נושא כשרות -מזון :

shron17

New member
נושא כשרות -מזון :

אנו שומרים כשרות ,
לא ברור לנו כמה שעות על פי ההלכה,יש להמתין בין אכילת מזון בשרי לארוחה חלבית.
יש אומרים להמתין 5 שעות זה בסדר,ויש אומרים להמתין 6 שעות,
אודה לתשובתו של הרב המלומד.

בתודה מראש,
שרון.
 

אופירA

New member
מנהל
ההלכה היא 6 שעות

יש דעות בהלכה, שאפשר להקל ולאכול חלבי כבר בשעה השישית, ולא רק אחרי תום השעה השישית. כלומר אחרי 5 שעות ומשהו. ויש אומרים אחרי קרוב לשש שעות.
אפשר לנהוג לפי הדין המקל. ואכן, בבתי החולים ובמוסדות ציבוריים נוהגים כך.
ובנוסף, יש עדות שונות, שיש להן מסורת של פחות שעות בין בשר לחלב.
אבל שאר ורוב העדות, הן אשכנזים והן ספרדים, צריכים לנהוג 6 שעות, ולפי המקלים - 5 שעות ומשהו.
 

John Doe14

New member
לא מדוייק

מנהג לא מעט מבני יהדות אשכנז בכלל, ויהדות גרמניה בפרט, הינה המתנה בת 3 שעות.
על המנהג להמתין שלוש שעות ראה מאמרו של הרב י"ב הופנר, "מנהג אשכנז בהמתנה בין בשר לחלב", ירושתנו א, תשס"ז, עמ' קכו-קכט.
כמו כן, נפוץ המנהג בקהילות בוכרה, אפגניסטן, כורדיסטן ופרס להמתין עד 4 שעות לאחר אכילת בשר עוף.
 
ברגע שהגענו לארץ ישראל

אנו מצווים להוראות של השולחן ערוך שחייבים לשמור 6 שעות בין אכילת בשר ועוף לאכילת חלב. וזה לא משנה מהיכן הגעת
 

John Doe14

New member
לדידך אולי אנו מצווים להוראות של השולחן ערוך

פוסקים רבים לא קיבלו כלל זה באופן גורף, בטענה שיש להעדיף בפסיקת ההלכה את הפוסקים האחרונים, כפי הכלל 'הלכה כבתראי' אף שדעתם מנוגדת לדעת מרן.
כמו כן, בעדות האשכנזים (בפרט בחוץ לארץ) פוסקים בד"כ לפי דעת הרמ"א ע"ה.
 

Atlantis9

New member
כמו שכתוב בתורה

לא צריך להמתין, צריך פשוט להמנע מלבשל גדי בחלב אמו.
 
למעלה