נושא חדש לדיון
(צריך לעורר קצת את הפורום!)

1Shir

New member
נושא חדש לדיון../images/Emo70.gif (צריך לעורר קצת את הפורום!)

אני חושבת שבעונות 1,2 בסדרה פרקי המיתולוגיה היו עיקר העניין וריתקו הכי הרבה. (יש מישהו שלא יודע מה אומרת ההגדרה פרקי מיתולוגיה? אולי צריך להסביר. אם יש אז תגידו) מעונה 3 הקערה התחילה להתהפך קצת על פיה. נראה לי שכבר בעונה 3 הפרקים עם העלילה העומדת בפני עצמה התעלו על פרקי המיתולוגיה. לראייה הפרק השני בעונה (שני אחרי הטרילוגיה המיתולוגית המדהימה של אנאסאזי) - קלייד ברקמן. ועוד פרקים בלתי נשכחים באותה עונה: (לא זוכרת שמות מדוייקים) הפרק עם החרקים, PUSHER, הפרק עם ג'וש צ'אנג הסופר, הפרק עם מותו של קוויקווג.. ועוד.. שני הפרקים הכפולים המיתולוגיים בעונה 3 זכורים לי לטובה; אני אראה אותם בימים הקרובים ואחזור עם רשמים בדיוק עד כמה, כדי לדעת האם התיאוריה כאן חקוקה בסלע
לעומת זאת, שני הפרקים הכפולים המיתולוגיים בעונה 4 היו חלשים יחסית (טונגוסקה/טרמה, מקס). אפשר לומר שבסופי והתחלות עונות (4/5, 5/6, 6/7) היו התעלויות של המיתולוגיה שלא ניתן להחשיב אותן כפחות טובות מ.. משהו בעולם הזה, אבל לגבי כל השאר - בעונות האלה הפרקים הבודדים התעלו ובגדול (לעומת פרקים בודדים די חלשים בשתי העונות הראשונות). בעונות 8 ו-9, שבמידה כלשהי ניתן לראות גם אותן כ"שתי עונות ראשונות" (של דוגט... ושל מאלדר מחוץ לאקס פיילס) כמובן שהקערה (לאזארוס בול?) התהפכה פעם נוספת, והמיתולוגיה היתה כה מצמררת, וחזקה יותר מפרקי העלילה הבודדת (למרות שגם שם היו כמה התעלויות - כמו REDRUM - אבל גם בעונה 1 היו התעלויות - כמו ICE). מה עמדתכם? מסכימים עם הנאמר לעיל? יש סייגים? אשמח לשמוע!

Gilliana

New member
אני אסכם את דעתי...

... בצורה די פשוטה ומהירה - ככלל, פרקי המתיולוגיה התעלו על פרקי ה-MOTW, למעט כמה שאשמח לציין כאן, לפי סדרם הכרונולוגי: Ice Irresistable Clyde Bruckman's Final Repose Pusher Wetwired (שהוא ספק MOTW ספק מיתולוגיה) Small potatoes Kill Switch Bad blood Drive Triangle Dreamland על שני חלקיו Monday Field trip FPS all things (שגם קשה איפה בדיוק להכליל אותו, ואולי הוא בעצם יותר מיתולוגיה) Je Souhaite מבחינת פרקי המיתולוגיה - לא היה אף לא פרק אחד חלש מבחינתי.

1Shir

New member
את מתכוונת במה שכתבת לכל העונות, נכון?

פשששש איזו תגובה חד וחלק, הפתעת אותי!
קודם כל - גם מבחינתי אין ספק שלכל פרק מיתולוגי באשר הוא, יש ערך מוסף ועניין שאין בפרק "רגיל". מצד שני, יש פרקים מיתולוגיים שנהניתי בהם מאוד מאוד (כמו שכתבתי בהודעה הקודמת) ויש פרקים מיתולוגיים שהיו טובים אבל פחות מרתקים בעיני. הם עדיין הרבה יותר מעניינים מפרקים חלשים בודדים! ומצד שני, היו הרבה פרקים בודדים שנהניתי בהם הרבה יותר מחלק מהפרקים המיתולוגיים.... וזה בעיקר בעונות 4,5,6,7 (כמובן לא כולל המעברים בין העונות הללו שהיו יותר ממדהימים) ועל רשימה כזו אני חייבת להגיב כמה מילים
: Ice - כמו שאני כתבתי.... צודקת
הייתי מוסיפה כאן גם את DARKNESS FALLS Irresistable - צודקת... הפרק הלא-מיתולוגי הכי טוב בעונה 2... Clyde Bruckman's Final Repose - לגמרי.. וגם ג'וש צ'אנג
Pusher - ברור.. גם אני כתבתי.. Wetwired (שהוא ספק MOTW ספק מיתולוגיה) - כמעט כתבתי אותו.. והוא באמת ספק מיתולוגי... Small potatoes - לגמרי!!! אבל איפה NEVER AGAIN?
Kill Switch - אכן מקסים Bad blood - חייב להיות ברשימה הזאת. גאוני ולדעתי גם הקונספט עצמו מקורי, לא? בניגוד למשל ל-MONDAY Drive - מבחינתי רוב פרקי עונה 6, והוא ביניהם. וגם כ-מ-ו-ב-ן כל הבאים שכתבת. אני הייתי מכניסה כאן עוד ארבעה: מלך הגשם, הרוחות שגנבו את חג המולד, ארקדיה ומילאגרו. לא? FPS - אכן. איפה הוריאציה על גולדברג? איפה HUNGRY? (טוב נראה לי שרק אני אוהבת אותו כ"כ כי אני מזדהה עם הקטע של האכלנות כפייתית..
וגם המשפט שנאמר בסוף הוא אחד המשפטים הכי טובים ששמעתי אי פעם - "לא יכול להיות משהו שאני לא"..) איפה X-COPS?
all things - איפה הוא מיתולוגיה??? אין בו שום איזכור לקונספירציה. רק למיתולוגיה של סקאלי עצמה... Je Souhaite - ברור שתשימי אותו.. כן, הוא טוב ואחלה. ניגוד מזעזע בין האופטימיות שבסופו לבין רקווייאם... ואלמלא הייתי זוכרת שלא התלהבת מהוליווד AD, כזה פרק מצחיק בעיני, הייתי דורשת בשלומו גם כן...

Gilliana

New member
טוב, אתייחס סעיף סעיף

את Darkness falls אני לא ממש אוהבת - לא יודעת, משהו בו הפריע לי, אולי ההיסטריה של סקאלי שכ"כ לא אפיינית לה. Never again - כנ"ל, יש משהו מטריד בפרק הזה לכן לא כללתי אותו ברשימה למרות שאין ספק שהוא היה פרק טוב מאד. מלך הגשם וארקדיה קלילים מדי בעיני מכדי להכנס לרשימת ה-פרקים, לגבי מילאגרו באמת התלבטתי אבל בסוף החלטתי שלא להכליל ולגבי גולדברג - צודקת בהחלט, הוא היה צריך להכנס לרשימה. בעניין all things - הוא בעיני לפחות כן נחשב חלק מהמיתולוגיה משום שזה היה פרק מפתח ביחסי מאלדר-סקאלי, X-cops אכן פרק מיוחד אבל לא מוצלח בעיני עד כדי להכלל ברשימה. את Hungry ממש לא אהבתי, יש בו משהו וולגרי מדי לטעמי. והוליווד AD - בעצמך אמרת, לא התלהבתי ממנו מעולם ויש בו משהו מטופש מדי מכדי להכלל ברשימת הגדולים. אני בהחלט מסכימה שיש פרקים מיתולוגיים טובים יותר וטובים פחות - אבל עדיין, כל אחד מהם חשוב להבנת המיתולוגיה כולה ולכן אי אפשר לוותר על אף אחד מהם.

1Shir

New member
לגבי Darkness falls- אני מבינה למה את מתכוונת

מה מטריד אותך ב-NEVER AGAIN? לא נראה לי שאי פעם אמרת! מלך הגשם הוא הפרק הכי קליל בסדרה, ובגלל זה אני כ"כ מאוהבת בו! כי סוף סוף יש פרק חיובי, ולדעתי גם מצוין ומעולה! ארקדיה אמנם מאוד מבדח אבל מתחת לקלילות מסתתרת הרבה ביקורת כבדה ואפלה. אבל כן, הקטעים הטובים שם קלילים. לגבי all things בעיני היחסים בין מולדר לסקאלי הם לא חלק מהסיפור המיתולוגי של הסדרה, זה משהו אחר... אבל זה הפרק הכי חשוב ביחסים ביניהם! וגם כל הפרקים שהיו ברשימה המטוגלנת שעשיתי...
X-cops היה גם מצחיק בטירוף, גם הקונספט הייחודי המעולה וגם הסיפור עצמו שאהבתי מאוד. גם ב"מכושפות" הפרק הכי אהוב עלי זה הפרק עם שד הפחד שביכולתו לקרוא מה הפחד הכי גדול של האדם שממול ולהגשים אותו... הייתי משלמת הרבה בכדי לדעת מה הפחד הכי גדול שלי ולהתמודד איתו פנים אל פנים. ומהבחינה הזאת גם X-cops מאתגר באותה מידה. ובתור אחת שראתה לא מעט סדרות טלויזיה, האם באמת הרעיון של BAD BLOOD הוא מקורי? לא נראה לי שעשו דבר כזה באף סדרה, שהארועים מוצגים פעמיים וכל פעם בצורה מעוותת מזווית הראייה של אחת הדמויות...

Gilliana

New member
אם לא לוקחים בחשבון את ראשומון...

... אז Bad blood בהחלט מקורי, אבל ברצינות עכשיו - לא, כריס לא היה הראשון שהגה את רעיון הבאת העלילה מנקודת מבטם של משתתפים שונים בה, זהו קונספט קלאסי שהוצג לראשונה בסרט היפני "ראשומון" משנות ה-50. לגבי Never again, נכון שאף פעם לא אמרתי שיש בו משהו מטריד - ושוב, קשה לשים את האצבע על העניין במדויק, אולם אין לי ספק שחלק גדול מהעניין הוא ההתנהגות הבלתי אחראית והמאד חורגת מדמותה, של סקאלי.

randomalit

New member
את אמרת את זה די טוב בעצמך

היו פרקי מיתולוגיה מעולים ופרקי מיתולוגיה נשכחים (כאילו, באמת נשכחים. אני עד היום לא זוכרת מה קרה ב-Herrenvolk ואין לי גם רצון לגלות שוב). Irresistable הוא פרק מדהים שעדיין קשה לי לראות כי הוא מפחיד את האישה שבי. אבל ללא ספק, אני מעריצה את היכולתת של הכותבים להמציא כל כך הרבה MOTW. אני מעריכה את זה יותר מעניין המיתולוגיה.

פרקי ה MOTW

הם לדעתי פרקי הדגל של הסדרה. היא הפחידה צמררה והכניסה לפניקה רק בזכות פרקים אלו...

1Shir

New member
לדעתך הסדרה לא מזוהה יותר עם פרקי המיתולוגיה?

(ועוד דווקא את צומררת לראשונה מהסדרה בפרק מיתולוגי, כפי שאת תמיד מציינת...)

1Shir

New member
../images/Emo6.gif "באמת נשכחים"! תכל'ס

סוף עונה 3/תחילת עונה 4 הם כאלה חלשים יחסית למעברי עונות... נופלים ב-8,000 רמות מכל שאר סופי והתחלות העונות... ב-Irresistable באמת יש משהו קשה, זה תמיד מצמרר לראות כאלה פסיכופתים כמו דוני פאסטר, נראה לי שהוא צריך להפחיד לא רק את האישה שבך אלא בכלל את הבנאדם שבך! בניגוד לחמוד שלי מ-HUNGRY שדווקא השתדל להפסיק
אבל לדעתי המיתולוגיה בסדרה היא יותר חזקה, מרתקת ומורכבת מ-MOTW בכל זאת... כנראה שזה כבר עניין של טעם אישי.

למעלה