נורות נשרפות בקצב מהיר למה??

רוני 2112

New member
נורות נשרפות בקצב מהיר למה??

שלום לכולם, יש לי בעיה בבית שבו אני גר, הנורות שאני שם בבית נשרפות בקצב מסחרר, במיוחד בסלון, האם יש לזה סיבה מיוחדת?? בתודה מראש רוני

דניאל34

New member
גם לי יש את אותה בעיה

זה קורה בעיקר בבתי מנורה זולים שקניתי אולי זאת הסיבה

uv3

New member
2 סיבות אפשריות

1. אפס ראשי רופף 2. מתח ח"ח גבוה - ראיתי כבר מתחים של 247-250vac לפאזה וזה בהחלט שורף נורות בית מנורה זול לא נראה לי כמו סיבה לשריפת נורות

פעם היו מיצרים מוצרים באיכות

לא רק בנורות . אלה בכל . כבלים, חוט חשמל . היום מוכרים חוט פנדל 0.4 דו גידי . עים בידוד דק ביותר . יש לי כזה כבל מלפני 20 שנה הבידודו יותק עבה ב1.5 מ"מ . הציבור מחפש זול ויש תחרות בין היצרנים על חשבון הטיב להוריד מחיר . פעם מנורת פלורצנט דלקה 10 שנים היום בקושי שנה . גם בתחום שלי . האיכות על הפנים . היה פעם כבל RG6 אמריקאי תקני שתוף עלה 400 ש"ח . היום תוף סיני עולה 200 ש"ח . אז לא מיבאים יותר את הכבל המקורי . וחבל בענייני אנטנות וצלחות

דניאל34

New member
אם תוכל להרחיב לגבי אפס ראשי רופף

אין לי מושג מה זה אומר איך בודקים את זה?

רז חשמל

New member
אפס ראשי רופף

מוליך האפס בתוך לוח החשמל רופף. מצב כזה יגרום במוגדם או במאוחר שריפה בלוח החשמל. חובה להזמין חשמלאי לבדוק ובמידת הצורך לתקן (לא סיפור יקר). באותה הזדמנות יכול החשמלאי לבדוק את המתח בבית ולאשר אם יש מתח גבוה מידי. אפשרות נוספת זה לבקש מחברת חשמל לבוא לבדוק את המתחים בבית. אגב, אם הבעיה היא נקודתית - במעגל מסויים או בבית נורה מסויים, הבעיה של מגע רופף מקומי או בית מנורה לא תקין.

wil

New member
זה רלוונטי רק בתלת-פאזי, לא../images/Emo35.gif

רז חשמל

New member
ממש לא !

כל מגע רופף מסוכן! בתלת פאזי, בנוסף לסכנת השריפה, יכול להיווצר מתח של 380 וולט בין אפס לפאזה ובעקבות כך לשרוף צרכנים.

wil

New member
התכוונתי בהקשר של שריפת הנורות

ברור שבמגעים רופפים (ובמיוחד בלוח!) חובה לטפל, בגלל סכנת השריפה. אבל לא בטוח שזו בכלל הבעיה של הבחור. אגב, שאלתי פה כבר פעם ולא ממש ענו לי - מתי ולמה שינו את המתח בארץ ל230V? לא היה פעם 220? ברור לי שמבחינת רוב הצרכנים אין הבדל אבל בכ"ז, מן הסתם הוחלט מתישהו על השינוי, זה לא קרה מעצמו!

asher40

New member
רק לידיעה ,WILL ....

בפרוייקט ברכס חלילים שבמבשרת במבואות ירושלים , התבצע פרוייקט בניית מע' חשמל מבוקרת מחשב שעלות הפרוייקט הייתה מעל 200,000 ש"ח. ויזואלית הכל נראה נהדר ומרשים ,אבל לאחר חודש שהמבנה הועמס ע"י צרכנים שונים ,פרצה שריפה בחדר החשמל ,כל הלוחות הן החשמל והן התקשורת ,ומע' הבקרה הממוחשבת ,עלו באש. מחקירה של חב' החשמל ומכבי האש ועוד גורמים ,התברר כי השריפה נגרמה כתוצאה מ...."אפס ראשי רופף!!!. יש חשמלאים שלא מקפידים לוודא חיזוק מוליכים בעלי חתך גדול כמו 35 ממ"ר ,שעם הזמן מתרופף. ד"א ,אותו חשמלאי ,איבד את רשיונו. המשך יום נעים , אשר.

wil

New member
ומה עם השאלה שלי? אף אחד לא יודע../images/Emo35.gif

רז חשמל

New member
לדעתי לא היה שינויי

במתח החשמל בארץ מאז רוטנברג. מה שכן, ח"ח מצליחה להיתגבר על הצריכה ולכן אין נפילות מתח רבות כמו שהיו בעבר. אני ממליץ לך לפנות לחברת חשמל לתשובה מוסמכת - אני רק זרקתי השערה....

fireman

New member
ואם דיברת על שריפות

בתור מתנדב מכבי אש ומנהל פורום כבאות.... אם יורשה לי.... להזכיר....שמים וחשמל לא הולכים ביחד....ב6 שנים יצא לי להתקל בלא מעט מתאבדים בפוטנציה ששפכו דליים של מים על ארונות חשמל בוערים....בכל המקרים, היו להם הרבה יותר מזל משכל. כיבוי ארון חשמל עם זרם "חי" יעשה ע"י מטפה אבקה\CO בלבד! ממרחק של מטר לפחות בלוח של עד 1000V וממרחק של 3 מטרים בלוח של מעל 1000V אם אין אמצעי כיבוי...תנו לו שישרף והזעיקו את מכבי האש...לא חברת חשמל, מכבי אש. הימנעו ממעשים פזיזים שעלולים לסכן את חייכם.

למעלה