נושא חשוב לדיון-בעקבות ה"כרטיס למשתחרר"

נושא חשוב לדיון-בעקבות ה"כרטיס למשתחרר"

אני מבקש מכם להתעמק במה שאני כותב פה ולהתחיל לעורר את הדיון בסוגייה הזו, כי על ההגזמה הזו צריך להגיב וזה צריך להגיע לדרגים הגבוהים ביותר! לפני מספר חודשים יצא ראש אמ"ש בהצהרה חדשה כי הוא מתכנן לחלק למשתחררים כרטיסים בצבעים שונים אשר יקנו להם זכויות באזרחות. כרטיסי זהב ללוחמים, כסף לתומכ"לים וארד לשאר המערכים, או בעברית צחה ל"ג'ובניקים". כמובן שרתחתי למשמע ההצעה, אך השבוע גיליתי שהיא אכן מיושמת כאשר ראיתי חייל משתחרר הולך עם כרטיס ארד. הכרטיסים האלה, גבירותי ורבותי, הם כבר חציית קו אדום. אין "לא לוחם" שלא סובל מהצקות והלנות לגבי זה שהוא לא קרבי, אבל עכשיו, זה כבר נהיה רשמי וממסדי. בעצם העובדה שקיבלתי כרטיס ארד מראה שהמדינה חושבת עלי כעל חייל סוג ג' לא פחות ולא יותר! אתה פחות שווה מחיילים אחרים. מה קרה לערך הצה"לי של לכל חייל יש ערך וכל חייל תורם? שנאמר, כולם שווים, רק יש כאלה ששווים יותר אדון שטרן היקר, שכבר ידוע בציטוטיו חסרי הטאקט ("הם תורמים יותר לעצמם מאשר לצבא" על העתודאים) עבר פה את הגבול לחלוטין. לא מעניין אותך אדוני שאני טוחן את התחת ולא מקבל את השש שעות בלילה שלי? שאני סוגר שבתות בהתנדבות רק כדי להשלים כמויות מטורפות של עבודה? העיקר ההגדרה "אתה ג'ובניק", אתה לא תורם באמת כמו קרבי, אפילו פחות מחפ"ש מסכן שכל החיים שלו תקוע בתורנות מטבח. מלבד זאת, על פי שטרן, חייל יקבל יותר הטבות ככל שהוא "יתקדם" משמע יעבור "שלבים" בצבע. שוב, גם כאן מקופחים ה"ג'ובניקים" אל מול הקרביים, הרי האחרונים הם אלה שיוצאים כל שבועיים לקורס חדש ומרוויחים עוד נקודות. בעוד שלחלק גדול מאוד מתפקידי ה"ג'ובניקים" אין בכלל קורס והם צריכים ללמוד לעשות את כל העבודה בעצמם תוך כדי התפקיד, משימה לא פשוטה לחלוטין, שאדון שטרן היקר לא מכיר בה בכלל. או מה עם כל אותם האנשים אשר באים עם ידע מלפני הצבא ושולחים אותם לתפקידים שמתאימים לידע שלהם וכך צה"ל חוסך כסף על הכשרות, אך כמובן לא מכיר בעבודה החשובה שאותם חיילים עושים. שימו לב! לא אמרתי פה מילה אחת על ההטבות עצמם, אלא רק על העלבון הצורם שאותו נושא כל "ג'ובניק" ושעכשיו זוכה סוף סוף להכרה רשמית מהצבא. מזל טוב ידידי הג'ובניקים, הוכרתם רשמית כ"חצי חיילים"! אני מבקש שוב, נא העבירו הודעה זו הלאה, חשוב שהיא תגיע לדרגים הגבוהים ביותר, אם באמת אנחנו רוצים לשנות משהו

אני לא מסכימה איתך ב-100%

אני חושבת שאם כבר, אז צריך לשנות את ההגדרות של תומכ"ל וג'ובניקים. אני חושבת בהחלט שצריך לתגמל איכשהו לוחמים, אני חושבת שהם נותנים המון למדינה! אבל אני מבינה אותך- אני אישית, ג'ובניקית למהדרין מבחינת הצבא, טחנתי כמו לוחם אם לא יותר (לא מבחינת שבתות אבל כן מבחינת שעות), ולא ישנתי כל יום בבית, אבל יש את הבושה בלהגיד שהייתי ג'ובניקית, כי לך תסביר להם... אבל בגדול- למה להזיע? א. אם כבר אז הדיון הזה צריך ללכת לפורום "סדירים", אני את הלבנה שלי כבר קיבלתי... ב. התעודה הזאת יושבת לי במגירה מאז השחרור, היא לא באמת שימושית... אני לא בטוחה שאם תשתמש בנו בתור המעבירים של ההודעה הזאת זה יעזור. אם כבר תנסה יותר בכיוון של עצומה (למרות שאני מפקפקת גם לגבי היכולות של זה) הדרגים הגבוהים כבר החליטו... מה שכן, אם למדתי משהו בצבא זה שאסור ללכת נגד משהו אלא צריך לבוא ולהציע משהו יותר טוב במקום... לתשומת ליבך...

EmGee

New member
שמע ככה זה עובד

מי שתורם יותר מקבל יותר. לוחם צריך לקבל מהמדינה יותר הטבות מאשר ג'ובניק. ואם אתה נעלב, זה אך ורק כי בחרת להעלב.

DeepN3lue

New member
אני מודה...

אני לא עותדאי או משהו ... אבל נכון להיום המקצוע והנסיון שצברתי בצבא עוזרים לי המון המון באזרחות , שלפני כן בכלל אל הלך לי בשיט בבית הספר. הייתי ג'ובניק, קיבלתי את כרטיס הארד ... ואני מודה שהצבא תרם לי יותר מאשר תרמתי למערכת. אני שלם עם זה, ולא רע לי עם זה!. למה? כי התגייסתי ושירתתי 3 שנים. וזה משהו שהיום לא נלקח כמובן מאליו ושמישהו יגיד שאני טועה... שבוע טוב!

רועי21רג

New member
שים לב שאתה הרווחת משהו מעבר לרווח של הערכת

הציבור שגם ככה היא לא משהו. אתה הרווחת גם משהו שעוזר לך באזרחות , אני לא קיבלתי כלום , כן אני אומנם חובש שזה קצת עוזר אבל מן הסתם זה לא עוזר לי כל כך חוץ מעבודות מזדמנות כאלה . ואיפה יתנו עבודה לחי"רניקים , מפעילי טנקים וכו' וכו' , אתם מקבלים משהו שיכול לעזור לכם באזרחות (אני מדבר על הג'ובניקים שבאמת עושים משהו) ואנחנו מקבלים מלגות ועוד כסף , וככה אנחנו מתאזנים , מבין?

Charo

New member
עם כל הכבוד

אני חלילה לא מזלזל בעבודה שלך או של כל ג'ובניק אחר, אני בטוח שהרבה עושים עבודה חשובה אבל איך אתה בכלל משווה את זה למה שלוחמים עושים? ונתעלם רגע ממה שהם עושים, אתה יודע מה המשפחות שלהם עוברות כל יום? אחי הקטן צריך לשקר לאמא שלי כל יום בשביל שהיא תוכל לישון בשקט.. וגם לזה היא כבר לא מאמינה אני לא מתבייש להגיד את זה, הם העלית של המדינה הזאת ולדעתי מגיע להם הרבה יותר מאיזה כרטיס זהב שטותי וגם את המעט שנותנים להם אתה רוצה לקחת? לדעתי זאת חוצפה, כי לא משנה כמה התפקיד שלך בצבא חשוב או קשה, זה בחיים לא ישתווה לסיכון החיים היום יומי שכל לוחם עובר

מה אתה מדבר?!?!

מי אתה בכלל שתצא בהצהרות כאלה?!?!.....אתה משווה את הכביכול "טחינה" שלך למה שלוחמים עוברים בשירות שלהם?!?! אתה משווה את העבודה המשרדית שלך לעבודה שלוחמים עושים מההתחלה ועד סוף השירות שלהם?!...אתה בכלל מודע למה שאתה מדבר?!?!.מדבר לי על שש שעות ועל מלא עבודה.ימים שלמים שבקושי הייתי יושן שעתיים בלילה אחרי לילה שלם של פעילות וקם בבוקר בשביל משהו אחר!!. הצעה שלי תלך תעשה סקירה קצרה ותראה איזה בום אתה תקבל מה אתה משווה בכלל?!?!

lala land

New member
האם מדליית ארד פירושה

ספורטאי סוג ג' ? אתה מדבר מתוך רגשי נחיתות גרידא

meni1234

New member
תגובתי בעניין

אני חושב שאם כל הכבוד ויש כבוד ללוחמים באמת מגיע צל"צ על כך שהם עושים עבודתם נאמנה אבל יש מלא חיילים "ג'ובניקים" כביכול שללא העבודה שלהם שום לחימה של חייל קרבי לא שווה לדעתי את כרטיס הזהב צריך גם להעניק לחיילים מהסוג ה"אחר" שיש להם תפקידים שדורשים השקעה. צריך לעשות חלוקה שונה של הכרטיסים וזה לפי איכות התפקיד והשירות של החייל. נכון שי את תוספת הכוכב למקצועות שונים אבל תוספת הכוכב לא מעניקה שום הטבות. אני לא מבין למה אני חייל מצטיין בחיל המודיעין שחוזר כל יום הביתה בשעות מאוחרות סוגר שבתות בהתנדבות (נכון שזה כלום לעמות מה שהלוחמים עוברים, ומשפחותם.) צריך לקבל כרטיס שמדיר אותי כאחר ולא כמו כולם. שוהי תגובתי בעניין אתם יכולים להסכים איתה ואתם יכולים שלא מני.

meni1234

New member
ועוד משהו ששכחתי להגיד

אם כבר עושים הפרדה אז שיעשו הפרדה בן לוחמים לכל השאר כי יש תומכי לחימה שהם : נהגים, מאבטחי מתקנים שעושים שבוע שבוע ובכלל לא ראויים לקבל יותר הטבות מחייל מדיעין לדוגמא.

lala land

New member
לא הבנתי את התוספת האחרונה

בכל מקרה, התעודה לא משקפת יוקרת תפקיד. עם כל הכבוד לכל החיילים שממלאים תפקידים שבלעדיהם לא היינו מסוגלים לצאת למלחמה, יש הבדל גדול בנטל הפיסי והנפשי שעוברים לוחמים. להתנדב שבתות במשרד הממוזג דיי שונה מלעשות ערב פסח בש.ג. ולקבל את העוף בחמגשית ולאכול בדילוגים. או להיכנס ל-72 שעות ללא שינה לתוך עזה. עם כל הכבוד, אל תשלה את עצמך שההקרבה של חייל לוחם וחייל תומך היא זהה.

רועי21רג

New member
לכל דבר יש את היתרון שלו

ולהיות לוחם זה לא יותר מכבוד , אבל בזה זה מסתכם , ובינינו כבוד לא נותן שום דבר , וזה גם כבוד שיש לך רק במהלך השירות , אחרי זה כשהמדים יורדים ואתה אחד כמו כולם שמחפש את עצמו בעולם הזה , אז זה לא משנה מה היית בצבא . וזה מאוד מרגיז שגם על הדבר הקטן הזה , כולה תעודה זהובה וכמה כוכבים בכל מיני רשתות מפגרות (שיהיו בעתיד בינתיים זה לא עושה כלום) , אנשים מתלוננים.

EmGee

New member
ככה זה ג'ובניקים

יש להם מנטליות של לבכות כל היום ולהיות מקופחים.

רועי21רג

New member
שיפסיקו לתפוס את השור בשני קרניו

לפני שאתה מתגייס יש לך 3 בחירות 1. להיות לוחם - כבוד , קצת יותר כסף במענק ופיקדון , טיפה צ'ופרים בשירות אבל הרבה חרא. אחרי הצבא הכי טוב שאפשר למצוא זה עבודות אבטחה ועבודות בטיולים למי שגם חובש. 2. להיות ג'ובניק עם תפקיד טוב - לקבל משהו שיעזור לך באזרחות , אין כבוד בשיט אבל מה לעשות , מה זה אכפת לך כשכל שבוע אתה יכול לזיין. 3. להיות ג'ובניק כלומניק - אין כבוד , אין תרומה לאחר צבא , אבל עושה בית זונות מהצבא ונהנה כל השירות . בקיצור לכל דבר יש את היתרונות והחסרונות , שכל אחד מהשלשה הנ"ל יפסיק להביט לדשא של השכן ונחיה בשלום. והכי הכי חשוב שאני רוצה לציין חבר'ה , ואני משוחרר כולה שלשה שבועות לאף אחד אבל לאף אחד!!!! באזרחות לא מעניין את הביצה השמאלית שלו מה עשית בצבא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

רועי21רג

New member
זאת בדיוק הנקודה זאת סתם מדליה לא משמעותית

אני לא צריך תעודה יפה שתגיד שאני הייתי לוחם , אני יודע מה הייתי , ואני לא מרגיש צורך לנפנף בזה כי לאף אחד לא אכפת. מקווה שאני לא מרגיז אף אחד פה , אבל לדעתי זאת התעסקות ילדותית חסרת פרופורציה , עם המדינה באמת רוצה לעזור ללוחמים , שתפסיק עם השטויות האלה שאין להם שום משמעות , כמו איזה כמה אלפי שקלים יותר מג'ובניק , או תעודת לוחם שלא עוזרת הרבה , או קבלת דרגות לפני הזמן של ג'ובניק. כל הדברים האלה הם לא יותר מסמליים , אם הם רוצים לעזור ללוחמים , שיפסיקו לתת פטור מתפקידי לוחמה לכל אחד שקצת מזיל דמעות.

רועי21רג

New member
קיבלתי את התעודה הזהובה , לא עושה כלום!

אני לא מבין אנשים כמוך , זה שיש אנשים שמקבלים ח"ח על השירות שלהם מהמדינה ע"י סתם בולשיט בצורת כרטיס זהוב , אומר שהמדינה זורקת עליך? לא . איזה הטבות נראה לך שאנחנו נקבל ? הנחות בפוקס זה המקסימום נראה לי שיהיה לנו (סתם דוגמה) , זה כמו שתתלונן גם על הסכומי מענק והפיקדון. ומצטער להגיד לך , אחרי שלוש שנים של יציאות הבייתה פעם בשבועיים , אני חושב שמגיע לי פיצוי , וחוץ מזה אף אחד לא ממש מעניין אותו מה עשית בצבא , עם כבר תתלונן על תעודת לוחם , כי רק בתקופת הצבא לאנשים אכפת מה אתה. אף אחד לא יבקש אותה בעבודה , זה לא מהווה שום יתרון בשום מקום , ואם היו מבקשים ממני להראות אותה , הייתי מעדיף שלא , מי יראה למעסיק שלו תעודה שרשום עליה "לוחם מילואים".

למעלה