נושאים לשיחה

נושאים לשיחה

שלום לכולם, זה תמיד קורה לי, השתיקות המביכות האלה שלא יודעים מה לומר בדייט וזה לא שאין על מה לדבר כי יש מיליון דברים שהייתי רוצה לדעת עליו אבל זה נראה כל כך לא קשור פתאום לשאול. אז איך מתחילים לדבר? איך לגרום לשיחה לזרום? למה זה כל כך קשה? זה נראה מוזר פתאום לשאול:"כמה אחים יש לך?" , "מה אתה אוהב לעשות?" וכו' וכו', איך שואלים באופן זורם...

במקום לחפש מה לשאול אותו

תספרי על עצמך מה את לומדת, מה את עושה וכו' ואח"כ תשאלי אותו את אותם שאלות יותר חשוב שתשאלי שאלות שהתשובה שלהם יכולה לפתח נושא שיחה כמו "איפה אתה לומד?", או מה שאתה עושה\עשית בצבא?" אבל אני מודה זה לא קל שיהיה לך בהצלחה

נועם m

New member
הממ...

הטיפ הכי גדול שיש לי בנושא- כשאתם מוצאים כבר איזשהו נושא משותף, אל תעברו עליו בדקה אלא תיכנסו לתוך זה. לדוגמה: לפני די הרבה זמן יצאתי עם מישהו שהכרתי בהופעה. בנסיבות האלה היה ברור שיש לנו נושא משותף, והוא- מוזיקה. אז נתתי לו לזיין את השכל במשך קרוב לשעה על זה, כי לא באמת היה לי על מה עוד לדבר איתו, אבל לפחות לא היו שתיקות מביכות
אני גם לא אוהבת כל מיני "שיחות אינסטנט"- כשפשוט יורים אחד על השניה שאלות. נסי לפתח שיחה על דברים שמסביב, ולהגיע מהם לנושאים כלליים יותר, לאו דווקא חפירות על עצמכם.

g a z

New member
תשנני כלל-

אנשים אוהבים לדבר על עצמם. לי מפריע כשאנשים חופרים שעות על עצמם ולא נותנים להשחיל מילה ולפתח שיחה- רק אני ככה ואני ככה ואני עשיתי את זה, ואני הייתי שם.. זה מרגיז. אם את רוצה להכיר אותו, אבל חקירה צולבת לא נעימה לכם, אתם יכולים לשחק "מה עדיף"- פשוט שואלים, מי ששואל- שואל, זה לא תורות או משהו כזה. בצבא אנחנו משחקים את זה הרבה. זה ממש כיף. אני אתן לך כמה שאלות לדוגמא: 1. שחור או לבן? 2. יום או לילה? זריחה או שקיעה? 3. כפתורים או ריצ'רצ'? 4. מונופול או קלפים? 5. שיער ארוך או קצת? 6. ים או בריכה? 7. חושך או אור? כמובן שאפשר לקחת את זה גם לכחול, ואז זה הרבה יותר מעניין..... למשל- 1. למעלה או למטה? 2. חושך או אור? 3. לרדת או שירדו לך? כאלה... תזרמי, יהיה פסדר! והכי חשוב, תחייכי, אל תחכי לרגע המביך, פשוט תהני

g a z

New member
../images/Emo163.gif

מה שהתכוונתי להגיד בנוגע לכלל- שתעני לו על עצמך כשהוא שואל, אל תתחילי עם מונולוגים בנוסח "רק על עצמי לספר ידעתי". תתענייני בו. תקשיבי לו. ובנוגע לשאלות- פשוט עונים, אין נכון ולא נכון.

אמממ

אצלי יש את הקטעים שיש "קליק" אז תמיד מוצאים על מה לדבר/לצחוק... כשאני מגיעה למצב של שקט ולחפש מה לדבר זה לא טוב
לא יודעת איך להסביר את זה אבל אצלי זה ככה... יש אנשים אני מרגישה לידם כאילו מכירה שנים וחופשי יש צחוקים וכיף..
ויש אנשים שמרגישה בדיוק כמו שתיארת וזה פשוט לא זה.. לא מרגישה בנוח עם זה...
יצאתי פעם עם מישהו שחיפשתי תמיד מה לומר ומה נכון לומר... והייתי נורא ביישנית ושקטה... וחברות שלי לא הבינו מה עבר עליי...=/

מיטללל

New member
ברוכה הבאה גם לך :)

בת כמה את? הכי חשוב קודם כל לבוא כמה שיותר רגועה :) לזכור שלא מדובר בראיון עבודה. דייט זורם זה לא דייט של שאלות תשובות ("אז בן כמה אתה?", "ואיפה אתה עובד?", "הבנתי, ואתה גר לבד?", "וואלה, ותגיד, אתה יודע לבשל?")- אסור לדלג משאלה לשאלה כמו בחקירה משטרתית, אלא לפתח את הנושאים. ("אתה גר לבד?", "וואלה? כמה זמן?", "נו, ואתה יודע כבר לעשות כביסה ולנקות חלונות?", "גם אני חושבת לעבור לגור לבד בטווח הזמן הקרוב...") חשוב לזכור, שאת מדברת ומספרת סיפורים, לא לברבר יותר מדי על ההתחלה ולראות לפי שפת הגוף של הבחור כמה זה מעניין אותו. ולהבדיל, ברגעי מצוקה, תזכרי שאחד הדברים ש(רוב)אנשים הכי אוהבים לעשות זה לדבר על עצמם
בשאלה "מה עשית היום?", יש אנשים שיכולים לדבר שעות (יש לי כמה וכמה חברות כאלה
) ואז חשוב, במידה שזה מעניין אותך, תתענייני, תשאלי שאלות, תצחקי במקומות הנכונים וכדומה. לא צריך לדבר רק עליך ועליו, אלא אפשר לדבר על עוד דברים. נגיד יצאתם למסעדה אז סתם לדבר על איזו מסעדות הוא יוצא בכלל, מה הוא אוהב לאכול, או נגיד על כמה המלצר שלומפר וכדומה..... זה לא משהו שאפשר ממש לתכנן. כמו שאמרתי, הכי חשוב לבוא רגועים, ולדבר עם הבחור כאילו הוא סתם עוד ידיד, על כל דבר שבעולם. כמה שאני שונאת את המילה הזו-צריך לזרום...

RVD18

New member
בגלל זה אני לא אוהב דייטים

עם מישהו שלא מכירים. לפעמים זה זורם, לפעמים לא. אני מעדיף להכיר ונראה לי גם יותר קל, מישהי שאיתי באותה מסגרת- בצבא, לימודים, עבודה וכו'...ככה יש על מה לדבר, נושא משותף.. לגבי זה שזה כל הזמן קורה לך...נראה לי שפשוט לפעמים כשמדברים השיחה זורמת ולפעמים לא, תלוי גם בצד השני. לא שיש כללים לשיחה...פשוט זורמים :) ולא רק בדייטים, יש אנשים שיש לנו את החיבור הזה איתם ויש כאלה שלא.

למעלה