נורקו צ'רגר 9.1 , תמורה טובה לכסף?

steiff

New member
המחיר בארה׳ב 1380 דולר שיוצא 5300 ש׳ח לפני מע׳מ ומשלוח

כך שההצעה של מצמן נשמעת טובה.

בעצם אתה צודק הסתכלתי באתר האמריקאי

מה לגביי המפרט?
מצרף לינק לשלושה דגמים שנמכרים בארץ, אם בא לי על ז"ק קשיח 29 לשימוש עירוני ,
מי מהם הבחירה הנכונה לדעתך?
(אני רוצה בולם שאשכרה פועל, לא צעצוע , לא יודע אם זה הפשוט בדגם ה-9.3 שווה משהו, וגם לא יודע על ההבדלים בין רוקשוקס גולד וסילבר שיש בשני האחרים, תוכל להבהיר ?).
תודה רבה
http://www.norco.com/bikes/compare/#charger-93|charger-91|charger-92

steiff

New member
ההשוואה לא הצליחה

הקישור מביא אותי לאתר ההשוואה אבל לא טוען את דגמי האופניים שביקשת להשוות.
סתם שאלה - בשביל מה אתה צריך מזלג עם שיכוך לרכיבה עירונית? ובפרט - למה אתה צריך אופני XC מפונפנים?
המזלג על דגם צ׳רגר 9.3 הוא שווה ערך פחות או יותר למזלגות של Suntour.
אם אתה מחפש מזלג שאשכרה פועל - חפש אחד עם ציור של שועל. יתרונו - גם הדגמים הכי פשוטים ״אשכרה פועלים״. המזלגות של RS פועלים גם כן, אבל אלה ש״אשכרה פועלים״ הם בעיקר הדגמים המתקדמים והיקרים.

דווקא לי לינק ההשוואה נפתח, ניסיתי עכשיו

תשמע, נכון שאני רוכב עירוני ועל פניו זה נשמע כאילו מזלג משוכך זה מיותר אבל אני כמעט ולא זוכה לדרך חלקה , הכל מלא מהמורות, ירידות עליות של מדרכות, אחרי חמש שנים של הדבר הזה נמאס לי ואני רוצה חוויה יותר נעימה ופחות שוק לגוף.
חוצמזה שפה ושם אני כן מוצא דרכים לא סלולות ובאופן כללי כיף לי לרכב על אופניים שלא מוגבלות ומסוגלות לכל תוואי שטח.
הבולם בדגם המקורי לגביו שאלתי (צ'רג'ר 9.1) הוא Rock Shox Recon Gold TK 100mm
הוא לא מספיק טוב?אני רואה אותו בדי הרבה דגמים של אופניים (דגם הגולד או הסילבר).
למי שרוצה משהו טוב זה פוקס או כלום?

Old School2

New member
סטיף טועה, גם לבולמי האויר הבסיסיים של רוקשוקס

ביצועים מצויינים, מרחק שנות אור מהסנטור או בולמי כניסה אחרים. למעשה התפקוד שלהם קרוב עד כדי כך לבולמים ברמה הגבוהה שרוכב ממוצע לא יבחין בהבדל למעט משקל מעט גבוה יותר. והם עדיין די קלים.

steiff

New member
מספיק טוב? תלוי למה ולמי...

לרכיבה עירונית הוא מספיק טוב. גם לשטח. האופניים האלה מיועדים לרכיבת XC והמזלג בהתאם.
כשאני מגיע לדרך סלולה אני מיד נועל את הבולם, כך שמבחינתי אם מטרת הרכיבה היא עיר - הייתי בוחר מלכתחילה מזלג ריג׳יד. אבל לך יש העדפות אחרות...
האם הוא לא מספיק טוב? זה שרואים אותו על הרבה דגמים לא אומר שהוא טוב, אלא בעיקר שהייצרן מוכר אותו במחיר נוח ליצרני האופניים כמזלג OEM. יכול להיות שבשבילך הוא יהיה מספיק טוב. בשבילי, ואני יודע שאני קצת fussy, הוא לא עובר. לא מספיק קשיח צידית. לא מספיק נשלט.
תראה - קרב המזלגות בין פוקס ל-RS הוא כמעט כמו בין אייפון לאנדרואיד. כשיוצא לי לרכוב על מזלגות RS, אפילו אלה ברמה גבוהה, אני לא מרגיש עליהם בנוח. היחיד שממש אהבתי, ושנמצא על האופניים הנוכחיים שלי, הוא ה-Lefty שמבוסס על הטכנולוגיה של RS. עם פוקס אני מרגיש הרבה יותר בבית ויודע גם בדיוק מה לצפות.
מצד שני - אני מכיר רוכבים שיהיו מוכנים למכור כליה - העיקר שעל האופניים שלהם יהיה מזלג RS. שאלת אותי אז עניתי - כן - בשבילי זה פוקס או פוקס. אם הייתי בוחן את האופניים האלה כאופציה - הייתי מבצע בהם שני שינוים מהמפרט המקורי: מחליף את החישוקים למשהו ברוחב 21 או 23 מ׳מ, ומחליף את המזלג. אם זה לא היה ניתן לביצוע במחיר סביר - הייתי מחפש משהו אחר. אז עוד פעם - אני גם fussy וגם שוקל יותר ממאה קילו. שני הדברים האלה ביחד מחייבים חישוקים חזקים ומזלג שאני יודע לכוון בדיוק כמו שאני רוצה. זה ממש לא מחייב אותך...

Old School2

New member
שכחת שאתה מנסה לעזור לו לבחור אופניים בשבילו, לא בשבילך

קורה

steiff

New member
כן... בגיל 54 הסקלרוזה עושה את שלה

ואתה יודע, אני קצת ״אולד סקול״ - עם אופני כביש לכביש ואופני שטח לשטח, ולא אוהב להתחרות עם הולכי רגל במדרכות או נהגים עצבניים ברחובות.
אז כשמבקשים ממני המלצה או חוות דעת אני ממליץ ומחווה דעה על בסיס הנסיון הצנוע שלי וההעדפות שלי.

תודה רבה!

אני 70 קילו בערך ובטח לא בררן מידי אחרי שרכבתי על בולם מעפן כל השנים אז.. :)
אני פשוט מחפש מידע אובייקטיבי על איכות בולמים.
למשל איזו טבלה שמדרגת אותם מהטוב לפחות כדי לקבל איזה מושג בסיסי לאיזה בולם נחשב סביר ומעלה.
&nbsp

רכבתי אתמול על האופניים רכיבת נסיון קטנה

ו-ואללה היה לי נוח.
אני בגובה 1.80 ורכבתי על מידה מדיום, המוכר אמר לי ששלדות של נורקו ארוכות ביחס למידה, מישהו יודע לאשר את זה?
ושוב , אשמח לשמוע אם המפרט טוב בשביל המחיר (5.5 אלף).
http://www.norco.com/bikes/mountain/cross-country/charger-9/charger-91/

steiff

New member
בחמש מאות שקל פחות ומפרט כמעט זהה

אתה מקבל אצל רוזן-מינץ GT Karakoram Expery.
אם תקבל הנחת חבר מועדון תחסוך עוד כמה מאות.

אבל הכי חשוב למדוד ושיהיה נוח.

תמיר 8

New member
לדעתי מדיום זו מידה קטנה לגובה שלך

אני רוכב על נורקו storm, גובה 1.87 ומידת האופניים היא XL. לגובה 1.80 תבדוק מידה L.

למעלה