נושא גלעד שליט כמעט ולא עוזב אותי ולי חשש רב

MORGINSTERN

New member
נושא גלעד שליט כמעט ולא עוזב אותי ולי חשש רב

מכך שהשארותו המתמשכת בשבי היא אנטרס פוליטי משותף של ממשלת ישראל, ולא משנה איזו, ושל החמס. גלעד בשבי שווה המשך הניכור העוינות והמתח עם העם הפלסטיני. שכל זה הרי אבן שואבת להמשכיותה של מדינת ישראל. כלומר שהרי כל מקומות העבודה הכי טובים פה נגזרים מהעימות הישראלי פלסטיני, ונתח ניכר מהכלכלה וכו וכו. הדברים ידועים... מה שהעלתי כאן זה בעצם ניתוח ברמה העמוקה יותר של הדברים. כלומר ניסיון לאתר את "הגורמים הראשוניים" לכך שלנצח החמס ידרוש מכיר בלתי סביר עבור גלעד, ובמקביל לנצח ישראל "תעמוד חזקה" ולא תכנה לו. הרי העימות הישראלי פלסטיני כשלעצמו איננו הגיוני, אלא רק משום הסימביוזה שהוא מקיים על עצם קיומה של מדינת ישראל, ועם מעמד החמס, שרצוי שיהיה חזק ככל שניתן על ידי שלל הגורמים הפוליטיים במזרח התיכון כולו, ובראש ובראשונה של ממשלת ישראל, ולא משנה איזו. וזה ענין מיושב כבר. שיתפתי בחששותי אלו אנשים נוספים ומצאתי הזדהות רבה עם קו המחשבה הזה. לכן רציתי לשאול את חברי הפורום כאן מה הם חושבים על כך.

המחיר שהחמאס דורש איננו בלתי סביר

הוא מחיר רגיל לגמרי ביחס לעסקאות שבויים קודמות. אשר לסכסוך הישראלי-פלשטיני, הוא התחיל הרבה לפני שגלעד נולד, ולצערי, מאמינה שגם ימשיך הרבה הרבה אחרי שישוחרר משביו.

Metacor

New member
הוא נראה רגיל בגלל תבוסתנות שהראנו בעבר

המחיר הזה הזוי לחלוטין והגיע הזמן שאנחנו נדע להציב את הקו כמדינה.

לא, הגיע הזמן שנפסיק לאגור אסירים

אבל גם אלמלא חשבתי כך, הייתי מוכנה בשמחה להציב את הקו הזה על חשבונך, לא על חשבון גלעד שליט. גיבור גדול.

Metacor

New member
בהחלט הגיע הזמן שנספיק לאגור אסירים

אבל לא על ידי זה שנשחרר אותם. גלעד שליט היה חייל קרבי. יש בזה הרבה סיכונים, אבל המטרה שלו זה להגן על המדינה. אם משחררים בישבילו מאות רוצחים ומתכנני פיגועים, הוא לא בדיוק משרת את המטרה הזו, וכתוצאה מכך יהרגו עשרות אם לא מאות אזרחים נוספים כפי שקרה אחרי שחרור מחבלים בפעמים קודמות.

Metacor

New member
שכן הרי בגיל 20 וקצת יכולתו של אדם להביע

דעה על נושאים כגון שבי של חייל עולה פלאים עקב ניסיון חיים עשיר ורלוונטי לנושא.

לא, פשוט מתבגרים קצת

אם כי אני מסכימה שספק רב אם בגיל 20 מצבך ישתפר במשהו.

Shira Esther

New member
טענתך לא עניינית.

האדם שהגבת לו העלה טענות שיש לתת עליהן את הדעת, לא משנה מה את חושבת באשר לשחרור אסירים. הוא לא התעלם מטענותייך, אבל את עושה כן לטענותיו. הטענה בדבר הגיל היא בלתי עניינית בעליל ולא נוגעת לעצם העניין.

ממרומי גיל 18, שירה?

אני בעד שישוחררו כל האסירים שברשותינו ששוהים כבר תקופה ארוכה בכלא ואין מהם עוד תועלת מודיעינית, גם אלמלא גלעד שליט נחטף. לגדה? לעזה? לסוריה? ללבנון? לחירבת אמו? לא מעניין אותי ולא נכנסת לזה, כמו שאינני טורחת אפילו להתייחס לטענות דמגוגיות ברמת גן חובה לפיהן שחרור מחבל שרצח בעבר במו ידיו או, לחילופין, היה "מפקד זרוע" שמרצה עשרות מאסרי עולם (איכשהו לא נגמרים להם מפקדי הזרועות, שמת לב?), יגרור רצח של אזרחים ישראלים. מתקפות על ישראל יהיו או לא יהיו איתם או בלעדיהם, והן יכשלו או יצליחו איתם או בלעדיהם. המבוקשים ביותר על ידי החמאס ברשימת השחרורים הם לא רק שכבר שנים מנותקים מהשטח, אלא גם מנותקים בכלל מהחמאס. מרוואן ברגותי ואחמד סאדאת הם מנהיגים מדיניים של הפת"ח, ובעוד שמערכת הבטחון מסכימה לשחרור כל אסיר ברשימה לרצועת עזה - הם מהווים מחלוקת שכן אותם אי אפשר בכלל לשחרר לרצועת עזה, אפשר במקום כבר לירות בהם בכלא ולחסוך. אני אינני סבורה שישראל צריכה להחזיק אסירים פלשטינים לטווח הארוך, ועוד יותר לא סבורה שישראל צריכה לשים לעצמה יעדים אסטרטגיים לפיהם פלג מסויים ימשול בפלשטינים ופלג אחר לא כי אין זה תפקידה של אומה לקבוע עבור אומה אחרת מי ינהיג אותה. אבל גם אילו סברתי שיש טעם בהחזקת אלפי אסירים פלשטינים, ושיש טעם בנסיון להמליך את הפת"ח, בשביל זה להקריב שבוי?! לא ראוי בעליל, גם אם במדינתינו אנו, לפחות אצל ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, אפשרי לחלוטין. לא כל מחיר אני מוכנה לשלם. למשל, אני לא מוכנה לסבול הפגזות כי מישהו החליט להדק את המצור או להכנס לשטח הרצועה עד שישחררו את גלעד שליט. אבל באסירים? שיקחו את ה450 שלהם ועוד עשרת אלפים כמחווה למובארק, לאבו מאזן או לאבו יויו.

Shira Esther

New member
זו טענה ראויה

אני לא מסכימה איתה במאת האחוזים, אבל היא ראויה להישמע וראויה שידונו בה בכובד ראש. לעומת זאת, "ראיתי שאתה בן 17 מכאן שחבל על הזמן" היא לא טענה ראויה.

Shira Esther

New member
יפה אמרת, 'ביחס'

אבל לא מדובר פה על יחס, אלא על הגדרה קבועה.

skeptic

New member
מה אני חושב

ראשית אני חושב שאתה ככותב שאינו מכבד את הקוראים לא ראוי למענה חשיבתי. כדי שיקחו אותך ברצינות תכתוב בשפה נכונה ותבדוק את עצמך מבחינת עברית לפני העלאת הפוסט או התגובה. מה שהעלת רחוק מאוד מאוד, ועוד מאוד, מ"ניתוח ברמה העמוקה של הדברים". זה בליל מילים פשטניות. חצי גרוש.

למעלה