נושא חדש
בנייה בלתי חוקית

נושא חדש../images/Emo62.gifבנייה בלתי חוקית

לאחר הדיון שהיה לנו כאן בנושא הסמים דיון פורה במיוחד בייחס לפורום חדש ומספר קטן של חברים חייב לציין שהדיון היה סביר בהחלט ותודה לכם על השתתפותכם בדיון. ועכשיו אני פותח בנושא חדש ולא פחות חשוב הבניה הבלתי חוקית בלוד רמלה זה לא סוד שהערים רמלה ולוד סובלות ממכה קשה של בנייה לא חוקית רק ביום שלישי האחרון נהרס בית ברחוב לכיש ברמלה למי שלא מכיר לפני צומת תעבורה מצד ימין יש מס' בתים שגובלים בשכונת מנחם בגין כוחות רבים של יס"ם שפלה הישתתפו בהבטחה של ההריסות . לא חלפו 24 שעות וכבר יש יסודות לבית חדש בדיוק במקום שנהרס הקודם מקרה דומה היה בלוד לפני כשנתים כאשר הרסו בית ברחוב יוספטל בלוד והמקרה כזה חזר שוב כאשר נהרס בית השבוע בלוד לא זכור לי הרחוב המדוייק. ללא ספק יש כאן הוזלת יד רצינית של הרשויות המקומיות ושל מערכת בתי המשפט במדינה . אני בכוונה לא מאשים את משטרת ישראל וזה ברור ללא פסק דין של בית משפט וחתימת שופט על צוו הריסה המשטרה לא יכולה לעשות דבר ... גיא

ESU Boscorelli

New member
לפי דעתי

הבעיה היא באמת הוזלת יד, אם המשטרה ומג"ב יפגינו שם נוכחות ויראו שהם היחידים מטפלים בחוק ושאף אחד אחר לא ייקח את החוק לידיים ושיעצרו את אלה שעובדים שם עכשיו וישמרו שלא יתחילו לבנות שוב זה מה שיעבוד

אכן הבעיה היא באוזלת יד אבל לא רק

הבעיה היא גם בהיטפלות לחלשים... מבנים בלתי חוקיים, בעיקר בלוד, מוקמים בזמן קצר מאוד, כאשר המקימים הינם גורמים עבריינים אשר נדמה שמטילים אימה על המשטרה. המשטרה חוששת לגשת לשם אם מחשש להתפרעויות ואם מחשש לנקמה וכך נוצר מצב שהמבנים הבלתי חוקיים נשארים איתנים ולא נהרסים. אבל, מצד שני, לא כל המבנים הבלתי חוקיים מוקמים על ידיד גורמים עבריינים. ישנה אוכלוסיה שלמה, שמבקשת לבנות, מגישה בקשות לאישורים ומסיבה כלשהיא העירייה מתעקשת לא לאשר את הבנייה. אוכלוסייה זו שניסתה ללכת בדרך החוק ולא הצליחה, רואה מעבר לכביש את המבנים הלא חוקיים, ורואה איך אף אחד לא מוריד והורס אותם. פה מוטיב העדר נכנס לפעולה... אם הם יכולים גם אני יכול... הבעיה היא שאלה משפחות חלשות יותר, ללא ה"גב" העברייני ולכן כשכבר המשטרה מחליטה להראות את עוצמתה ולהרוס מבנה, יהרס מבנה של אחת המשפחות החלשות. כך, בעצם לא נעשה דבר ממשי כנגד המשפחות העברייניות האחראיות למרבית המבנים הבלתי חוקיים, וגם המשפחות החלשות יותר מוכנות לקחת את הסיכון שביתם יהרס כי הרי הורסים רק מבנה אחד על כל כמה עשרות שנבנים... הפתרון לדעתי צריך לבוא בשני מישורים: 1- יש לגלות יותר סבלנות וסובלנות כלפי הבקשות לאישורי בנייה, לעתים הסירובים נובעים מסתם התעקשות של פקידי העירייה 2- יש לגרום להבנה שמבנה בלתי חוקי יהרס! ואכן להרוס כל מבנה כזה!

גיא שאלה לי אליך

מה בדבר שב"חים(שוהים בלתי חוקיים-בני מעוטים) יש שם למרות שרמלה יש הרבה ערבים וגם בראשל"צ- יא הרבה שב"חים שהמשטרה מביאה אותם מדי פעם למעצר ולגירוש. השאלה שלי אם זה אותו דבר אצלכם? בבחינת בניה בלתי חוקי- זה לא פעם ראשונה שאני שומע על זה- כלור הערבים שיש ברמלה היו עושים דבר כזה. הדרך הכי טובה זה 1- להרתיע אותם שאסור להם לעשות דבר כזה 2-אם הם לא רוצים ניתן לפעול בכוח להכניס מג"ב או יס"מ ולפנות אותם בכוח לצערי אין שום אפשרות אחרת.

יוסיאבי

New member
בנייה בלתי חוקית

ברמלה גם הקבלנים שבונים עם היתר בניה חורגים מההיתר בקומה או שתיים, אז מה לא עושים להם כלום למה? כי................................!

למעלה