נושא השכר בעבודה סוציאלית

sher2004

New member
נושא השכר בעבודה סוציאלית

אני שמה לב שנושא זה ממשיך לעלות בפורום. לדעתי מספר העובדים הסוציאלים המחפשים עבודה גדול ממספר המשרות בשוק העבודה. ולכן תמיד יהיה מי שירצה לעבוד גם אם השכר נמוך, במיוחד למי שיש לו משפחה ועליו לצאת לעבוד. וידענו את זה כשנכנסנו למקצוע הזה. זה כמו שוק הדירות- המחירים לא יורדים כי עדיין אנשים מוכנים לקנות במחירים הקיימים. אני כמובן מסכימה שאנחנו צריכים לקבל שכר הוגן ומכבד אבל המציאות מראה אחרת. אולי הדרך היא באמת לפנות לאיגוד ושהם ינסו להמשיך להניע את הנושא.

tomtom46

New member
ממה שאני

יודעת האיגוד אכן מטפל בנושאים האלו (לפחות טוען).
שמעתי לא מזמן את נציג האיגוד במרכז (אריה, אם אני לא טועה)..
שטוען שכל חודש הם מקבלים עשרות תלושי משכורות וחוזי עבודה של עובדות סוציאליות וסביב ה60-70 אחוזים לא משלמים את השכר כמו שצריך והם כן עוזרים לאותה עובדת. הקטע שהרבה חוששות למקום העבודה שלהן או ליצור לעצמן שם רע. עבדתי תקופה מאוד ארוכה בבריאות הנפש, והשכר שם באמת מזעזע. מדובר בעבודה בעיקר בשעות אחה"צ, ושילמו 30 ש"ח לשעה (משמע קצת יותר מ4200 ש"ח, אם היה תקן למשרה מלאה). אחרי תקופה מסוימת, העלו ל 33 ש"ח. וכמעט ולא היה תקן למשרה מלאה. חלק גדול מהעבדות הסוציאליות שם עשו השלמת שכר בכך שהמשיכו לעשות סופי שבוע בתור מדריכות. היו שמועות שבחלק מההוסטלים והדיורים המוגנים של החברה, המנהלות היו עושות סופי שבוע על מנת לעשות השלמת הכנסה. שבעיני זה נורא ואיום.
מצד שני, אני כן חושבת שיש היום בהרבה יותר מודעות לשכר ולזכויות. יש לי חברות סיימו לא מזמן ומצליחות להגיע בקלות לשכר שנע סביב ה7 אלף. שזה בהחלט סביר עבור בעלת תואר ראשון. (ולא מדובר בחברות סיעוד).
מצד שלישי, אני יכולה להגיד שאני שלחתי קורות חיים אחרי שסיימתי את התואר. הרבה חזרו אלי ואמרו לי שהם מוכנים שאני אתחיל על תקן מדריכה/ משהו בסגנון, ישלמו לי בהתאם (משמע- שקל וחצי מעל שכר מינימום) ואז יראו הלאה אם יתפנה תקן של עובדת סוציאלית, אם זה מתאים להם וכו' וכו' אני לא יודעת אם בוגר של הנדסה, מתקשרים אליו בהתחלה ומציעים לו לחזור לתפקיד שלא דורש מעט הכשרה, אם בכלל.

GrennCard

New member
הגיע הזמן לשבור הכלים

כוחם של עוסים במגזר הפרטי הוא רב יותר מכפי שהם מתארים לעצמם. רב לאין שיעור מזה של איגוד העוסים במגזר הציבורי. יחד עם זאת מצבם של העוסים במגזר הפרטי ובעמותות גרוע לאין שיעור מזה של העובדים בסקטור הציבורי. חברים הגיע הזמן לאחד כוחות ולצאת למרד נגד המעסיק הפרטי. נטישה המונית של מקומות העבודה! להגיד לא לתנאי ניצול ושכר רעב! כל שוק הרווחה הפרטי הנתמך מכספי מימון של המדינה יקרוס ללא עובדים סוציאליים. לא משרד הרווחה לא משרד הבריאות ולא משרד האוצר לא יעבירו כספים לקבלני שירות פרטיים אם אלו לא יעסיקו עובדים סוציאליים על פי התקינה של משרדים אלו. נטישה המונית כאקט לגיטימי במצב של איום קיומי הנו הכרחי לעתיד המקצוע שלנו. הגיע הזמן להתאחד למרוד בתנאי הניצול ובשכר הרעב!!

אמאלי

New member
מסכימה! לא צריך להסכים לניצול!

המעסיקים בעמותות מקבלים מהממשלה לפחות את השכר המעודכן נקבע עבור משרה מלאה 7020 ₪. מעסיק שמשלם פחות לוקח את הכסף לכיסו.

KFIRB

New member
אתה צודק אבל חה חה חה

ואני אסביר.

חבל שנטע כבר לא כותבת כאן, אבל היא עצמה נלחמה בשם העובדות הסוציאליות בבי"ח שרשום כעמותה ולא שילם לפי ההסכם, האיגוד התערב ואם אני זוכר נכון שום דבר לא קרה

משרד הבריאות וצריך לומר זאת , מעלים כספים, עובדה שחלק מהיזמים שבתו משום שנאלצו לספוג את התשלומים לעו"ס אחרים שלמו לפי ראות עיניהם ולא לפי ההסכם. אתה חושב שלמשרד הבריאות זה הזיז? ממש לא.

במוסדות הרווחה שמקבלים שירותי תמך מהמגזר המופרט, המצב גרוע יותר, מאחר שהפיקוח במשרד הרווחה ירוד ביותר ואם אין דאגה ללקוח בטח שלא תהיה דאגה לעובד.

ודבר אחרון - כמדומני בשביתת הרופאים ב2011 , המתמחים התפטרו מספר פעמים, חלקם מבתי"ח מופרטים (בתי"ח של הכללית לא שייכים למדינה), והמדינה חייבה אותם לחזור לעבודה וכבלה אותם להסכמי שכר שערויירתים

matmid1

New member
את צודקת חלקית לדעתי

זה נכון, סביר להניח שיהיו את אלה שעול הפרנסה ירבוץ על כתפיהם והם לא יהיו מסוגלים להרשות לעצמם לבצע בירור מעמיק מספיק ולברור את מקומות העבודה שעומדים בפניהם.
זה גם נכון שהיצע העובדים הסוציאליים הולך וגדל ולטעמי היה מקום לצמצם את מספר מסגרות ותוכניות ההכשרה אחרת בקצב הזה העו"סים יגיעו למצבים של העו"דים...

בכל זאת, כמה סייגים שלי מדברייך...
עדיין ביכולתם של העו"סים, בייחוד במגזר הפרטי, להגדיל את כוח המיקוח שלהם ולהפעיל לחץ על המסגרות השונות להיענות לתנאים הולמים/הוגנים ע"י הסכמה ונכונות לסירוב קולקטיבי
לתנאים לא ראויים עוד ברמת ראיון העבודה. נודע לי בזמנו שלחץ דומה הופעל על חברות סיעוד שמשוועות לעובדים סוציאליים, שנפסלו על ידי בוגרים טריים שלא הסכימו (בצדק...) לעבוד בתנאים שלא תואמים את הסכם השכר הענפי.
בכל אופן, ואני אחזור על כך שוב ושוב, השיטה "המנצחת" היא פשוט לשבור את העמימות סביב נושא השכר על ידי הפצה וחשיפה שלו בקבוצות או פורומים ייעודיים. ללא ספק, זה יוביל לזליגה ופופולריות של
חברות שמתגמלות כראוי או באופן הולם. נהירה זו תצמצם את "מלאי" העובדים הסוציאליים למקומות פחות מתגמלים. במוקדם או במאוחר הלחץ יתן את אותותיו באלה והם יאלצו לשפר את התנאים המוצעים או
אף להתפשר על עובדים פחות איכותיים (ועל כך, במוקדם או במאוחר, הם ישלמו את המחיר). יתרון נוסף בשיטה זו הוא יכולתם של עובדים שכבר נקלטו לדעת מה רמת השכר שלהם לעומת זו המוצעת במקומות אחרים, מקבילים להם (למשל בהוסטלים: חברה א לעומת חברה ב וחברה ג), ולדרוש באופן קולקטיבי שדרוג דומה לתנאים שלהם.
לא מעט מהמסגרות המופרטות סובלות מקשיים בגיוס כוח אדם ולא ששות לאבד בקלות עובדים קיימים וסביר להניח שלא ימהרו לפטר בהינף יד. רק הגיע הזמן שהעובדים יתחילו להכיר בכוחם...

למעלה