נושא המוות וADHD

עשר ענת

New member
נושא המוות וADHD

ילדי בן 8 והוא כמובן ADHD עם דגש על ה- H. איך להתמודד עם נושא המוות אצלו שמתבטא בכך שכאשר אני כועסת עליו הוא טוען שהוא רוצה למות ושאני אקח רובה ופשוט אהרוג אותו. מה עושים? איך מתמודדים?

דליה.ד

New member
שלום ענת וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

זו שאלה טובה מאוד למומחה שלנו: הפסיכולוג החינוכי חיים עמית, מטפל משפחתי מוסמך ויועץ ארגוני שיתארח בפורומינו ביום רביעי, 22.9., החל מהשעה 21.00.

עשר ענת

New member
מוות

תודה דליה בהחלט אפנה את השאלה לחיים עמית הפסיכולוג החינוכי

zivadina

New member
ועוד הצעה:

קודם כל, צריך לבדוק אם אלו רק דיבורים בשעת כעס, או שיש גם ביטויים התנהגותיים אחרים שעלולים לרמוז על דכאון או חרדה. כבר שוחחנו כאן על הנטייה של ADHDים להגזים בכל דבר, וייתכן שהסיבה להגזמה היא הצורך שלהם לרגש את עצמם. זהו צורך שנובע מחוסר פעילות מספקת של המוח ב-ADHD. לבסוף, את מוזמנת להפנות את שאלתך גם לד"ר מנור, בסופשבוע הזה, וגם לפסיכולוג חיים עמית, כפי שכתבה לך דליה.

עשר ענת

New member
מוות / כעס

תודה על התגובה אני חושבת שהדיבורים של הילד הם בעיקר בשעת כעס וכאשר אני אומרת לו ללכת לישון כי מאוחר . אני לא רואה כל סימן של חרדה או דיכאון . להיפך הוא ילד שמח וכמובן היפר אקטיבי . בכל מקרה אני אפנה את השאלה לחיים עמית וגם לדר מנור. אני חושבת שנושא מוות אצל ילדי ADHD באמת נושא שיש להתייחס אליו

אני העלית כאן בעבר שאלה בנושא

בני גם הוא בן 8 והיו לו לא מעט אמירות סביב הנושא בדמות של: אני מעדיף למות.. (מאשר לעשות מה שאת מבקשת) אני אתאבד.. אני זוכרת שזה מאד הפחיד אותי (אני מדברת על תקופה לפני כחצי שנה פלוס) ואפילו פנינו להתיעץ עם הפסיכולוגית שטיפלה בו בעבר. אני מסכימה עם מי שכתב לך שלילדינו יש נטיה להגזמה ולהפוך כל דבר לדרמטי ומעורר אדרנלין אך מאידך כן הייתי שמה לב לתכנים ולאפקט (רגש) שמלווה פעילויות אחרות שלו.

למעלה