נושא השילוב-המשך

תירתיר

New member
נושא השילוב-המשך

שלום דיאנה, את בטח תוכלי להבין יותר ממני מה קורה בשטח: על נושא בג"צ השילוב את ודאי שמעת, השאלה איך מתרגמים את ההצלחה למימוש בשטח. לפי החוק כרגע, משרד החינוך מחויב לתת לילד סיוע צמוד אם ברור שזה מה שהוא צריך. (במקרה שלנו-ועדת ההשמה כתבה זאת בצורה חד משמעית) לפי דברי מנהלת המתי"א באזורנו, אין שום שינוי בשטח-לילד מגיע רק 10 שעות שבועיות, או 15, לא ממש הבנתי. (מדובר על תסמונת אספרגר) אני לא מבינה איך ניתן לדרוש את מה שמגיע על פי חוק. יש הורים שמדברים על לתבוע בתביעה אזרחית את משרד החינוך- האם זו הדרך היחידה? האם הוראה מבג"צ אינה מספיקה כדי שנקבל את המגיע לנו? תודה.

Diana M

New member
שילוב

ובכן תירתיר תודה על הצבעת האמון, אך האמת היא שגם אני די מבולבלת ומקבלת הנחיות משתנות חדשות לבקרים.. תוספת פרק ד' לחוק חינוך מיוחד (מה שמכונה חוק שילוב) הכניסה את המערכת לסחרור. מצד אחד עומד ותלוי פסק דין של הבג"צ , ממנו לא ניתן להתעלם ומאידך משאבים, אין. מה עושים? אימפרוביזציות על המשאבים הקיימים. נכון לכרגע משאבי שילוב קוצצו, אך מאידך גם מספרי התלמידים המטופלים מה שאומר שיותר שעות תגענה לפחות תלמידים וכך יובטח כי רק האוכלוסיות האמיתיות של החינוך המיוחד תטופלנה. ומה זה אומר בפועל, בפועל ילד זכאי לסיוע של עד 8ש"ש ,(לא כולל סייעת) אם ילד זקוק ליותר מכך, סימן שאינו מתאים לשילוב בחינוך הרגיל ויש להפנותו להשמה במסגרת מיוחדת. לגבי תביעות, לא יודעת לייעץ לך. מניחה שהבג"צ האחרון לא ישאר אחרון הרבה זמן. דיאנה

תירתיר

New member
התפיסה הזו מכעיסה אותי

למה ילד שזקוק לסייעת צמודה לא זכאי להשתלב כמו כולם? ולילד על כסא גלגלים, או חולה סרטן חו"ח, לא עלינו, אומרים- הוא עולה למערכת יותר מדי אז תעבירו אותו לחינוך מיוחד? לא!! בגלל הלקות המיוחדת, אני יודעת שבכיתה מקדמת הילד יהיה חריג בהתנהגותו לא פחות מאשר בכיתה רגילה (וזאת מניסיון-אני עובדת בכיתה כזו) מאחר ויש לו יכולת לימודית גבוהה, למה לשלול ממנו את הזכות להישאר בחברת השווים? הרי בחינוך מיוחד הוא יעלה למערכת הרבה יותר כסף? הייתי מוותרת על שעות שילוב של מתי"א, כי זה אפשר לתת לו אחה"צ,(ולדעתי זה גם גורם לו להפסד שעות לימוד- יש בכך בעיותיות) אבל לא ייתכן שיאמרו לי להעבירו לחינוך מיוחד כי הוא צריך סייעת. ועכשיו כשיש גיבוי משפטי- אני ממש לא מבינה למה עוד המערכת מחכה.

Diana M

New member
שימי לב,

כתבתי עד שמונה ש"ש, מלבד סייעת. סייעת ניתן לקבל עד 30 ש"ש, גם זכאות זו נקבעת כעת בועדת שילוב מוסדית ויש קריטריונים ברורים למי מגיע סייעת ובאיזה היקף. לא לא פגשתי מקרה של ילד על כסע גלגלים שהועבר לחינוך המיוחד מפני שנזקק לסיוע פיזי של סייעת. ובטח ובטח לא פגשתי מקרה של ילד חולה סרטן שהועבר לחינוך המיוחד. מה הקשר? אגב, ילד בחינוך המיוחד עולה למדינה הרבה , הרבה יותר כסף מאשר בחינוך הרגיל, גם אם הוא מקבל סייעת. דיאנה

למעלה