נורות לד

נורות לד

כמה ואט של נורות לד צריך לאק' 40X20X23 (צמחיה)? (ה-23 זה גובה)
אני יודע שבפלורוסנט צריך בערך ואט לליטר (הצמחים שלי הם לא בדיוק היי-טק אבל PL של חצי ואט לליטר לא עשתה את העבודה), אבל בלד זה כנראה אחרת... קניתי פרוז'קטור קטן שמכיל נורת לד אחת של 10W, אבל זה נראה לי יותר מדי, זו נורה חזקה שיכולה להאיר חדר קטן (אם כי אולי זה דווקא מה שיתאים, אם מישהו ניסה פעם/יודע אשמח לדעת).
אני יכול לקנות מנורת שולחן שמכילה נורת לד של 6W, אבל אני כלל לא בטוח שזה יתאים, לא נראה לי שזה עובד כמו במתמטיקה ושנורה אחת של 6W היא כמו 6/10 של נורת 10W, וכמו 10 נורות של 1W.
אם למישהו יש איזשהו ידע שיכול לעזור לי אשמח לעזרה.
וכן אשמח לדעת אם נורה אחת שממוקמת במרכז לא תגרום לכל הצמחיה לנטות לכיוונה (ברור לי שבנורה חלשה זה מה שיקרה כיח זה כבר קרה לי עם הנורה הקודמת, אבל השאלה היא מה יהיה עם נורה שתהיה חזקה מספיק ותפיץ אור מספיק מהמרכז לכל האק').

roeeya

New member
היי

לא בטוח שלדים זה הפיתרון האידיאלי בשבילך.
לגבי חוקי הW לליטר, יש להם הרבה יוצאי דופן (למשל באקו' קטן כמו שלך...)
הייתי הולך על נורת פלורוסנט של 15-20W, זה לדעתי הפתרון הכי פשוט.
הפרוזקטור שקנית ישרוף לך את הצמחים, אלא אם כן ניתן לעמעם אותו
וכן, נורה אחת במרכז תגרום לזווית בצמיחה.

אז כך

הלכתי למחסני תאורה וקניתי 3 ספוטים שבכל אחד 3 לדים של 1W, סה"כ 9W לד שהם שוי ערך לכ-18W של פלורוסנט. אני אשים אותם לאורך האק' ומקווה שזה ימנע את הזוית בצמיחה.
אין להם שם בתי מנורה לפלורוסנטים שיכולים לשבת על/מעל האק', ובכלל הלדים כובשים את התחום (גם בפרשריף היה להם רק נורות לד לגודל אק' כמו שלי, וזה עלה הון תועפות).
בכל זאת אשמח לדעת למה אתה חושב שלדים זה לא מתאים לי, וכן למה הפרוז'קטור ישרוף לי את הצמחים בעוד שפלורוסנט 20W שמפיץ אותה עוצמת אור לא (בגלל שהוא ממוקד יותר?).

roeeya

New member
זה הכל מתחיל ונגמר בעובדה

שהלד 10W לא זהה בעוצמתו לנורת פלורוסנט 10W שלא זהה בעוצמתה לנורת ליבון של 10W...
להסביר לך את הפיסיקה מאחורי זה אני לא יודע
פעם חפרתי בזה אבל לא זוכר כבר את כל המונחים.
לכן אי אפשר גם להשוות לדים לפלורוסנטים, זה כמו להשוות תפוחים לגמלי שלמה.
אני משתמש בלד של 10W בתור תאורה לרפיוג' שלי והוא מאוד חזק. פי כמה יותר חזק מנורה של 20W חסכונית

ממה שאני ראיתי

עוצמת האור נמדדת היחידות לומן (לא יודע מה השם הזה אומר אבל זה כ"כ משנה), והניצולת של הלדים גבוהה פי שתיים משל הפלורוסנטים. ההבדל אולי נעוץ בזה שלד של 10W הוא בסה"כ בגודל סמ"ר אחד וגם מפיץ את כל האור שלו לכיוון אחד, בעוד שפלורוסנט של 20W הוא באורך של 15-20 ס"מ וגם מפיץ את האור ב-360 מעלות.
בכל אופן ברור לי שהוא חזק מדי ולכן אני אשתמש בכמה נורות קטנות כמו שאמרתי, וגם אשים אותם קצת בגובה, רק צריך לראות מה בדיוק לעשות כדי לבנות את הקונסטרוקציה הזו...

נ.ב. סליחה על הבורות, אבל מה זה רפיוג'???

roeeya

New member
רפיוג' זה תא שמגדלים בו אצות

ומחובר לאקו', משמש לטיפול בניטראט.
כשהתחיל השימוש בלדים הפסיקו להשתמש בלומנים ועברו למדוד את עוצמת האור ביחידות אחרות של אנרגיה הזמינה לפוטוסינתזה או PAR
http://en.wikipedia.org/wiki/Photosynthetically_active_radiation
אתה מוזמן לצלול לעולם הזה

טוב, האנגלית שלי לא משהו...

בכל אופן, אני אנסה את המנורות שהבאתי ונראה מה התוצאה...

למעלה