נושא חדש שעלה לדיון אצלנו

נושא חדש שעלה לדיון אצלנו

מקרה שקרה כך קרה:
אחת העובדות עברה תאונת דרכים קלה בדרך לעבודה.
היא נעדרה כשבוע ימים.
ביום שהיא חזרה, היא כנראה רבה עם המנהלת שלה, ופשוט קמה ועזבה ומאז לא חזרה.

לא כל כך ברור מה קרה שם, מה שכן...

אחרי שבוע בערך, היא כתבה בפייסבוק שלה סטטוס שמגנה את המנהלת שלה, ותהיה מדוע לא מוכנים לפטר אותה.

האם מכירים מקרים דומים?
מה אנשים עשו בשביל שיפטרו אותם?

למה היא חשבה שיפטרו אותה?

בגלל ההיעדרות? בגלל הריב עם המנהלת?

יצא לי לעבוד עם אנשים שזרקו זין, לאו דווקא במטרה שיפטרו אותם אבל גם זה היה לפעמים חלק מהעניין. אני מניחה שהמקרה של הקולגה שלך כולל פיצויי פיטורין ואפשרות לחתום אבטלה שהיא לא תקבל במידה ותתפטר, וייתכן שהמעסיקים מודעים לכך ומנסים לייאש אותה על מנת שתעזוב ללא הפיצויים.

זהו, שהיא רוצה שיפטרו אותה

נושא הפיצויים לא משנה, כי אנחנו חתומים על סעיף 14.
היא רוצה שיפטרו אותה, כדי שתוכל לחתום אבטלה.

אבל למה היא כתבה פוסט כזה בפייסבוק, כי היא לא חשבה יותר מדי, אני מניחה.

מעניין אותי הסיפורים על מה אנשים עשו כדי שיפטרו אותם.

Alm0st Happy

New member
מעניין. החכמתי. תודה. ושאלה למתקדמים-

(אקונומיקה?)
אם מושכים מוקדם את כספי הפנסיה צריך לשלם ריבית מאד מאד גבוהה. האם זהו הדין לעניין כספים שהופרשו כתולדה מחתימה על "סעיף 14"? כי אם כן אז זה שיא הלא משתלם.. לראות את הכסף הזה בגיל 65..

trilliane

Well-known member
מנהל
מקווה שאצליח לעמוד במשימה

משיכת כספי פנסיה לא משתלמת כדי שיהיה לאנשים תמריץ להשאיר אותך לפנסיה ולא להתפתות למשוך אותך לפני בעתות מצוקה או חולשה (אלא ממש בלית בררה).

אם מפטרים עובד הוא זכאי לפיצויים ולכן (אם חתם על סעיף 14) זכאי למשוך את החלק של הפיצויים בלבד ללא ריבית, וגם יש פטור ממס עד גובה מסוים (החיסרון הוא שייתכן שללא סעיף 14 היה זכאי לסכום פיצויים גבוה יותר). אם הוא מתפטר זה קצת שונה, כי אז עקרונית הוא לא זכאי לפיצויים לפי חוק; אבל מכיוון שחתם על סעיף 14 הכסף נשאר אצלו (כי הוא כבר הופרש) והוא חלק מהפנסיה שלו. במקרה כזה הוא לא זכאי למשוך את כספי הפיצויים באותם תנאים ללא ריבית (כי הוא לא זכאי לפיצויים לפי חוק) ולא משתלם לו למשוך אותם, אז הכסף ממתין בפנסיה לפרישה, כפי שכתבת.

מכאן שיש קצת הבדל בין פיטורים להתפטרות (מתי ובאילו תנאים אפשר לשחרר את הכסף) אבל זה רלוונטי רק למי שרוצה למשוך אותו. עבור מי שמתכנן לחסוך ולהשאיר אותו בפנסיה בכל מקרה זה לא משנה (בנקודה הזו לפחות).

ראי כאן:
http://meravs.com/http:/meravs.com/האם-כדאי-לחתום-על-הסכם-לפי-סעיף-14-לחוק-פי
(וכאמור, האינטרנט מלא באתרים שמשיאים את עצותיהם).

אאל"ט החלק של הפיצויים בפנסיה משתחרר אם הוא יפוטר בעתיד ויהיה זכאי לפיצויים (ואז הוא יהיה זכאי למשוך אותו ללא ריבית) אבל אני לא סגורה על זה.

lilo4

New member
הזוי...

אני לא מצליחה להיזכר כרגע במקרה של מישהו שניסה לגרום לפיטורים שלו בכוח. את הגישה הנגדית אני מכירה, כשעבדתי במלון הגישה הייתה להימנע עד כמה שאפשר מפיצויי פיטורין, וכשלא היו מרוצים מעובד פשוט עשו הכול בשביל להתיש אותו בתקווה שיבין את הרמז ויעזוב לבד

אני לא אוהבת את שני הקצוות הקיצוניים האלה

varui

New member
מכיר

היי אני מכיר אישית

מישהו עשה בעבודה הכל בשביל יפטרו אותה

אבל הוציאו מיכתב שהוא בעצמו היפתטר

אבל הצליח להוכיח שפיטרו אותה

לא ממש הבנתי

איך מישהו הצליח להוכיח שפיטרו אותו, כשמכתב שהוציאו היה מכתב התפטרות?
ואיך הוציאו מכתב התפטרות מבלי שהוא עצמו חתם?

varui

New member
הוכחות

הייתה לו תחושה לא טובה מאחראים מעליו הולכים לטמון לו פח

וכמה הקלטות שיחת טלפון שהם אומרים E אבל במכתב רשמו A

מכיבן שהוא הפר כמה תנאי חוזה העבודה לכן יכולים לחשוב שהוא

היתפטר

בעזרת הקלטות אם הנהלת החברה ואחראים הוא הצליח להוכיח שהם פיטרו אותה !

nathaliesh

New member
זאת התנהגות די מטופשת מצדה

בארה"ב כבר היו מקרים שבהם השתמשו בסטטוסים מהפייסבוק ע"מ להוכיח שהתנהגות העובד לא התבצעה בתום לב.
מבחינת הלהתפטר או שיפטרו אותך - מבינה את האינטרס שלה וזה מצב בעייתי.

להתפטר או להיות מפוטר

אני מבינה את האינטרס של קבלת מכתב פיטורין. אבל, עדיין, את לא עושה דברים כאלה.
כלל ברזל אצלי זה לא לשרוף גשרים.
המדינה שלנו קטנה, ובמרבית התחומים, כולם מכירים את כולם. (כשעבדתי בחברת תקשורת, הכרתי חלק מהעובדים מעבודה בחברת תקשורת אחרת).
אף פעם אי אפשר לדעת, מתי אפגוש אי מי מהתחום...

מעבר לזה, מהבוסית הזו היא תצטרך המלצות בעתיד. נראה לה שהיא תיתן לה אחרי מה שקרה?

nathaliesh

New member
אני אישית לא עשיתי דבר כזה

אבל אני יכולה להבין את נקודת מבטה וקשה לי לשפוט, שני הצדדים צודקים כאן ולפעמים בן אדם נדחק לפינה. זה מצב בעייתי בלשון המעטה.

למעלה