נורות חשמל בבית נשרפות בתדירות

1shalabdavid

New member
נורות חשמל בבית נשרפות בתדירות

גבוהה ביותר. מסיבה לא ברורה כמעט כל יום נשרפת בבית נורת ליבון (צהובה רגילה 60-150W). התהליך הזה חוזר על עצמו כבר תקופה ארוכה תוך שימוש בחבילות הנורות הסנדטרדיות. רציתי לדעת האם הסיבה היא בנורות או משהו שקשור לחשמל בבית. תודה

דט מאגר

New member
נורות נישרפות

מספר סיבות טובות יש לנורות שנישרפות: 1 . תדירות נפילות מתח באיזור (ספייקים ) 2 . עליות מתח מעל המותר 3 . איכות נורות גרועה 4 . חוסר יציבות של המערכת הבייתית שלכם אמרו היכן אתם גרים ואוכל לדייק יותר מתשובה .

רז חשמל

New member
בנוסף

חשוב להבריג את הנורה היטב - הברגה שתאפשר הוצאת הנורה אבל מספיק חזקה על מנת למנוע מגע רופף. כמו כן לפעמים ישנם סדרות של נורות עם פגם (אפילו בנורות טובות כמו אוסרם, פיליפס או ג'נרל ) שמתוך אריזה של 10 נורות 8 מהם נשרפות אחרי יומיים.

nypx

New member
מנסיון אישי

הסיבה העיקרית היא בית המנורה תחליף לבית מנורה חדש ואני חושב שהבעיה תיפתר

1shalabdavid

New member
האם ניתן להחליף בית נורה בצורה

פשוטה או שנדרש חשמלאי מוסמך לכך

דט מאגר

New member
החלפת בית נורה

רצוי מאוד שהחלפת בית נורה יעשה ע"י חשצלאי בעל רשיון מוסמך.

roy269

New member
חוסר יציבות של המערכת הבייתית שלכם

זה נשמע לי כמו משפט סיכום לפני שאני מקבל חשבון מפוצץ מהחשמלאי או ככסת"ח אולטימטיבי אולי אתה יכול לפרט מה משמעות חוסר היציבות האם בגלל שאני מדליק את הנורה נוצרת תנודה הרמונית לא מרוסנת הדוהרת לה במרחב הזמן או התדר

דט מאגר

New member
חוסר יציבות של המערכת הביתית

חוסר יציבות של המערכת הביתית הוא מצב בו אין איזון בין הפאזות מצב זה גורם לכך כשמדליקים איזה מכשיר חשמלי כבד מהבהב האור בבית או ששומעים את זה במערכת הקולית של הבית מצב זה עשוי גם לגרום לשרפת מנורת. תופעה זו יכולה להגדרם גם ע"י הספקת מתח נמוכה מחח"י או שהעומס הכללי באיזור גבוה ממה שמגיע מחח"י. בדרך כלל מצב א' הוא השכיח יותר מאחר ולא כל חשמלאי לאחר חיבור החשמל עושה בדיקה בפועל על הניצול של כל פאזה ופאזה בחיבור תלת פאזיבחיבור חד פאזי הסיבה לרוב היא חוסר כח כלאמר שהצריכה שלכם גדולה או קרובה מאוד לגבול גודל החיבור שלכם

roy269

New member
חוסר יציבות או חוסר איזון

נניח מצב בו יש חוסר איזון בין הפאזות מדוע זה גורם לאי יציבות, האם בגלל זה שפאזה אחת מועמסת יותר, שתי האחרות לא יציבות - במה מתבטא חוסר היציבות שלהן - המתח שלהן מתנדנד? מופיעים תדרים גבוהים יותר ברשת? מה זה בדיוק חוסר היציבות? ואם יש מצב של חוסר איזון בין הפאזות מה זה איכפת לנורה שהיא צרכן חד פאזי. אם שומעים רעש במערכות שמע כאשר ממתגים עומס כלשהו, יש בעיה במתג עצמו - ניצוצות בזמן המיתוג. רעש ישמע בדר"כ בהפעלת ציוד חשמלי ידני - מקדחת יד לדוגמה - בשל בעיית קומוטציה ואין לזה ולא כלום לחוסר יציבות המערכת ובטח שלא משפיע על שריפת נורות בקצב מוגבר. אם המתח שהנורה מקבלת נמוך יותר - זה רק יאריך את חייה, לכן אם יש עומס גבוה, המתח יהיה נמוך יותר ולא גבוה יותר, אם כי קצת קשה לי להאמין שצרכן ביתי יכול להשפיע על הרשת עד כדי כך (אלא אם כן הוא עובד ח"ח) בדר"כ הבעיה היא כאשר הצרכן קרוב לשנאי ואז המתח שהוא מקבל, קצת גבוה מהרצוי (למרות שיש אמנה של ח"ח המתחייבת לספק מתח בתחום מסוים)

דט מאגר

New member
חוסר איזון בין פאזות

חוסר איזון בין פאזותגורםבעיקר לתשלום חשמל בלתי מנוצל: כאשר אין איזון בין הפאזות עץ לו רץ לו המונה חשמל במהירות גבוה יותר מבמצב מאוזן וזאת בגלל חוק המגנטיות במנועי חשמל י לכך נירשת צריכת חשמל גדולה יותר מהצריכה האמיתית בגלל זה ממולץ גם שמזגנים מיני מרכזיים יהיו תלת פאזיים הן מבחינת השקט בעבודה של המנוע והן מבחינת צריכת החשמל של המזגן עצמו ושל הבית כולו. בנוסף לכל זה כתוצאה מחוסר איזון עשוי גם להווצר חוסר יציבות בנוף לחוסר היציבות של חח"י שגם היא אינו דבר שכיח במקומותינו

roy269

New member
טוב, אני נשברתי

וחוזר לתגובה הראשונית שלי כל אוסף המילים הגבוהות והלא ברורות מתאימות לחשמלאי שעומד לפוצץ את הצרכן בחשבון הסופי. מה שנקרא את "האלמנט" הכנסתם לי עד הסוף. דרך אגב אין קשר ולו המזערי ביותר בין אופן הפעולה של מנוע חשמלי ומונה החשמל. חוץ מזה ששניהם מסתובבים. המנוע עובד על עקרון של שדה מגנטי סובב (רוטור, סטטור, קטבים) לעומת המונה שעובד על עקרון של זרמי מערבולת ולא שדה מגנטי. הדיסקה הנעה עשויה מחומר לא מגנטי.(אחרת היה ניתן בעזרת מגנט חיצוני להשפיע על פעולתו), המונה (לצערה של ח"ח) מודד רק את ההספק האקטיבי ולא את סך ההספק שהיא מספקת לצרכן, אין השפעה של חוסר איזון בין הפאזות או הפרש פאזה בין זרם למתח שיהיה לך יום טוב

אז אולי האתה תסביר

איך באמת עובד מונה החשמל (אני תמיד חשבתי שיש בפנים מנוע חשמלי קטן )חד-פאזי ותלת-פאזי . אם אתה יודע איפה יש חומר כתוב על הנושא אז פשוט תכתוב את הכתובת תודה רבה מראש עדי

roy269

New member
עקרון פעולה של מונה

מצטער שהמצורף באנגלית אבל את העיקר תמצא בסעיף 3.1 למרות ההסבר ה"עממי" בו הם קוראים למונה - מנוע בסה"כ ההסבר די בסיסי וממצה.

דט מאגר

New member
ROY269 לפני שאתה כותב דברים

לפני שאתה כותב דברים כאלה כדאי לך מאוד לבדוק ולנסות את זה ואולי אחר כך דבר אחרת כי עם עובדות לא מתווכחים כאשר אין איזון בין הפזות בשעת הפעולה המונה עשוי להסתובב יותר מהר ולהראות לך צריכה מוגברת כאשר אתה פיזית אינך צורך אותה וצא ובדוק ואחר כך תחזור אני בדקתי ויש לי הוכחות בדוקות משנות עבודתי

רז חשמל

New member
זה נכון וההוכחה פשוטה

אם מחברים בטור 3 מונים חד פאזים אחרי מונה תלת פאזי סכום המניה של שלושת המונים החד פאזיים קטן מהמניה שבמונה התלת פאזי וזאת בתנאי שהצריכה בשלושת הפאזות לא מאוזנת.

roy269

New member
כאשר אומרים שההוכחה פשוטה

אני מצפה להוכחה ולא חזרה על אותן המילים בווראיציה שונה אני מניח שיש לך הוכחה מתמטית לדבר

למעלה