נורמאלי,ולא נורמאלי !

האהבה 100

New member
נורמאלי,ולא נורמאלי !

האם לדעתכם ישאבחנה בין שני המושגים הללו? מה זה לא נורמאלי? ומה זה נורמאלי? מי קובע מי זה מה? אולי "הנורמאלים" הם הלא נורמאלים? ואולי "הלא נורמאלים" הם הכי הגיוניים.... אבל מה זה הגיון? ומי קבע מה זה הגיוני? חבר'ה,אני מתנצלת על שאני שואלת הרבה שאלות. מי שרוצה לענות שיענה. אני כבר עייפה מזה. תודה.

spectacular

New member
היי,אהבה 100

נורמאלי- מקובל על רוב האנשים בחברה מסוימת בזמן מסוים. למשל-בתקופה מסוימת באנגליה נשים לבשו שמלות ארוכות ולפעמים נפוחות, זה היה לא נורמלי לאשה ללבוש מכנסיים, אשה שרכבה על סוס,ישבה כששתי רגליה לצד אחד, ועמוד השדרה שלה מעוות לחלוטין,וזה היה נורמאלי. אז בהחלט יכול להיות שהלא נורמאלי הוא ההגיוני, אנשים שהולכים נגד הנורמות של החברה, נידונו למאבק קשה, לדחיה חברתית,לבוז ועלבונות, ולא מובטחת להם הצלחה בשינוי הנורמה, קשה ללכת נגד מה שמקובל ולהלחם על מה שנראה הגיוני וצודק. קל ונעים יותר ללכת עם כל העדר, לצעוק מה שכולם צועקים,להגיד מה שכולם אומרים, ולחשוב שאנחנו לא לבד, הגיון-חשיבה שבנויה על ידע, יש ידע לגבי קיום כוח משיכה על כדור הארץ, הגיוני שאם נעזוב משהו מאחיזתנו הוא יפול לקרקע. אם הידע מקורו בטעות הרי שגם ההגיון הבנוי עליו יהיה טעות. עכשיו לך תוכיח למליוני אנשים שידע מסוים הוא טעות, מי שמצליח נכנס לספרי ההיסטוריה, וגם מי שטעה וטעה ובכל זאת שכנע. יש הרבה מקום בספרי ההיסטוריה.

האהבה 100

New member
זה ככה גם לדעתי.נחמד !

יפה אמרת,ועוד יותר יפה ניסחת. אני מקנאה לפעמים בכאלה שיודעים לנסח.. רק לחשוב איך אנחנו נראה אם רק נלבש את הבגדים השמורים יפה,מלפני 25 שנים..... ואם נסתפר כמו שהיינו רגילים פעם.. יש מין תהליך אבולוציוני של נורמות ! זה ממש ככה ! וזו עובדה קיימת ! מה שהיה לפני כמה שנים מקופל ומפנה מקום לבא אחריו,כמעט בכל התחומים שלנו בחיים. אני סבורה בכל זאת שבתהליך האבולוציוני הזה שאני מדברת עליו,אלה שנחשבים ל"לא נורמאלים" הם אלה שמצליחים בסוף. כל יום אני רואה ושומעת.. אכן כן,את צודקת. אני מחשיבה את עצמי די "לא נורמאלית". לילה טוב.

למעלה