נורת פלורוסנט 18 וואט

• פותח הנושא stio
  • פורסם בתאריך

stio

New member
נורת פלורוסנט 18 וואט

במטבח יש לי 2 נורות פלורוסנט (ארוכות) 18 וואט כל נורה. אחת מהנורות כבר עובדת 4 וחצי שנים ולא נשרפת! (ואני מדליק אותם כמעט כל היום וגם בלילה כ "מנורת לילה") ובשני הקצבות של הנורה יש שחור. האם ככה זה צריך להיות? מה אורך החיים של נורה כזאת?

נורות פלורסנט

נורות הפלורסנט עובדות כך: בתוך הנורה ישנו גז (את שמו שכחתי) ובקצוות יש חוטי להט. הצ'וק נותן מתח וזרם נמוכים יותר. והסטרטר בעצם נותן לחוטי הלהט מכה חזקה יותר בהצתה. ע"מ שהגז ידלק בכל הנורה. כשהמנורה דולקת הרבה שעות ביממה. חוטי הלהט מתחממים מאוד. ובעצם "שורפים" את הזכוכית ואז הגז שבסביבתם. וכך נוצר המראה השחור. יש לשים לב שחוזק הגז יורד עם השנים, וכך גם מושפע גובהה האור. שיהיה נמוך יותר משנה לשנה. ועל כן אני ממליץ להחליף פעם בשנתיים.

מאגר

New member
קצוות נורת פלורזנט שחורים

זכוכית המנורה מצופה בחומר אבקתי לבן, שכתוצאה מהחום של חוטי הלהט שמדליקים את הגז שבתוך הנורה מתחיל במשך הזמן להשרף והופף לשחור. זה הצבע השחור של קצוות נורת הפלורסנט. ככל ששהנורה עובדת יותר כך החלק השחור נעשה גדול יותר. אורך החיים של נורת פלורסנט תלוי במספר ההדלקות שאתה מדליק ומכבה אותה ובטיב יצרן הנורה. במשך הזמן מאבדת הנורה הן את כח ההארה שלה והן את שקיפותה עקב התחממות אותה אבקה המצפה את הזכוכית. אם הדבר מאוד מפריע בעין ניתן תמורת כ-10 שקלים להחליף את הנורה. בהצלחה דורון ט

למעלה