נושא השנה בשואה

סקיילוב

New member
שואה בצה"ל

אני מש"קית חינוך בבסיס חיל האוויר – מאחר ויום השואה והגבורה מתקרב, צוות החינוך שלנו מעוניין לערוך הוקרה כלשהי בנוסף לטקס השנתי ליום השואה. אבקש את עזרתכם ברעיון כלשהו אותו נוכל ליישם בבסיס שלנו על מנת להעביר את נושא השנה בצורה הטובה ביותר. רעיונות קודמים שעלו הם : חדר נושאי – חדר מלא במאמרים ותמונות המדברים על הנושא הנ"ל ותערוכה של ביתנים בהם נתלה שוב מאמרים ותמונות. האם יש אפשרות שתוכלו להציע לנו רעיון נוסף? אשמח מאוד לכל עזרה,

האם יש לך אפשרות לייחד

את יום השואה ויום הזכרון לחללי צה"ל, לחיילים שהיו ניצולי שואה ונהרגו במלחמת העצמאות. היו בהם שנותרו יחידים ממשפחתם. אולי זו הדרך לקשור יחד את השואה עם התקומה, גם ההצלה מן התופת, וגם המלחמה על הבית. העדויות של הלוחמים שהיו ניצולי שואה הם מאד מרגשות: המעבר מפליט, בורח, ניצול, לחייל עם נשק שלוחם ומגן.

יש עוד רעיון של אימוץ קהילת ניצולים

הארגון שאני חבר בה כדור שני לניצולים האירגון עצמו אימץ יחידת צה"ל או היחידה אימצה את האירגון. הפעילות המשותפת ביום השואה בטקס הממלכתי ליד אנדרטת הזכרון ביער מודיעין תפקיד יחידה הצבאית מחלקה עושה "תסים" (תרגילי סדר) ודגלנים צוות חיילים עומדים דום ליד אבוקת הזיכרון. השעות הבוקר ניצול שואה מספר סיפורי שואה ביחידה עצמה ומשתתף בטקס הצבאי ביחידה. אולי רעיון זה מאוחר מידי עבורכם ואולי מאמץ מוגבר תוכלו ליישם זאת.

aya11111

New member
יום השואה והגבורה

שלום למשק"ית. הרבה מאד מהחיליים עכשיו - נסעו ובקרו בפולין ובארצות מזרח אירופה. ישנם שערכו מסעות אלה עם הסבים והסבתות שהיו אז בני גילם. יש משהו מיוחד מאד במסעות משותפים אלה. אולי תמצאו בבסיסכם כאלה שערכו מסע כזה וגם הסבא ו/או הסבתא יוכלו להשתתף בערב.בדיון. אני בטוחה שזה יוסיף נופך מיוחד מאד לכל נושא ההנצחה. בנותי שלי (וכמובן שגם אנכי) ערכנו את המסעות האלה עם שני הורי! - ואין זה דומה למסעות בתי הספר ו/או תנועות הנוער. בתי הצעירה משרתת כעת בבסיס חיל האוויר - אם תרצי.. אילה

למעלה