נושא לדיון :אילו תכונות נזקקות לאנשים או

puma141

New member
נושא לדיון :אילו תכונות נזקקות לאנשים או

לעמים כדי לעשות שלום?
בגדול . מבלי להכנס לפרטי הסכסוך .

שאלה מצויינת!

puma141

New member
גם הלב שלי , וגם הלחיים אדמו :)

תודה . אני כ"כ יודעת שזו לא חנופה .

puma141

New member
יש מלא

אומץ
ביטול אגו לחלוטין
העלאה למודעות
הכרה והבנה
נסיון אמיתי
רצון - שב"כ מוציא את הרוע , כשהוא לא ממומש
שינוי
חשיבה על הזמן השאול
יש עוד ...:)

רק אל תקחי את תגובתי למחוזות אחרים.

מסתבר כי בני אדם שעברו לשלב הבא בהתפתחות האנושית
והוא התנתקות מהחיה שבאדם.
ויש כאלה התקועים מאחור ומסרבים להבין שהתפתחות האדם לא תמה בכך שהם עומדים על שתיים ויודעים לענוב עניבה.

אני לא רואה קשר בין מה שכתבת

לבין זה שאני לא רואה אפשרות כיצד בני האדם עושים שלום עולמי. ובוא נשאיר את הסכסוך הפלשתינאי ישראלי בצד.
כל התכונות שפומה העלתה, אשר לטענתה יכולות לגרום לכך שאנשים יעשו שלום בינם לבין עצמם, הן תכונות שקיימות אצל בני האדם בנפרד ואין מצב שכל התכונות הללו יתרכזו באנשים שהם גם מנהיגים וכתוצאה מכך יביאו לשלום עולמי. אין חיה כזאת.

פומה לא שאלה על שלום עולמי, היא שאלה על

תכונות היכולות להוביל לשלום בין אנשים או עמים.
השיב מי שהשיב שזה בלתי אפשרי כי זהו טבע האדם...
את הסכמת איתו.
מכאן נבעה תגובתי.

אפשר גם אחרת

בוודאי.
ובכל זאת העולם מוכה מלחמות פנימיות, חיצוניות וכו' בהמון ארצות. אין מצב שהעולם כולו ישקוט בבת אחת. תמיד באיזה שהוא מקום תפרוץ מהומה. כמו האדמה אשר אינה נחה לעולם ותמיד באיזה שהוא מקום תהיה רעידה קלה או התפרצות הר געש קטן, כך גם בני האדם. אז נכון שיש מקומות שבהם שורר השלום והשלווה ולא בגלל שלאנשים שם יש חליפה ועניבה והם עומדים על שתי רגליים ולא על ארבע. מלחמות קורות בגלל מאה ואלף סיבות. זה מכלול של דברים כמו שפוסידון ציין. במקום שבו אין לאדם שום סיבה להילחם בשכנו, אז הוא לא יילחם וזה לא מעיד על אופיים או אישיותם של אותם אזרחים באותה מדינה. זה לא בגלל שהם ירדו מזמן מהעצים. זה בגלל שיש להם את התנאים לחיות בשלום.
עכשיו, בוא ואני אשאל אותך אחרת:
נניח ששכנינו לא היו מדינות כגון מצרים, סוריה, ירדן ולבנון, אלא נגיד צרפת, איטליה, יוון ואוסטריה.
ונניח שהאו"ם החליט שמגיעה זכות ליהודים להתיישב בארץ מולדתם מקדמת דנא, ונניח שהצרפתים והיוונים והאיטלקים והאוסטרים היו מאוד לא מרוצים מההחלטה הזאת כי מדינת ישראל היתה מיושבת בחלקה גם ע"י אזרחים מארצות אלו. ונניח שבמלחמת העצמאות, היהודים היו מנשלים מבתיהם גם את הצרפתים וגם איטלקים והפליטים הללו היו חוזרים לארצות מוצאם ובוכים על כי נגזלה מהם האדמה שבה הם גדלו ע"י היהודים. האם אתה חושב שהאיטלקים או הצרפתים או האוסטרים או היוונים היו מכירים בנו כי הם נאורים יותר? או שהיו נמנעים מלתקוף אותנו כי היינו מספיק חזקים ומרתיעים לאחר כמה סיבובי מלחמות?
מה גורם לכך שטורקיה ויוון עדיין בסכסוך על קפריסין? למה נלחמו על פוקלנד? למה הודו ופקיסטן התחמשו בפצצה גרעינית?
למה אי אפשר לחיות בשלום כולם עם כולם בחברותא ובקיס קיס קיס? מה הם לא ירדו עדיין מהעצים כולם?

את שוב שבה לסורך, פוסטך כאורך הגלות אם לא

יותר.
אפשר היה לכתוב הכל בארבע משפטים לא ארוכים.
במקום תשובה יש לי שאלה, מה חידשת?
ולעצם הנושא הרי אמרתי שאפשר אחרת ואת הסכמת,...

poseidon111

Active member
לצערי זה לא יקרה. זה נוגד את טבע האדם.

תמיד תימצא הסיבה בין אם תהיה כלכלית, דתית, טריטוריאלית או אחרת.

puma141

New member
טבע האדם -קיבעון .דיברתי גם על שלום

בין אנשים .
תגדילו ראש רגע ותענו גם אם נדמה ש"זה טבע האדם " וכל התירוצים בעולם -
למה זה לא יכול לקרות .
שאלתי-איך זה יכול לקרות ?
ענה לי אפילו מטאפורית . בלי להיות מקובע אלא נקי .

למעלה