 נורות, וגוף אחר עם 12 נורות. לאיזו עוצמת אור אפשר לצפות כשכל הנורות דולקות יחד? בחנות לא כל הנורות דלקו, וגם אם כן - היו עוד המון מנורות באיזור, כך שאין קנה מידה... תודה מראש!

רז חשמל

New member
נורות , נורות, נורות....

ההבדל בין נורה אירופאית לבין נורות סיניות וכו' הוא תהומי ! הן באורך החיים והן בקשר בין הנתונים הטכניים למציאות. מומלץ לקנות רק נורות אירופאיות כמו אוסרם פיליפס וכו'. ההספק בוואט הוא ביחס לישר להספק ההארה. בד"כ נורות בהספקים שונים לא שונות במחירם. לגבי השאלה האחרונה - אין לי תשובה מכיוון ש.......

poppolo

New member
תודה על התשובות! ועוד מספר שאלות

כמה יכול להיות משך החיים של נורת G9 פשוטה, וכמה של נורה יקרה? אני לא מבקש ביטוח מאף אחד, רק לקבל סדר גודל... בהום סנטר המחירים הם 13 ש"ח לעומת 60, מעניין לדעת: האם אכן אורך החיים הצפוי לנורה היקרה הוא כמעט פי 5 מהזולה? עד כדי כך? שאלה אחרת: האם עוצמת האור של נורת הלוגן 40 ואט שווה לעוצמה של נורת 40 ואט רגילה? וגם... האם עוצמת האור של כמה נורות (קרובות) יחד זהה לעוצמה של נורה אחת עם סכום ההספקים? כלומר למשל, האם 3 נורות של 50W יתנו אותה עוצמת אור כמו נורת 150W?

רשר

Well-known member
מנהל
עצלן נצלן שוטט קצת בקישור שקיבלת

יש שם את כל התשובות לשאלות שלך אם אינך מבין את המושגים המקצועיים - אין ברירה אלא לשאול אחד אחד או ללכת ללמוד בצורה מסודרת

poppolo

New member
רשר היקר

אני כאן ברשת וזה מה שאני עושה. יש כאן בפורום גולשים שכבר יודעים את התשובות, והם יכולים לענות בקלות. אם אתה לא רוצה, אתה לא חייב. נכנסתי כבר קודם לקישור שנתת והוא עונה על שאלות אחרות מאלה ששאלתי. מצאתי את הנורות מסוג G9, אבל על השאלה - "איזה הבדל באורך החיים יהיה בין נורה מסין לנורה מאירופה" - על זה הוא לא יענה. וגם לא על השאלה לגבי סכום הספקים של נורות. גם אני שמח לענות לשאלות של גולשים אחרים, בכל מיני פורומים, כשאני יודע את התשובה. אפילו במקרים שבקליק בודד הם יכולים למצוא אותה במקומות אחרים. אם אני אחד המקומות, למה לא לעזור. אני מאחל לך חג שמח, וגם לכל שאר הגולשים בתפוז!

רשר

Well-known member
מנהל
סין - אירופה הבדלים

אירופה המפעלים עובדים בהשגחת תקנים בין לאומים מתקדמים גם של המוצר עצמו וגם של נוהלי יצור התעשיה יותר ותיקה ומנוסה וכוללת מו"פ משוכלל סין המפעלים עובדים בעיקר לשוק המקומי (הענקי) בתקנים מקומיים כמעט ללא מו"פ אלא חיקוי והיצוא סובל ומקבל מוצרים מאיכות יותר נמוכה תעשיה חדשה אומנם מתפתחת בקצב מרשים אבל עדיין רחוקה בכמה דורות מאירופה סיכום האם זה שווה מחיר יותר יקר למוצר אירופאי X5 אני לא בטוח זה מאוד תלוי במוצר ובאופן השימוש: לגוף תאורה בגובה 10 מטר מעל הקרקע ההיתי מכניס נורה יקרה וטובה כי קשה להגיע אליו למברגה בשימוש מזדמן ביתי ההיתי קונה תוצרת סינית כי מקסימום אבריג במברג ידני והמחיר מאפשר לקנות 5 מברגות כאלה את כל זה אפשר למצוא באתר ששלחתי (התקן באירופה) והתקנים בסין זה באמת מידע אישי (ידיד שמקים שם מפעל) סליחה על הכותרת שנראית כאילו פגיעה אישית וזו לא הכוונה חג שמח

אלי ו.

New member
עוד הבדל קטן

בתחום נורות הפלרוסנט הוא האיכות. נורות "צהובות" נתנו אור הרבה יותר נעים מהנורות היקרות מאשר הזולות. גם מבחינת אורך חיים שמתי לב להבדלים.

למעלה