נושא הערב - פמניזם.....

dorlim

New member
נושא הערב - פמניזם.....

אמנם כבר היה על זה דיון בעבר בפורום חתונות ובכל זאת.... קורה לכן שאתן עונות לטלפון בעבודה ומייד מסקים ש"את המזכירה נכון?!" למה???? כל מי שעונה לטלפון היא מזכירה ?!?!?! וגם אחרי שאני מעמידה אנשים על טעותם זה לא מונע מהם להתייחס אלי כמזכירה - "אז אולי תעשי לי טובה תמצאי אותו ותמסרי לו את ההודעה?" לא!!!! למה מי אתה בכלל?!?!?!? השבוע קרה לי עוד משהו שהרגיז אותי... עוד לפני החתונה דורון ואני נכנסנו למו"מ כלשהו, ולאורך כל התקופה אני הייתי הגורם המתווך - וכל התקשורת הטלפונית היתה דרכי. לאחרונה (ומי שעומד מולנו יודע ואף ציין זאת מפורשות, שהתחתנו...) קיבלנו מכתב רשמי המופנה לדורון ואני מצויינת בו כ"זוגתך" או "רעיתך" (לא זוכרת נוסח מדויק). זה מאד הרגיז אותי - מה קורה פה?!?!? האם איבדתי את מעמדי בעולם?!?!? אנחנו צריכים לענות תשובה (רשמית !) ועומד לי על קצה הלשון להוסיף הערה צינית, לענות בעצמי או משהו כזה....
תגידו לי אתן - זה נורמלי? ואיך אתן הייתן מגיבות? (אני מפחדת שזה יהיה קטנוני לציין זאת במכתב....)

ומה תגידי על זה....../images/Emo46.gif

קניתי בסופר מגב (מקל ספונג´ה ...) והיתה אריזה איתו של פלסתיק כזה שמצמידים למקל כדי שהסמרטוט לא יברח. שהגעתי הביתה ופתחתי את האריזה , היה מצורף גם דף הסבר- כיצד לחבר בין הפלסתיק למקל (כאילו שצריך 12 שנות לימוד בשביל זה.). ואז התחלתי להתעצבן, על הדף היה כתוב: פתחי את האריזה, החזיקי.....הלבישי את.....סגרי.... ועוד ועוד והכל בלשון נקבה...... מה אתם אומרים??

dorlim

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif

תגידו, אין משהו שאפשר לעשות נגד זה ????? ממש מרגיז

maz

New member
לי קרה משהו עוד יותר מעצבן

כשעברתי לדירה שלי קניתי פח למטבח של חברת ליפסקי, מהסוג שמחברים לדלת של הארון מתחת לכיור ונפתח כאשר פותחים את הדלת. אז הוראות ההרכבה של הפח הן כמובן בזכר (קדח, הברג וכו´) אבל ההסבר הגאוני לאיך שמים את השקית בתוך הפח (בחיי - היה הסבר לזה!) היה בלשון נקבה. טוב ברור. רק גבר יודע לקדוח, רק אישה יודעת לשים שקית בפח. אבל נותרו לי שתי תהיות: 1) אני זו שקדחתי והברגתי - זה הופך אותי לגבר? 2) אין הסבר איך מוציאים את השקית המלאה מהפח ואנחנו בדילמה - מי אמור לעשות את זה ?!

אתי@

New member
"ליפסקי" לא היו מתמודדים עם זה

שאצלנו רונן הוא האחראי על החלפת שקית וזריקת זבל...

maz

New member
והוא מצליח לעשות זאת בלי ההסבר?!

אין ספק שיש לך גאון בבית האמת היא ששמרתי את ההוראות המחוכמות ומזמן חשבתי לשלוח אותם למישהו שיוכל לרדת על המטומטמים האלה.

שח_מט

New member
כתבתי פעם מכתב להמילטון על הוראות

הפעלה שמיועדות להכנת טוסטים בלשון נקבה. עד היום חברה שלי מחכה להסבר... דעתי היא שצריך לכתוב בלשון זכר ולציין שנכתב בלשון זכר לשם נוחות בלבד ומתיחס לשני המינים. דרך אגב מנסיון העבר ומהכרות - לפעמים בחורות כותבות מדריכי הפעלה והן כותבות אותו בלשונם... כלומר בלשון נקבה. לא תמיד יודעים מי עומד מאחורי הטקסט...

shelycat

New member
../images/Emo46.gif../images/Emo5.gif../images/Emo46.gif../images/Emo5.gif../images/Emo122.gif

טוב לימור אותי את כבר מכירה..... אני די מיליטנטית אצלנו הבילבול הרבה יותר גדול כיוון שאני משתמשת בשם שונה מזה של עמית כך שכשמישהו עושה את הטעות(ביודעין) של להתייחס אלי כאילו הייתי "זניחה" או בשם של עמית הוא מייד מקבל תשובה בהתאם או חוסר תשובה ליתר דיוק. במקרה שלי אני פשוט מתקנת את "הטועה" בפעם הראשונה שהוא "טועה" בצורה מנומסת אבל תקיפה כך שהוא לא ישכח ופעם הבאה לא יתייחס אלי כ"זניחה". מה שכן עוד לא נתקלתי במקרה כמו זה שנתקלת בו כיוון שלא שיניתי את שמי לשמו (גם לא הוספתי את שמו לשלי), כך שמכתבים שמיועדים אלי מגיעים תחת שמי המקורי והיחיד. אבל אפרופו "זניחות" לפני החג קיבלנו מאמא שלו משלוח ענק (מוגזם ויקר) הביתה וכמובן היא רשמה את שמי עם שם משפחתה של בנה בהתעלמות מוחלטת מהעובדה שלא שיניתי את שמי. עמית כמובן "קיבל הוראה" לתקן אותה או שבפעם הבאה שאני אצתרך לתקן אותה זה יהיה עם פחות טקט.

סיגל2

New member
פמיניזם

היי לימור, אל תתרגזי,חבל על העצבים. אם לדעתך הקשר בינכם ובין הגורם איתו אתם במו"מ כרגע ימשיך לתקופה ארוכה, דברי איתו ובקשי ממנו שכל מכתב רשמי שיוצא אליכם יופנה אל שניכם (כלומר שמות שניכם יופיעו על המכתב) ולא דורון ורעייתו/בת זוגו. אם הקשר אמור להיפסק זמן קצר לאחר המו"מ, אז חבל על הזמן ועל העצבים. אני לא הייתי כל כך מגיבה. אני יודעת שאני שווה לאילן וכל עסקה אנו יושבים וסוגרים יחד עם בעלי המקצוע. במידה וייצא אלינו מכתב רשמי באותה צורת פנייה כמו אליכם, קשה לי להאמין שאגיב על כך קרוב לודאי שיעניין אותי יותר התוכן מאשר צורת הפניה אליי. יכול להיות שזה אפילו מכתב שנכתב ללקוחות שונים ורק משנים את השמות ואת התוכן בהתאם למקרה. זו דרך כתיבה של גופים רשמיים, כך שלא תוכלי כל כך לשנות זאת, אלא אם המכתב נכתב אישית ע"י האדם איתו אתם נמצאים במו"מ ואז הוא כן יכול לשנות קצת את צורת הפנייה.

אתי@

New member
מבינה לליבך - זה באמת מרגיז ../images/Emo46.gif../images/Emo122.gif

אני לא יודעת איך הייתי מגיבה אם הייתי במקומך, זה משהו שצריך לחשוב עליו הרבה... אבל על פניו אני חושבת שלא הייתי מוסיפה הערה צינית או משהו כזה, אלא הייתי מפנה את תשומת ליבם של הגורמים לעובדה שאת מנהלת את המו"מ ואת מצפה להתיחסות בהתאם. בעצם אני חושבת כמו סיגל2
... בכל אופן את צודקת לחלוטין לגבי הדעות הקדומות של אנשים - כנראה שצריך לעבור עוד זמן עד שהתפיסה של אנשים תשתנה... בנתיים צריך לפעמים לבלוע את הצפרדע
ולפעמים לא. הכל תלוי בסיטואציה.

dorlim

New member
ביטאתן מצויין את מה שאני מרגישה

ואם זה לא היה מכתב רשמי לא הייתי בכלל מהססת....

יקירה (מזמן לא התראינו),

אם כבר הספקת להכיר אותי, אני גם רותחת מכאלה דברים
לגופו של עניין - היה פה כבר שירשור על זה (בנושאי מו"מ), אז תחפשי.

pumpkin

New member
אני הייתי מוסיפה איזשהי הערה ../images/Emo45.gif

גם אם זה מכתב רישמי , ואולי דווקא אם זה מכתב רשמי אז אולי הגיע הזמן שמי שאתם עובדים איתו ישנה את נוסח המכתבים הרישמים שלו לצורה המכבדת גם אותך . אני לא חושבת שזה קטנוני כי עובדה שאת מרגישה פגועה מהעניין , אז למה שלא תגיבי ?

הילית*

New member
חייבת להגיד שבעבודה שלי אין את

הבעיה הזאת. אולי בגלל שבחברה בה אני עובדת יש יותר מנהלות נשים וגם בקרב הלקוחות שלנו יש נשים בעמדות מפתח בחיים האישיים כמעט ואני לא סובלת מהבעיה הזאת.

kisses

New member
אני חייבת לציין שאני לא בדיוק סובלת

מזה פה בלונדון מלבד העבודה שכשאתה מוזמן לארוע כמו חתונה או כל ארוע אחר על המעטפה כתוה MR AND MRS A FENGAS כאילו הלו גם לי יש שםת אבל חוץ מזה אני לא סובלת מזה יותר מידי כי באנגלית הכיתוב מתייחס הן לאישה והן לגבר.

אתי@

New member
דווקא פה השוביניזם חוגג

אמנם יש פה הרבה עיתונאיות דעתניות ופמיניסטיות, אבל בצד האדמיניסטרטיבי של המפעל (כן כן - זה מפעל!), רוב הנשים עושות תפקידים פקידותיים או מזכירות. לכן מאוד מוזר לאנשים שאני לא המזכירה של בוס שלי...

אתי@

New member
התכוונתי לומר שיש פה הרבה אנשים

עם דעות קדומות וחינוך שוביניסטי...

הילית*

New member
נזכרתי בכל זאת במשהו...

בעבודה שלי לאחר שהמזכירות הולכות (בחמש וחצי בערך) הטלפונים עוברים לכל המשרד ואז לפעמים מתייחסים לכל בחורה שעונה כאילו היא המזכירה ואפילו צועקים עליה כשלא מקבלים את האדם הנכון למרות שהיא מאוד השתדלה למצוא אותו וזה ממש מעצבן, גם ברמה שמה פתאום בכלל צועקים עלינו ובכלל באיזה זכות צועקים על מזכירות

למעלה