נורמאליות

רננהלי

New member
נורמאליות

אתם מחשיבים את עצמכם כנורמאלים?זה אכפת לכם בכלל? מה זה בכלל להיות נורמאלי? ביממה האחרונה התחלתי להרגיש טיפה אחרת. מאז יום העצמאות (אולי זה קשור לעצמאות
). תמיד הרגשתי קצת שונה או מיוחדת (אם היה לי רע - הייתי שונה, אם היה לי טוב - הייתי מיוחדת). ואז קלטתי שכולם ככה. וזה נורמאלי להיות ככה. אלא ש.. בתקופה האחרונה (ואני לא מתכוונת רק כמה חודשים, אלא הרבה יותר מזה עד ששכחתי כבר איך זה להיות אחרת) הרגשתי ממש לא נורמאלי. הרגשתי שמשהו ממש לא בסדר. שאני לא מתפקדת טוב. שהכל קורס לי, וזה לא היה כמו פעם שלא הכל הסתדר, אבל בסך הכל הלכתי בנתיב כלשהו, יום עאסל יום בסל, היו בעיות אבל התמודדתי איתם יותר או פחות. זה היה ממש משבר, שנמשך ונמשך ולא יצאתי ממנו. והרגשתי כל כך עקום. קצת לא באמת חיה. אלא נמצאת בתוך בועה שאני לא מצליחה לצאת ממנה. ולא ידעתי מה לעשות כדי להרגיש אחרת, כדי להרגיש טוב יותר. לא ידעתי מה אני רוצה שיהיה אחרת. ואתמול חשבתי לעצמי שאני מרגישה פתאום קצת נורמאלי. רגיל כזה. זה לא שטוב לי, זה לא שפתרתי משהו, זה לא שלא קשה לי, זה לא שלא חסרים לי דברים, זה לא שאני לא מרגישה בודדה פתאום. אבל זה אחרת. אני מקבלת את זה אחרת. אני מרגישה שזה נורמאלי שזה ככה. שזה נורמאלי להתמודד עם כל זה. אני מרגישה שקצת פוצצתי את הבועה שלי או לפחות היא נהייתה פחות אטומה ועבה. וכבר שכחתי מה זה אומר להרגיש ככה. ופעם לא ידעתי עד כמה זה טוב להרגיש ככה. זה היה מעצבן, רציתי יותר מזה (ואני עדיין רוצה יותר מזה), רציתי לשנות. אבל עכשו אני כל כך מעריכה את ההרגשה הזו. היא יקרה כל כך, ואני מקווה שאני לא אאבד אותה. והיא נותנת תקווה. (אולי זה העניין? אולי תקווה ועתיד זה מה שעושה את ההבדל. אמונה שאני אתקדם בחיים, שאני ארגיש טוב ואהיה מאושרת. שהעולם לא כזה מפחיד ומאיים. חיים עם רצונות ושאיפות שונים לגמרי מחיים בלי) אני אפילו לא באמת חושבת שהצלחתי להסביר. מישהו הבין? ויכול לנסות לעזור לי להגדיר?

לנפץ את הבועה ולחזור לחיים ../images/Emo13.gif

רננה, קראתי וקראתי שוב והבוקר קראתי שוב, עד שהבנתי כמה אופטימי מה שכתבת. בהתחלה לא הבנתי את הקשר בין 'נורמאליות', לתוכן. אבל עכשיו, ממה שאני מבינה, אני רואה שיש חיבור בין להיות אופטימי, חדור אמונה עצמית ותקווה להצלחה, לבין להיות נורמאלי. ואני חושבת שזו הגדרה נפלאה ומאד מקדמת בחיים, וגם מזדהה, באופן מסויים. כי השאיפות שלי מהטיפול שהייתי בו, לא היו: להפוך למושלמת חסרת בעיות ודאגות, אלא רצון להיות מסוגלת להתמודד, כמו כולם. להתמודד עם בעיה, ולעבור אותה...עד שיצוץ ויצוף משהו אחר.

אופירA

New member
מנהל
מצויין

החיבור בין אופטימיות ותקווה לבין תחושה של "בסדר לי עם עצמי" - מאד אמיתי. לפי הרגשתי, מה שרננה התכוונה באמירה "נורמלי" - זה ה"בסדר לי עם עצמי".

אמונה בחיים

כמה טוב שפעמון הזכוכית נפתח קצת ואפשר לנשום אוויר. כמה קשה לחיות כשצריך להאבק עם עצמך כל הזמן על הזכות לחיות.

Neora Barak

New member
מהי נורמאליות, ..ולמה צריך..??

נורמאליות, היא בעצם הגדרה למכנה משותף של קודים, והתנהגויות, כיוון שהיא מעוגנת בכל מצב/ פרדיגמות/ מנטליות / השקפה חברתית, מה שלא נורמאלי אצל האחד, יכול בהחלט להיות נורמאלי אצל האחר, ומה שמאוד נורמאלי בחיי, יכול לזעזע חיי משהוא אחר, את הנורמאליות שלנו אנו מיישרים לפי קו משפחתי, חברתי, ציבורי, וכו', בתוך כל זה, יש את הניואנסיים הפרטיים שלנו, את הנורמאליות שאנחנו קובעים אותה לעצמינו כטובה לנו, יישור קו דמיוני בקשר לנורמאליות, עוזר לנו להשרד בחברה. יישור קו עם עצמינו - בקשר לנורמאליות שלנו- עוזר לנו להשרד בחיים, מקווה שעניתי לך קצת

s h i r k u s h

New member
נורמליות זה עניין יחסי...

האמת שבכולנו יש משהו לא נורמלי, הלוא אף אחד מאיתנו לא מושלם ומי שחושב שהוא כן מושלם שיחשוב שנית כי זה מראה שהוא לא מושלם- זה מראה שהוא חושב את עצמו
לפעמים להיכנס לשיגרה שלא קורים דברים גדולים זה דבר טוב, ובמיוחד צריך את זה אחרי תקופה של הרבה משברים.

אז אולי נורמאליות זו אשלייה?

או שזה אולי FRAME של הווה קצר טווח. כי ה'נורמאלי' של הישראלים, אינו ה'נורמאלי' של תושבי אפריקה. ומה שנחשב נורמאלי בשנות ה-50 במדינה, אינו נורמאלי כיום.

s h i r k u s h

New member
לא רואה בנורמליות אשלייה...

פשוט זה משהו יחסי- בשביל מישהו אחד משהו נורמלי לא יהיה נורמלי עבור מישהו אחר.

opalit

New member
החיים יפים

אומרת אופלית שעוד רגע נשברת בתוך הזכוכיות של עצמה. אני מעריכה אנשים שמעריכים את החיים. את ההרגשה שכביכול יש לכולם. נדיר למצוא אנשים כאלה , שלא מדברים בקלישאות. אני זוכרת שכתבת כאן לפני כמה שבועות אני לא זוכרת בדיוק איך, משהו על סגירות עם עצמך. אז הזדהיתי. אני חושבת שתקווה לעתיד, שאיפות, זה מה שמעורר אותנו לחיים מקפיץ את האדרנלין.שמחה בשבילך. נורמאלית- אף פעם לא הייתי. זה היה אכפת לי עד שלב מסויים בחיים. היום כשחברה אומרת לי "את מוזרה" אני חושבת, מי אמר שמוזר זה רע? מה רע בלהתלבש בסגנון אישי? בלא ללכת לפי האופנה? מה רע בלרצות להיות לבד לד כמה ימים? לפני זמן מה ישבתי על שפת הנחל וסרגתי במשך כמה ימים. כולם חשבו שעובר עליי משהו, וניסו "לנער" אותי, היום ככל שאני חושבת על זה, נראה כי זהו דבר נפלא.

אתמול, על החוף

ראיתי כמה אנשים שישבו על הסלעים וסרגו. ברגע הראשון זה היה מוזר, אבל הם היו כ"כ שקועים, שזה בסוף נראה טבעי ושייך. נראה לי שכל אדם ששלם עם מה שהוא עושה - לא יכול להתפרש כ'מוזר' לאורך זמן. השלמות קורנת החוצה ומשפיעה על הסביבה לקבל אותו כפי שהוא.

opalit

New member
זה נחמד

זה מה שטוב במרכז, יש הכל מהכל. אני מהצפון הרחוק, אין לנו ים
אבל טבע יפהפה ונחל מדהים שהיום אני חולמת עליו. שם סרגתי והייתי היחידה אני מבינה שזה שונה , התנתקות , שנטי, אבל הם לא קיבלו את זה, חשבו שצריך לשנות, להעיר- משפט מחברה טובה- "איזה לא קשורה את". השלמות שבי לא הצליחה להשפיע על הסביבה להיפך הם,שלא במתכוון, גרמו לי לבלבלות.

אופירA

New member
מנהל
להיות שלם עם עצמך

זה הדבר האמיתי. אני שמתי לב, שכשמישהו אומר "את מוזרה" זו אמירה פרובוקטיבית שרוצה להפעיל איזה סחיטה רגשית ברמה זו או אחרת. אם כבר - נכון שהוא יגיד "מוזר לי מה שאת עושה". מה שמוזר באמת, זה שאנשים מתלבשים עפ"י "צו" האופנה, ולא עפ"י מה שמתאים להם באופן אישי.

opalit

New member
גם לדעתי

והרוב הגדול הולך עפ"י האופנה,לאו דווקה שלא בהתאמה אבל הולך עם הזרם- צבע, סגנון, ואם המשובץ יצא, אז הוא יוצא גם מהארון. אצלי הבגד מקבל תשומת לב גם כשהוא לא באופנה

רננהלי

New member
עברה עוד יממה

ומה אני חושבת עכשו? עדיין לא ממש עברה לי ההרגשה, אבל העוצמה שלה התעמעמה. מנסה לאחוז בתחושה הזו שגיליתי, שלא תברח לי, כי היא נותנת לי הרבה כוח ויכולת להתמודד. אולי נומאליות זה לא לגמרי ההגדרה הנכונה למה שניסיתי לבטא. כי נורמאליות מתחשב בהכרח בנורמה, שזה משהו חברתי, ולא בטוחה שזה מה שניסיתי לומר. אבל בינתיים אין לי הגדרה אחרת. אולי נורמאלי-זה פשוט לחיות. לחיות עם החיים איך שהם ולהיות מסוגלת לזה. אולי

למעלה