נושא הפרעות בדיבור

ronnyw

New member
נושא הפרעות בדיבור

פגשתי היום חבר ותיק, בסביבות גיל 60, בריא, צלול וטמפרמנטי - הלוואי על כולנו... במסגרת השיחה סיפר לי, שלפני כחצי שנה עבר ארוע מוחי קל. איך ידע שזה אירוע מוחי? פתאום היתה לו בעיה בדיבור... לא הצליח לאמר מה שרצה, כאילו היה נתק בין מוחו לפיו. הלך לרופא, נשלח ל- CT, ואכן גילו שני אוטמים קטנטנים במוח. טופל וחזר לעצמו. נזכרתי שהיו כמה מקרים בפורום, שכותבים סיפרו על בעיות בדיבור של החולה. נדמה לי שמישהי טענה שזה היתה פתאומי. רציתי להסב את תשומת ליבכם, שאולי התופעה לא נבעה מהאלצהיימר (כולנו נוטים לייחס כל תופעה חריגה אצל חולינו למחלה...) אלא משהו אחר לגמרי, שהוא בר טיפול... כמו שמסיימים מכתב צבאי: לידיעתכם...

את צודקת אבל...

הפרעות בדיבור בלבד , אכן אפשר לבדוק ואולי לטפל. אך לצערנו אצל החולים שלנו זה רק חלק קטן מהפזל הגדול של המגבלות של החולה. כמה שזה "מצחיק" רק בפעם האחרונה הרופאה המומחית שמה לב לכך שבהנתן לו מספר תשובות , הוא יכול לבחור ולכן החליטה לת לו משהו לשיפור הדיבור. אני בעצמי לא יודעת אם משפר ממש או לא והוא לוקח רק חצי מנה , בבוקר בלבד. הבעייה העיקרית הנוספת היא חוסר הבנה של מלל פשוט של יומיום שלפעמים צריך לחזור כמה פעמים וגם אז אני לא בטוחה שמבין עד הסוף. אך בינתיים אסור להתלונן כל זמן שהוא עצמאי , קורא קצת , באינטרנט ובטלויזיה מבין את המלל של חדשות ועוד. אצל קרוב שלי שהוא בן 80+ קרה בדיוק מה שתארת אך לצערנו מצבו מתדרדר מיום ליום וזה נובע מאטמים במוח אך התופעות מאד קשות לכל המשפחה וממש אין מה לעשות. שיהיו בשורות טובות וטוב שהעלת את הנושא שיכול לעזור במקרים כמו שתארת, טובה

למעלה