מספיק טוב? תלוי למה ולמי...
לרכיבה עירונית הוא מספיק טוב. גם לשטח. האופניים האלה מיועדים לרכיבת XC והמזלג בהתאם.
כשאני מגיע לדרך סלולה אני מיד נועל את הבולם, כך שמבחינתי אם מטרת הרכיבה היא עיר - הייתי בוחר מלכתחילה מזלג ריג׳יד. אבל לך יש העדפות אחרות...
האם הוא לא מספיק טוב? זה שרואים אותו על הרבה דגמים לא אומר שהוא טוב, אלא בעיקר שהייצרן מוכר אותו במחיר נוח ליצרני האופניים כמזלג OEM. יכול להיות שבשבילך הוא יהיה מספיק טוב. בשבילי, ואני יודע שאני קצת fussy, הוא לא עובר. לא מספיק קשיח צידית. לא מספיק נשלט.
תראה - קרב המזלגות בין פוקס ל-RS הוא כמעט כמו בין אייפון לאנדרואיד. כשיוצא לי לרכוב על מזלגות RS, אפילו אלה ברמה גבוהה, אני לא מרגיש עליהם בנוח. היחיד שממש אהבתי, ושנמצא על האופניים הנוכחיים שלי, הוא ה-Lefty שמבוסס על הטכנולוגיה של RS. עם פוקס אני מרגיש הרבה יותר בבית ויודע גם בדיוק מה לצפות.
מצד שני - אני מכיר רוכבים שיהיו מוכנים למכור כליה - העיקר שעל האופניים שלהם יהיה מזלג RS. שאלת אותי אז עניתי - כן - בשבילי זה פוקס או פוקס. אם הייתי בוחן את האופניים האלה כאופציה - הייתי מבצע בהם שני שינוים מהמפרט המקורי: מחליף את החישוקים למשהו ברוחב 21 או 23 מ׳מ, ומחליף את המזלג. אם זה לא היה ניתן לביצוע במחיר סביר - הייתי מחפש משהו אחר. אז עוד פעם - אני גם fussy וגם שוקל יותר ממאה קילו. שני הדברים האלה ביחד מחייבים חישוקים חזקים ומזלג שאני יודע לכוון בדיוק כמו שאני רוצה. זה ממש לא מחייב אותך...