נורמיטן

drass

Member
נורמיטן

שלום אני מטופל בחצי כדור 0.25 נורמיטן נגד יתר לחץ דם. האם זה מוריד פרופיל ? לכמה זה מוריד? היחידה צריכה להתייחס לזה? נ.ב - אני לא חייל קרבי סה"כ נהג גיפ ממוגן בשטחים.

ניר נגר

New member
סה"כ נהג גיפ ממוגן בשטחים???

למה אתה ממעיט בתפקיד שלך במילואים? כל הכבוד. בקשר לשאלתך אין לי מושג, פנה לרופא היחידה שלך.

צמרת12

New member
כל הכבוד-אבל אל תהרוג את חבריך

אני לא רופא. אבל... אם יש סכנה כי התיפקוד שלך לא יהיה 100 % בגלל לחץ הדם וכו... רצוי שלא תסכן את חיי החברים למילואים ואת חיי התושבים שעליהם אתה צריך לשמור. התיעץ עם רופא אמין באזרחות. קח בחשבון כי לסוחרי העבדים בצבא לא איכפת. קידומם נמדד לפי מספר גולגלות שנופקו ... הם כבר שלחו "לוחמים" חולים ונכים או חסרי הכשרה מתאימה לשמור על תושבים חפים מפשע. התוצאה - אסון חמרה ... אם אכן יש פגיעה בתפקוד : דאג להגיש בג"צ , להתיעץ עם עורך דין טוב ולא לסכן את חיי התושבים, חיי חבריך - וכמובן את בריאותך !!

ניר נגר

New member
לחץ דם..אם כל אחד שסובל מלחץ

דם במדינה שלנו אסור היה לו לנהוג הכבישים סוף סוף היו ריקים :) צריך להתייעץ עם רופא בקשר למינון הנכון...וצריך לקחת בחשבון שאם אתה לא יכול לנהוג בצבא אז אסור לך לנהוג גם באזרחות...

צמרת12

New member
ניר-אתה לא רופא,ואזרחות זה לא צבא

ניר הנכבד עם כל הכבוד - אתה לא !! רופא. ואני מניח שאתה יודע כי יש "קצת" הבדל בין העומס המופעל על נהג של סופה ממוגנת, לבין העומס שמופעל על נהג של רכב אזרחי מודרני . והכי חשוב :נהג של רכב אזרחי אינו מחויב בתפקוד גם בתנאי לחץ. האם אתה מוכן לשלוח צוות סיור למשימה עם נהג שעלול להתמוטט דווקא ברגע האמת ? אנא - תן לרופא אזרחי לקבוע מה מותר ומה אסור. ובכלל - הצבא יכול ( אבל לא רוצה ) לגייס פלוגות קבע לפעילות הנ"ל . זה יותר זול ויותר יעיל. ראה הצעת האלוף עוזי דיין . אבל... אלפי אוכלי חינם מתפרנסים מטרטור אנשי מילואים !! הנה : כאן יש פרנסה לשלישונים, רופאים , ועדות רפואיות ומי לא . אם היו מגייסים ומשלמים לחייל בריא כל הטפילים הנ"ל היו צריכים לצאת לעבוד ...

ניר נגר

New member
צמרת, אמרתי לו שיתייעץ עם רופא...

ואני פשוט לא מבין למה כל הודעה שלך אתה חוזר על עצמך בעניין התוכנית של עוזי דיין. בפעם האחרונה, אני מקווה, התוכנית הזו אומצה על ידי וועדת השרים לענייני מילואים יחד עם שר הביטחון, אנחנו בבלת"מ עושים ונעשה הכל בשביל להעבירה מדיבורים למעשים...

נ ע מ ה 5

New member
אז ככה

א- ישנה בעייתיות מאוד גדולה בלתת יד לרופא אזרחי לקבוע כל מיני דברים שקשורים לצבא-גם בהתחשב במדיניות הקומבינה האהובה עלינו וגם בהתחשב בעובדה כי יש רופאים ערבים,או סתם אנשים שלא יודעים מהו צבא. רופא צבאי, ברוב המקרים ידע לקבוע או לפחות ידע לאן לפנות כדי לברר. בהחלט,המערכת רחוקה מלהיות מושלמת, אבל יד חופשית לרופא אזרחי היא לא הפתרון. רופא אזרחי יכול להמליץ,לתת מכתבים אבל הקביעה צריכה להיות בידי הרופא הצבאי. ב- ועדות רפואיות נועדו לדון בבעיות כרוניות רפואיות של חיילים. תתפלא אבל יש חיילים עם בעיות רפואיות שדורשות הורדת פרופיל. לא כולם רמבו. ג- יש אוכלי חינם בצה"ל אבל אני במקומך הייתי מתמקדת בנגדים ואנשים קבע במוצבים נידחים או סתם בסיסים : אלו שקמים ב-11, מסיימים יום עבודה ב-4 , יוצאים לאפטר ימי שלישי, והביתה ביום שישי ובמקום לרוב יש אנשים מילואים שאחראים על הדברים בזמן המילואים.לטעון כי רופא מתפרנס על חשבון טרטור חייל מילואים זה קצת רחוק מהמציאות.בנוסף, לרוב הם מתעסקים עם אותם חיילים שיש להם פטור גם מלנשום,ורק מדי פעם מגיעים אליהם אלו שיש להם באמת בעיות לשרת.

למעלה