נושא הפרסום בפורום

נושא הפרסום בפורום

בשבוע שעבר ניסיתי להכניס לפורום הודעה (חד פעמית) לרגל עסק חדש אותו פתחנו בעלי (שיחיה...) ואני. הודעתי הורדה בטענה שאין לפרסם על דפים אלה אלא בלוחות הפורום. האמת היא שבתור תושבת היישוב מעט נפגעתי, וחשבתי שאפשר היה לצפות למעט יותר פירגון. חשבתי והירהרתי בנושא והחלטתי שלא להגיב. עם זאת, התאכזבתי לראות הודעות על מכירת מכוניות או המלצה על פנסיון כלבים בכפר רות שיכולות להתנוסס על דפים אלה בזמן שהודעתי לא. אז אולי שמשהו יעשה קצת סדר בדברים ויסביר לי מה קורה. אין אני כותבת דברים אלה מתוך כעס, באמת שלא, אלא מתוך אכזבה מחוסר הפרגון בו ניתקלתי. אולי ניתן לעצור, לעשות חושבים אולי יש דברים שמקומם כן בפורום. פנסיון מומלץ ישמש אולי גם אותי ביום מן הימים. או מכירת בגדי מעצבים או כל דבר שמאורגן ע"י היישוב ובמיוחד ע"י תושביו נראה לי רלוונטי על דפים אלה, ולא רק בלוחות הפורום. (לפעמים נדמה לי שאם אין מה לומר על המעבר עם לפיד אין לי מקום בו.) מעניין אותי לדעת אם אני היחידה שזה מפריע לה שבת שלום נטע

לארי

New member
פרסום בפורום כפר אורנים ../images/Emo132.gif

בנושא הפרסום בפורום כפר האורנים ישנו כלל ברור שנובע מתקנון תפוז וממדיניות הפורום: כל פרסום מסחרי, שרווח בצידו לא יופיע מעל גבי הפורום, אלא רק בלוחות הפורום (שירות חינמי) או בפרסום בתשלום (בדיוק כמו בכל מדיה אחרת). היוצא מן הכלל היחידי בעניין זה הוא כל פרסום של שרות או מוצר ע"י נושא תפקידים רשמי בישוב, שמטרתו להכניס כסף ל- כל תושבי הישוב דרך הקופה הציבורית (כגון חוגים במתנ"ס, וכו') ולא הכנסה פרטית לאדם בודד (גם אם הוא מהישוב). מאידך, ועל מנת כן להתגמש בנושא הפרסום הבעייתי, אני פותח שרשור של הפניות ללוחות על מנת ליידע בנושאים שונים המופיעים בלוחות, כגון מכוניות למכירה וכו'. שם מותרת הפניה ללוחות לצורך פרטים בנושא המודעה ושרשור כזה מופיע מידי כמה ימים. חבל לי שאת רואה זאת כחוסר פרגון אישי. תוכן המודעה אינו רלוונטי בעיני ואיני מבדיל בין מכירת מוצר מסויים לפתיחת עסק כלשהו משום שהקריטריון ברור לאיסור פרסום בפורום ללא קשר לתוכן המפורסם.יעידו על כך רבים ממכרי, שאני נוקט במדיניות ברורה בנושא הפרסום ללא שום משוא פנים - לגופו של עניין ולא לגופו של אדם. אני מסכים איתך לגבי המלצה על פנסיון שישמש גם אותך ביום מן הימים ןלכן נפתח מזה מספר שנים לוח המלצות אישיות על עסקים באזור, שם מופיעות המלצות על שירותים\ מוצרים שונים ולא מעל גבי הפורום, שם ההודעה יורדת לתחתית הדף ולארכיון לאחר מספר ימים ומי שיחפשה בעוד שבוע- לא ימצאנה. שימי לב שגם בדוגמאות שציינת (מכונית , פנסיון) לא היו שום פרטים אלא רק הפנייה ללוחות, להבדיל מההודעה שפירסמת שבה הופיעו כל הפרטים המסחריים ופרסום ברור של עסק פרטי----> הודעה שמקומה בלוחות. הסבר נוסף על הלוחות ניתן למצוא כאן בראש הפורום. שבת שלום, לארי

תגובתי

מהודעתי הקודמת עולות שתי נקודות מרכזיות. האחת הצעה והשניה אכן מעט תחושה של משוא פנים, או מן משחק בין הטיפות שאכן פוגם ביכולת הפרגון שניתן לעיתים למצוא בישובינו. ההצעה אומרת לעצור ולעשות חושבים, ואולי כן לאפשר לאנשים להביא מעל דפי הפורום נושאים שיכולים לא רק לקדם כלכלית את ביתם, אלא לקבל גם מילות עידוד כמו בהצלחה. ואני מתכוונת ספציפית לאנשי היישוב, כי פה, לדעתי, צריך לעבור הגבול. ולצורך העניין אין הבדל אם קיימת "רק הפניה ללוחות" או מספר משפטים (שאינם מפרטים אפילו טלפון). הודעה היא הודעה. הנקודה השנייה היא מודעתי לעומת מודעות אחרות.רק בשביל התרגיל, ערכו חיפוש למילה פלאפל, תימצאו גם מחירים (ולא נראה לי שהם קשורים לקופת היישוב!), ותבינו את הנקודה.ושדברי לא יובנו שלא כהלכה. עיני לא צרה באף אחד, להיפך אני רוצה לפתוח את האפשרות לכולם. לא אכחיש כי חלפה במוחי האפשרות לבקש משכנה טובה להמליץ על בית העסק שפתחתי. אך בכוונה לא עשיתי זאת. רציתי לקבל פ-ר-ג-ו-ן. ואני חושבת שיש עם המילה בעיה. אני מרגישה שזהו ביתי, ולכן ציפיתי ליותר. אני זוכרת לפני מספר חודשים שהתפתח ממש דיון על שירות לא טוב הניתן בבית עסק מצליח בסביבה, והדיון לא הוסר. אז אם אין פרגון זה בסדר? ולסיכום אומר כי יכולתי לעקוף בדרכים שונות (כמוזכר לעיל) את נושא המדיניות, אבל החלטתי לקפוץ לבריכה, והמים קפואים. חבל. ועוד משהו, לדעתי תוכן ההודעה רלוונטי, ועוד יותר רלוונטים האנשים שמאחוריה. נטע

אז קודם כל- שיהיה לכם המון בהצלחה!!

ואולי תציגי את הנושא הכללי בהודעה ותפני אותנו ללוח המתאים בכדי לקבל עוד פרטים? אני כבר ממש סקרנית לשמוע מה פתחתם! שתצליחו למכור כמה שיותר, שיעמדו בתור, ששמעכם הטוב יצא למרחקים ויגיעו אפילו... ממטולה, או אולי עדיף שתשווקו גם לשם? אין לי מושג מה זה, אז אשמח לקבל עוד פרטים.

watcher3

New member
תנסי להבין את לארי

שלום לך נטע. אני יכול להבטיח לך שאין מצב שלארי נותן להודעת עסק להתפרסם עפ פרטים ואם זה קרה אז למס ' שעות עד שהבחין בה ואז הורדה עם הערה (לא שאני פרסמתי כי אין לי מה). אם לארי ייתן דרור לכל פרסום של מודעת עסק. מהר מאוד הפורום ייראה כך : כמעט עמוד שלם של פרסומות (ולאו דווקא של תושבי היישוב) ואז שורה של הודעה עניינית לגבי היישוב, ושוב אח"כ עוד הרבה שורות של מודעות עסק. לכן ההגבלה שלו חיונית. תחשבי על זה כך : לא מעצבן אותך לפעמים שבטלוויזיה דוחפים לך פרסומות לתוכנית כך ש כ 70% מהתוכנית זה פרסומות ו 30% זה תוכן. הצעתי לך, ורק מתוך פרגון כי אני חושב שכל מי שקורא את הדו-שיח לגבי הנושא הנ"ל סקרן לדעת מה אתם מציעים, היא לבדוק עם לארי במסרים האישים אם אפשר לפרסם הודעה קצרה בסגנון של :" נפתחה חנות שמוכרת _______ ביישוב. כנסו ללוחות לפרטים" אני כמעט בטוח שאין לו התנגדות לזה או שיכוון אותך. משהו בסגנון המודעה של הרכב שפורסמה "למכירה פורד פוקוס" והיא הפנתה לללוחות. בסופו של דבר הסינון שהוא עושה משרת את כל אחד מאיתנו בעת זו או אחרת.

מבינה ומעריכה, אך יש מקום לדיון

אני מעריכה את לארי על עבודתו בפורום, ויצא לנו אף לדבר על כך מספר פעמים. אין פה שום דבר אישי. במקרה לארי הוא זה שמנהל את הפורום בשבילנו ועל כך אני חושבת כולנו מודים לו. עם זאת העליתי את הנושא מכיוון שאני חושבת שהדיון תקף ושאפשר: א. או לשנות את המדיניות - אני חולקת על דעתך שהפורום יראה כמו ערוץ פרסומי בטלוויזיה ושכדאי לנסות ולראות. ברגע שמגבילים זאת לאנשי היישוב אני לא רואה בעיה בכך. בנוסף, אני לא מוצאת שום הבדל בין הודעה שמפנה להסתכל בלןחןת לבין הודעה שמאפשרת להקליק על העכבר ולראות במה מדובר. גם מודעות אשר מפנות להסתכל בלוחות פורום יכולות להוות מטרד ולכסות את פני הפורום. ב. או להתייחס לכולם במידה שווה. אינני מאמינה שהדבר נעשה בכוונה, אבל אם מקפידים אז מקפידים (העובדות מדברות בעד עצמן). ועוד דבר. אולי לא הבהרתי את עצמי מספיק טוב. אני באופן אישי פרסמתי את הודעתי בראש ובראשונה כדי לקבל מילות עידוד ותמיכה ולא למטרות רווח. בית העסק אותו פתחתי נמצא בירושלים ואוי לי אם רווחיו יסתמכו על אנשי הישוב בלבד. תגובות כמו של יוכי בן ברק (שאני אפילו לא מכירה)מחממות את הלב (תודה), וזו בדיוק הכוונה.

watcher3

New member
../images/Emo140.gif

או קיי. אני מקווה שיימצא פתרון או סוף טוב שיהיה טוב לכל הצדדים ואני מצרף ךיוכי בן ברק ומקווה שנזכה להנות ממה שאתם מציעים. בכל אופן חג שמח ובהצלחה.

watcher3

New member
טעויות כתיב. אני מצטרף לברכות של

יוכי בן ברק. ומאחל בהצלחה.

לארי

New member
הערות, תיקונים והבהרות לפרסום

(אני מתייחס גם להודעות הקודמות): 1. במידה ורצית איחולי הצלחה לעסק החדש שפתחת, היית יכולה לפרסם הודעה בסגנון: "משפחתי פתחה עסק חדש בנושא x. פרטים בלוח y." הודעה כזאת לגטימית, מכבדת את כללי הפורום ואת גולשיו ואף מאפשרת לך, לקבל את הפרגון ואיחולי ההצלחה שחשבת לקבל. במקום זאת , ההודעה שנמחקה כללה פרטים על העסק,מיקום, מחירים ואף פירוט מבצע שכלול בעסק. להערכתי, זהו פרסום ישיר. 2. כל עוד אני מנהל את הפורום הזה, אמנע בכל יכולתי פרסום שהוא, בכל מיני דרכים מתוחכמות, יצירתיות ומשונות למינהן והיה כבר מי שנקט בדרך המקורית של "פתיחת דיון רציני" בנושא המסעדה החדשה שלו , והתלבט "ביחד איתנו" לאיזה קהל יעד לפנות, תוך כדי פרסום עקיף. אני מקווה שכאן לא מתפתח "דיון אקדמי" שמטרתו להביא לידיעתנו בדרך עקיפה על פתיחתו של עסק חדש ולהפוך את כולנו לסקרנים. 3. מגיעות אלי בשבוע, עשרות ידיעות כאלו או אחרות על שירותים ועסקים שונים שמוצעים לנו. אני חוסך את ההודעות הללו מכולם וזה מצריך ממני זמן תגובה מהיר. לעיתים אני לא נמצא ברשת (אכן קורה...) ולכן הודעות אלו ימחקו ברגע שאראה אותם, בדיוק כפי שציין watcher3 . הפורום שלנו היה נראה כמו דף פרסומות דינאמי אם המדיניות הזו של פרסום פרטי בלוחות בלבד, לא היתה נאכפת בקפדנות. 4.בצעתי את התרגיל שהצעת (חיפוש המילה פלאפל), ואכן מצאתי הודעה של אסנת ליפשיץ שפירטה מחירים בארועי הקיץ בנוגע לשאלה שנשאלה.אני מקווה שאת לא מייחסת גם לה משוא פנים. מחוץ לזה, לא מצאתי כלל אזכור של פרסום. ואגב, רק לידיעה , פרסום זה מותר משום שהינו מגיע במסגרת אירועים יישוביים רשמיים , היזמים משלמים לקופת הישוב סכום כסף תמורת ההשתתפות- סכום שחוזר לכולנו דרך הקופה הישובית, ולכן כשאת כותבת " אני רוצה לפתוח את האפשרות לכולם" - האם ניסית להשתתף במסגרת פרטית עסקית זו או אחרת באירוע ישובי ומישהו השיב פנייך ריקם? חסם אותך? קשה לי להאמין. אני משוכנע שתתקבלי בברכה. 5.על המלצות ואמון הדדי-אני שמח שלא ניצלת את האפשרות שעלתה בראשך " לבקש משכנה טובה להמליץ על בית העסק שפתחתי ". לוח המומלצים נבנה מתוך מטרה ועקרון של אמון הדדי בין התושבים. העקרון שעומד בבסיסו הוא של המלצה אישית של תושב על עסק\שרות\ בעל מקצוע טוב שנתקל בו בחיי היומיום והוא רוצה לשתף את המידע עם שאר התושבים, לטובת כולם. הרעיון בלוח הזה הוא לא לקדם חברים\שכנים , אלא להמליץ באמת ובתמים על בעל מקצוע מעולה. סטייה מעקרון זה ,תשבור את האמון ההדדי היישובי. 6. לא הבנתי איך (לצורך התרגיל כמובן) את מתכוונת בהצעתך להגביל את הפרסום של עסקים ושרותים מעל דפי הפורום הראשי לתושבי הישוב בלבד. האם את יודעת להבחין מי תושב הישוב ומי לא לפי ה- user name? האם יש לך יכולת לדעת שאדם כלשהו הקורא לעצמו "אבי כהן1" הוא תושב הישוב? את לא מצפה שמישהו ירוץ ויבדוק כל user בציציותיו במרשם התושבים במזכירות ויאשר לו לפרסם או לא לפרסם בפורום. פורום אמיתי לא יכול ולא צריך להתנהל כך. 7.לסיכום, מדיניות הפרסום בפורום נועדה בראש ובראשונה לייצר פורום עם מידע זורם , דיונים בנושאים שונים וגם פרגון (בהחלט!). הפורום לא נועד להוות עוד פלטפורמה, אחת מיני אלף, לפרסום על צורותיו הגלויות והסמויות למינהן ולכך לא אתן את ידי. אני מצפה ממך (ומכל אחד) לכבד את כללי הפורום, לראות את החיוב שבדבר,לנסות ולהבין את הפרקטיות שבביצוע הכללים והמדיניות. מאחל לך באופן אישי הצלחה בכל אשר תעסקי, לארי

כנראה שאין עם מי לדבר

לארי, אין בעיה הבנתי אותך היטב. צר לי עד מאוד שאתה חושב שפתחתי את הדיון כדי לקדם את העסק שלי. האמת היא שדי יצא לי החשק בכלל להמשיך בדיון ודבריך נראים לי מכפישים אישית. ורק לשם הדיוק, הודעתי ל-א כללה מחירים! תרשה לי לפקפק מעט גם בדבריך שלך, כי כשאתמול חיפשתי את הפלאפל, בין אירועי הקיץ היתה גם הודעה שהזמינה להרמת כוסית בקפה החדש של סימונה. משום מה נכון לרגע זה ההודעה נעלמה!!! יש משפט בעברית שאומר: when there is a will there is a way וכנראה שאין רצון בפורום שלנו! אין אני חושבת כי לו לרגע לא כיבדתי את כללי הפורום. העברתי ביקורת שלדעתי היא לגיטימית, ואני לא היחידה! אין בכוונתי להלחם בתחנות רוח, ובטח שלא לרדת לפסים שאליהם אתה מכוון. לילה טוב נטע

לארי

New member
חבל,

חבל שאת בוחרת להתנצח איתי אישית ולא מבינה את המסר והעקרון. מכיוון ששוב את מנסה להטיל בי האשמות שווא, אני נאלץ (שוב!) להעמיד דברים על דיוקם: 1.עובדה-הודעתך כללה מחיר מבצע (הנוסח המלא אצלי). 2. לא ניתן (טכנית) למחוק הודעות מהארכיון, כך ששום "יד נעלמה" לא מחקה או החזירה הודעות למקומן, לפני או אחרי חיפוש. אם ההודעה נכתבה בארכיון, היא קיימת שם ואם לא, היא לא נמחקה. 3. אין שום בעיה עם הבקורת- היא לגיטימית. אין בינה ובין פרסום הנוגד את כללי הפורום- מאומה. בקורת מותרת, פרסום בניגוד לכללים- לא ! 4. אני מציע לגלות יותר אחריות כשמאשימים אדם במשהו. אם ההודעה הזאת היתה נכתבת לגבי תושב אחר היא היתה נמחקת מיידית. 5. נראה לי כי כלי המסרים מלכתחילה היה ראוי לדיון זה, אולם בחרת להפכו לפומבי וזו זכותך המלאה. לילה טוב, לארי

ואפילו מצער,

1. התנצחות זו באה כתגובה למשפטיך "והיה כבר מי שנקט בדרך המקורית של "פתיחת דיון רציני" בנושא המסעדה החדשה שלו , והתלבט "ביחד איתנו" לאיזה קהל יעד לפנות, תוך כדי פרסום עקיף. אני מקווה שכאן לא מתפתח "דיון אקדמי" שמטרתו להביא לידיעתנו בדרך עקיפה על פתיחתו של עסק חדש ולהפוך את כולנו לסקרנים." שניראים לי אישיים דיים (די לחכימא ברמיזא).הבהרתי עוד בהודעות קודמות שאין הביקורת אישית כלפיך, צר לי כי כך אתה רואה את הדברים. 2. מבצע נכון, פירוט מחירים לא. 3.תתיחס לתוכן, הרמת כוסית כן פורסמה בפורום! 4. הנושא לדעתי נוגע לכולם, ולכן בחרתי להעלות את הדיון. ולו רק לשם הדיון, אין פרות קדושות. אך כמו שכבר אמרתי, אני לא מתכוונת להלחם בתחנות רוח.כל עוד הדיון לא הורד לפסים אישיים, נראה לי שהיה לו מקום בפורום, אך נכון לעכשיו אינו נראה לי תכליתי. נטע

הייתי רוצה לחזק את ידו של לארי

בעמידתו האיתנה על הכללים בפורום לטובתינו אנו. מהכירותי האישית עם לארי אני יכולה לאמר באחריות מלאה כי אין פה משוא פנים, חלילה ,והתייחסותו היא עניינית בלבד. חבל שהדיון התפתח לנימה אישית כזו . ולנטע שיהיה הרבה הצלחה בעסק החדש באשר יהיה. חג שמח

למעלה