נושא כספי

kerenkamhi

New member
נושא כספי

שלום לכולם!! אני ובעלי מתעדים לקנות דירה בקרוב....... הגענו לנושא של כסף הוריו נותנים 5000$ בעוד הורי נותנים 20000$ חוץ מזה יש לי תוכניות חסכון שהוא מבקש שאפתח להוסיף לסכום!! מה דעתכם? הוריו לא מסכנים אלא סתם קמצנים וגם בחתונה לא עזרו בכלום והוא רואה זאת בשלוות נפש..... מה לעשות?.

שמופית

New member
בעלי לא נעלב.....

חוץ מזה, מאיפה תרד המשכנתא ? הרי הסכום שציינת לא יספיק אפילו לחצי דירה... כי אם היא תרד מהחשבון שלו, אולי זה יאזן אתכם...

מה זאת אומרת "החשבון שלו"?

האם אתם מנהלים חשבונות בנק נפרדים? האם אתם לא משפחה אחת עם הכנסות והוצאות משותפות? לנו יש חשבון בנק משותף מהיום שעברנו לגור יחד כחברים ומאז הנישואין הוא גם החשבון הפעיל היחידץ

אצלנו החשבון המשותף התחיל די מוקדם

אבל אני התעקשתי שזה יקרה רק אחרי ששנינו נתחיל לעבוד ונהווה שני מקורות הכנסה. זה קרה ביחד, כמה חודשים אחרי שהתחלנו להיות ביחד (אף פעם לא "יצאנו", תמיד "היינו ביחד"...). ככה, הרגשנו ששנינו שותפים שווים להכנסות ולהוצאות. עד אז, התחלקנו בהוצאות - כל אחד ממקורותיו הוא. ארנון

kisses

New member
אני גם חושבת על הסכם ממון

ואין מה להעלב מזה עם את מביאה חלק כספי יותר גבןהה את צריכה להגן על ההשקעה שלך ולחשוב שעם יקרה משהוא חס וחלילה חס ושלום את לא תצאי מופסדת

לדעתי רק מקרים מאד קיצוניים מצדיקים

אני אישית לא חושבת שסכום כזה מצדיק הסכם ממון. בעיני, בהיבט של קשר של מספר שנים של הכנסות משותפות זה לא "פער" מהותי. לדעתי הסכם ממון נועד (אם בכלל) לאנשים שמגיעים ממשפחות בעלות הון משמעותי ולא לשני צעירים שמתחילים חיים משותפים מבסיס כלכלי די שווהץ

שירי71

New member
יעל

אני לא כל כך מבינה בזה אבל נראה לי שאני לא כל כך מסכימה עם מה שאת אומרת כי יש משהו בהסכם ממון שמסדיר עוד דברים ושומא על זכויותיה של האישה לכל מקרה שלא יבוא שהיא לא תשאר בקטע של כמו עגונה כלומר לא מבטל אפשרות לעגינות חס וחלילה אבל מסדיר את עניין הרכוש ומפריד אותו מעניין הגירושין אם חס וחלילה יקרו, לא עלינו. בכל מקרה, לא יודעת למה יש לי תחושה שיש משהו באווירה שאינו טוב וצריך לברר אותו בין שניהם וכעת. אולי ההורים שלו לא עשירים וקמצנים אלא אין להם כסף ולכן לא עוזרים? זה כל מיני דברים שראוי לברר אותם ועדיף כעת כי אחרת נראה לי שסתם יאגרו להם כעסים שם ובסוף זה יתפוצץ. יצא לי מבולבל טוב העייפות גמרה אותי.

אתי@

New member
דרך אגב, זה מגן גם על הגבר

הרבה גברים עם הגירושין משאירים את כל הרכוש אצל האישה ומרגישים תחושה של חוסר צדק (לא משנה כרגע אם התחושה מוצדקת או לא, זה כבר עניין לדיון אחר. אז הסכם ממון יכול להוות עבורם מעין גלגל הצלה למקרה של גירושין...

יעל3

New member
בסופו של דבר הדירה היא שלכם...

ההורים רק עוזרים כמה שהם יכולים/רוצים לעזור, ואתם צריכים לשלם את השאר. זה לו משנה כמה ההורים שלו נותנים לעומת ההורים שלך - לכל אחד יש את השיקולים שלו. אולי הם רוצים לפנק את עצמם עם הכסף שיש להם? ולא לתת הכל לילדים - גם להורים מותר.

שירי71

New member
הסכם ממון!!!! בסימן קריאה ולא שאלה

אם זה מה שמעליב אותו עדיף שתדעי את זה לפני שאתם נישאים. אם יש להוריו כסף והם מלאים בקמצנות אזי הסכם ממון עוד יותר !!!! זה כל כך נפוץ היום, זה כל כך חכם, ומומלץ שלא לערב משפחה בזה אלא רק שניכם ועורך דין. כמה שפחות ידעו ויהיו מעורבים ככה תאמיני לי עדיף נראה לי.

ענתש

New member
מה אתם מתחשבנים ?

האם זה לא האדם שאת אוהבת יותר מאת עצמך ולא רואה איך תחיי את החיים שלך בלעדיו ? אני מרגישה ככה על בעלי (גם אחרי פז"ם קצר של שנתיים וחצי) ואני מאמינה שאני ארגיש ככה תמיד - אחרת למה התחתנו ? אני לא נאיבית, אני יודעת שדברים קורים ויכול להיות שנפסיק להרגיש ככה פעם (הלוואי שלא)... אבל אני חושבת שאנחנו בונים את החיים שלנו ביחד תמיד, מה ששלי שלו ומה ששלו שלי. אני הייתי מאד נפגעת אם הוא היה מציע כזה דבר... ואני מדברת מהצד "העני" של הזוגיות כי לבעלי היו בסך הכל (תוכנית חיסכון שהוא שבר + מתנה משני הוריו - כי הם גרושים) בערך 70,000$. ההורים שלי גם עזרו אבל הם נתנו מה שהם יכולים (בערך 30,000 שקל) וזה התקבל בהבנה ע"י כל הצדדים כי כולם הבינו שכל אחד עושה מה שהוא יכול כדי לעזור לנו. והייתי מדברת ככה גם אם הייתי בצד ה"עשיר" - אני מוכנה לתת לו את כוס המים האחרונה במדבר, אז מה זה כסף ? אגב - גם כשגרנו ביחד הוא מימן אותי כי הוא הרוויח פי 4 ממני. וגם היום הוא מרוויח פי 4 ממני... אז מה ? איך סופרים את תרומתי בכסף ? את זה שאני עובדת פחות בחוץ כדי לטפל בבת שלנו ובבית ? אוי ואבוי לזוגיות שמתחשבנת... זו דעתי.

ההתחשבנות מיועדת לתקופה של אחרי

הזוגיות. וגם לי קשה לחשוב על זה עכשיו, אבל פעמים רבות זה קורה ואז אפשר להשאר בלי כלום.

ggaalit

New member
תגובה לענתש

יש משפט שאומר: אתה יודע עם מי אתה מתחתן אבל לא יודע ממי אתה מתגרש. אני מסכימה איתך שזה הדבר האחרון שאנחנו רוצות לשמוע או חושבות עליו. אבל לפעמים זה קורה, עובדה שמדי יום אנשים מתגרשים, אנשים שאנחנו אומרים עליהם: אבל איך? הם כל כך מתאימים... ולכן אני חושבת שאם יש פער משמעותי בין שני הצדדים, אז כדאי לעשות הסכם ממון, אבל להכניס סעיף שנגיד אחרי תקופה של נניח 15 שנה, כשכבר יש ילדים וכו´ ההסכם מבוטל.

למעלה