נושאים לטיפול בשיתוף עם אלו"ט../images/Emo41.gif
שלום לאנשי הפורום, כזכור לכם נפגשנו עם נציגי אלו"ט פגישה ראשונה ולאחריה נקבע כי ניפגש עם מרגלית תירוש, מנכ"ל אלו"ט. נושא הפגישה, באופן כללי נוגע בשיתוף הפעולה של הפורום עם אלו"ט ולכן אני מזמינה אכם להתייחס לנושאים השונים שהועלו כאן- פרוייקט סומכות,על כל המשתמע ממנו, שילוב- באספקט הכללי והאופרטיבי, מעבר לקורס שיתבצע בקרוב. כולל העול הכלכלי, מעורבות מערכת המתיא"ות, כללים לשיתוף פעולה עם מערכת החינוך הרגיל ועוד. פעילות הגנים והמסגרות החינוכיות וההקצאות שלהן(לדוגמא הקצאות\היקף משרה של שעות טיפול פרא רפואיות- בגן של בני יש למרפאת בעיסוק רק 7 שעות עבור 8 ילדים, לעומת הקצאה של 30 שעות בשבוע , בגן של העמותה-14 שעות של המערכת מהמתיא + 16 שעות מהעמותה, עבור 8 ילדים דומים, פער מתמיה בהחלט). כמו כן נושאי שיטות הטיפול- שילוב והדרכה של שיטת DIR או גרינשפן-ווידר, בשמה הידוע, מאד קשה כיום להשיג תראפיסטיות וכל הורה צריך להכשיר בעצמו. מסגרות כמו מכון בייקר אינם מוכנים לתת שמות או המלצות וכן מכון פויירשטיין בירושלים לא מכשיר תראפיסטים. שתי המסגרות העבירו הכשרות בעיקר לאנשי מקצוע פרא רפואיים ולא מעבר לכך- למעט הסדנא המוצלחת שהיתה בקייץ. כמובן נושא קופות החולים. חלקכם אולי ראה את מה שכתבתי בראש השרשור של הודעות בודדות להתייחסותכם: פגשתי את פרופסור אור-נוי שבהחלט תומך בגישה משפטית, כדי לעזור לו לאכוף על קופות החולים את ההשתתפות בטיפולים הפרא-רפואיים גם אחרי גיל 3 , וגם כאשר הילדים נמצאים במסגרת טיפולית של החינוך המיוחד.הוא בהחלט תומך בנושא. אני מנסה גם להרים את הפרוייקט של הבדיקות הגנטיות של תפקוד מערכת החיסון ותפקוד הכבד.(אגב הוזמנתי להתראיין במסגרת כתבה שתשודר ביום שישי הקרוב בנושא חיסונים,בערוץ השני, אך לצערי, מסיבות משפחתיות וחוסר נכונות שלהם לתת חסיון מינימאלי לנושא, נאלצתי לוותר על ההזדמנות). אתם מוזמנים להוסיף רעיונות ביצועיים, אך יש לי בקשה אחת: כל מי שמתייחס\ת או מעלה נושא לדיון, יכתוב בו זמנית מה הוא\היא מוכנ\ה לעשות עבור נושא זה כי אנחנו מעוניינים בעשייה אמיתית ולא רק הצעות לסדר. הפורום כולל קבוצה גדולה מאד של משפחות בעלות ידע, רצון ונכונות ואני מצפה שזה יבוא לביטוי מעשי הפעם, ולא רק כערוץ לקיטורים. ככל שנהיה יותר אופרטיביים, עם רעיונות ביצועיים, כך נוכל לקדם נושאים החשובים עבורנו. תודה רבה לכולכם על הנכונות ושיתוף הפעולה, בברכה, תלמה.