נושא הכדורים-שאלות והתייחסות

רגינה9

New member
נושא הכדורים-שאלות והתייחסות

מזה מס. חודשים אני משתתפת שקטה בפורום היקר ושואבת הרבה מידע ממשתתפי הפורום היקרים. מנסה בעזרתכם להבין מה קורה לאמי ולהתכונן לבאות. הנושא שרציתי לבדוק איתכם (דעתכם ונסיונכם) הוא נושא הכדורים (ממוריט, אקסלון וכד'). הנושא די שנוי במחלוקת בין הרופאים ואנחנו-בני המשפחה נותרים מבולבלים. יש רופאים המצדדים בתרופות, אבל גם לגישתם התרופות אמורות רק להאיט את התהליך. לעומתם אחרים טוענים כי המחקרים האחרונים מצביעים כי התרופות אינן מסייעות כלל. הייתי מאוד מודה לכם אם תשתפו אותי בדעתכם ונסיונכם עם יקירכם בנושא. ושאלה נוספת: האם רופא המשפחה (קופ"ח מכבי) רשאי לרשום את התרופות?

sreuveni

New member
לרגינה9

שלום לף רגינה9. גם על נושא התרופות נכתב בעבר והתשובה נמצאת גם בגוף שאלתך. יותר מכל העניין הוא אינדיבידואלי, כל חולה מגיב אחרת לכל תרופה ומינון, והטריק הוא לנסות בזהירות ובמעקב חריף אחר תופעות לוואי. אתן לך מנסיוני ומחוויותינו ב 4 החודשים האחרונים: התחלנו לתת לאימי ממוריט, ולא ראיתי שינוי ניכר, עד שבשלב מסויים החלו החמרות. בעצת גורמים רפואיים וטיפוליים למניהם הוספנו תרופת הרגעה. למרות המינון המואד נמוך אימי הגיבה באופן מאוד חזק לתרופה, גופה נחלש, קיבלה חרדות ומה לא. אמרו לנו שזו התפתחות המחלה, אך לא כך, לבסוף עשינו תקופת "שטיפה" מהתרופה וראו כי טוב, חזרה לעצמה. יחד עם זאת אנו מנסים סוג אחר של תרופת הרגעה שפועלת חלש יותר. מצד שני, שמעתי על מקרים (מיד ראשונה) שהממוריט, אסלון וכד, אכן עשרו להאיט את קצב המחלה, והחולה חזר ולו במעט לעצמו. שוב ושוב, כל חולה ותגובתו הוא לתרופות, בין אם לטובה או לרעה. הלוואי שתצליחו בנסיונותיכם ותגיעו לתרופה טובה במהרה. שיר

ronnyw

New member
לרגינה

שלום לך. מצטרפת לדעה שקשה לדעת... כדי להוסיף על הבלבול, אתן לך את המקרה הפרטי שלנו: אימא שלי לוקחת אקסלון כבר יותר משלוש שנים. מצבה ממשיך להתדרדר בהתמדה, אבל יחסית לאט (היא בת 87). תמיד אפשר לקוות שללא הכדורים זה היה מתקדם יותר מהר, אבל אין לדעת. במשך הזמן התפתחו אצלה תופעות של אלימות, קריזות, פרצי רוגז נוראיים (ומאוד לא אופיניים להתנהגותה בימים עברו). בהמלצת רופאיה התחילה לקחת גם רספרדל במינון נמוך. התנהגותה השתפרה מאוד. בשני המקרים לא הבחנו בתופעות לואי מיוחדות. לא יודעת אם עזרתי או הוספתי לבלבול... בהצלחה

פנטזי1

New member
בנושא הכדורים כדאי לך לקרוא גם

בדפי הפורום ,נכתב רבות על זה וגם באתר העמותה. רופא המשפחה יכול לרשום תרופות לאלצהיימר אחרי שהחולה אובחן על ידי נוירולוג או פסיכוגריאטר שהחליט איזה תרופות לתת.

zs1957

New member
תרופות לאלצהיימר

שלום רגינה 9 רופא המשפחה רשאי לרשום תרופות לאלצהיימר אם יש לו חוות דעת מנוירולוג או מפסיכוגריאטר.אין שום תרופה בעולם המרפאה את המחלה. כל התרופות בעולם מאיטות את קצב ההתדרדרות של המחלה. אם החולה נוטל את התרופות יש לו מספר שנים טובות שהוא יכול לתקשר עם המשפחה לאחר הפסקת התרופות ישנה ירידה במצב החולה. את הנתונים הללו יש לקחת בחשבון ולהתייעץ עם בני המשפחה הקרובה. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

רגינה9

New member
תודה ועוד

תודה על התגובות והשיתוף. האם אני פחות מבולבלת? לא. אמי בת 80, סובלת כשנה מירידה בזכרון (שוכחת שמות, מילים להשלמת משפט, חזרה על משפטים/שאלות), אבל עדיין עירנית, מבינה, מתפקדת כמיטב יכולתה ומודעת לנעשה. מאוד מתנגדת ללכת לרופאים נוספים (מעבר לרופאת המשפחה). קראתי בפורום על "השקרים הלבנים" לעזרה בנושא, אבל לגביה זה לא כל-כך עובד (עדיין מבינה ומודעת). לאלץ אותה ללכת לבדיקה שבסיומה כולנו נקבל אישור למה שאנחנו כבר יודעים ותרופות לנושא - מוטלות בספק. זאת ההתחבטות הגדולה. גם בפורום המקביל - גריאטריה, ד"ר מערבי מביע ספק גדול ביעילותן של התרופות. ובינתיים אנחנו מנסים לפעול במסגרת האפשר, להתארגן לבאות לשאוב מידע וכוח. ולכן כל-כך חשוב קיומו של הפורום.

zs1957

New member
שלום רגינה 9

הפורום נועד לעזור לך ולחלוק עמך את לבטייך שאלותייך וכ"ו.אני עדיין ממליצה ללכת לנוירולג לקבל את התרופה ובמידה ותחושי שאין שיפור תמיד ניתן להפסיק.בידה ותרצי חוות דעת נוירולוגית של מומחה בתחום הפרעות זיכרון והטיפול בהן אוכל להמליץ לך במסר אישי,או אם תכתבי לי את המייל שלך אני אתן לך את כל הפרטים.עלייך לזכור שללא תרופות ההתדרדרות תהיה מהירה מאד. התרופות מעכבות את התפרצות המחלה ונוננות לך מספר שנים של תקשורת אם אמך מה שבעתיד לאת יהיה לך.שוב אלו הן רק המלצות הבחירה וההחלטה הן בידייך ובידי משפחתך. עלייך לזכור שאת האפוטרופסית עליה גם מבלי שקבלת על כך אישור ואת צריכה להחליט בשבילה. כי היא חולה והכושר הקוגנטיבי שלה לוקה. שיהי בהצלחה!!!! זהבה שחם/עמותת אלצהיימר.

למעלה