נושא לדיון: "אימת החשיפה"

נושא לדיון: "אימת החשיפה"

האם בלוגר שמספר לחבר/ה על הבלוג יתקשה אחר כך להתבטא בחופשיות מחשש שדבריו ישפיעו או יובנו לא נכון על ידי הקרוב? אני כבר עברתי תהליך כואב בעבר שגרם לי לאבד המון חברים וירטואליים בעקבות חשיפה בבלוג שהיה לי בישראבלוג ובמשך שנתיים ניתקתי עצמי מהמדיה הזאת לגמרי איך אצלכם זה קורה?

דם דם

New member
תלוי איזה חבר/ה?

אם זה מישהו מהחיים חברים טובים וכאלה שמכירים אותי אז מובן שלא...אני לא יגיד להם מילה על זה שיש לי בלוג מה שכן בקשר ללפרסם אותי או להגיד לבלוגרים אחרים על הבלוג שלי זה מאוד מאוד תלוי...יש כאלה שהייתי רוצה שידעו ויש כאלה שאני לא רוצה שידעו או לא רוצה אותם בבלוג שלי. מין חופש כזה...בעיקרון אין לי בעיה שידעו על הבתלוג כי הוא לא מספר דברים אישיים אלא סתם שטויות וסאטירה..אבל לא כולם הייתי רוצה שידעו

כיסוף

New member
ממש לא מזיז לי

יש מספיק בלוגים אפשר לעבור דירה לקרוא אחרים, אני לא כותבת בגלל מה יגידו החברים שלי או מה הם יחשבו עליי <קטן עלי> אם איבדת חברים הוירטואלים שלך סימן שזה היה צריך להתרחש, אומרים גם שחברים וירטואלים זה שקר אחד גדול שמתנפץ לך בפרצוף בסוף. קרה לי שגולש תפסתי אותו על שקר ויי ויי איך בערתי באותו יום
ל"ג בעומר זה אש קטנה לעומת הלבה שגעשה בתוכי.

ע ל ו מ ה

New member
זה בטוח ישפיע על אופן הכתיבה שלי

גם ככה, אפילו היום, יש רשומות שאני כותבת במיוחד "בשבילו", בלי לדעת בוודאות אם הוא בכלל קורא. אבל נוכחות של יותר מדי אנשים שסובבים אותי ביום יום, ואינם קרובים מספיק, בטוח ישפיע על אופן הכתיבה שלי. עם המנהל שלי, לעומת זאת, שהוא גם חבר, הסכמתי שאני לא מגלה לו והוא לא מחפש, כי זה עלול להפריע. כי יש דברים שמוטב שלא יהיה מודע אליהם בחיי, שלמען הקורקטיות, נשאיר את הטריטוריה הזו לי. אני מתאפקת חזק ולא מגלה... לפעמים זה מאד מפתה. לפעמים מדברים על משהו ורשומה שכתבתי עונה בדיוק ובא לי להגיד "הנה, כתבתי על זה" ואני מחזיקה את עצמי. ספר המקלדת מונח לי על השולחן במשרד... אבל אני לא יכולה להשוויץ בסיפור שלי, כי שמי לא כתוב עליו, והבלוג דווקא כן... מאד מפתה. ובכל זאת אני מתאפקת. (רק השבוע מישהו שאל ורמזתי שיש לי שם סיפור והוא התחיל לחפש... היה לי ברור שעברתי שלב. צימצמתי לו את האפשרויות לאחת מ-54... אמרתי לו שבכל אופן אם הוא יגלה, אני מבקשת שיגלה לי שהוא יודע).

אני חושב שבאופן בלתי מודע

כן. כי כשאתה יודע שמישהו שאתה מכיר קורא אותך, בלי לשים לב אתה כותב הרבה פחות בחופשיות, שם לב יותר. פתאום יש מישהו, שכמו שאתה אומר, עלול להבין לא נכון ואין מה לעשות זה משפיע יותר, כי הוא מכיר אתכם במציאות..

wranger

New member
"אימת החשיפה"... כמה הוליוודי...../images/Emo13.gif

קרה לי בעבר שמכרים שלי מצאו את הבלוג (או בעצמם, או שהראיתי להם), וזה לא הפריע לי לכתוב. מצד שני, קצת נתקלתי במחסומי כתיבה כשנפרדתי מזוגתי, למשל, ורציתי לכתוב עליה וידעתי שהיא קוראת עדיין. אבל זה עבר לי. בכלל, יש לי מעין חוק בלתי כתוב, שאומר שלא מדברים "בחוץ" על דברים בבלוג. אני מפר את החוק הזה לעיתים די קרובות, אמנם, אבל כשנוח לי אני מגייס אותו לעזרתי.

IDODC

New member
קרה

אמנם לא איבדתי חברים, אבל היו כל מיני משברים ודברים שהצטערתי שכתבתי. היו כמה שממש נפגעו ממני, ומדברים שהם באמת לא היו צריכים לקרוא. כמובן, היו גם מקרים שהייתה לי תחושה שהם אשמים בזה שהם קוראים, שזכותי לכתוב כל מה שאני מרגיש ושאף אחד לא הכריח אותם לקרוא וכל זה.. הסיפור המוכר... אבל במקרים מסויימים, אפילו אני לא מאמין לזה. הסקתי את המסקנות. [חבל שכל כך קל למצוא את הימים של לפני המסקנות האלה]

אני מאמין שכן

אומנם אני לא בהכרח כותב דברים מאוד אישיים בבלוג שלי, אך אני בהחלט ארגיש השפעה אצלי ברמת הכתיבה והחשיפה במידה ואדע שחברים קוראים אצלי (חברים "לא ווירטואלים") - יכול להיות שאצל אחרים זה לא כך, במיוחד כי אולי רק אני רגיש לכל מיני נושאים כאלו. קשה לי להאמין שאנתק את עצמי לגמריי מהאינטרנט בעקבות אירוע כזה (אני פשוט לא יכול לעשות דבר כזה), אך אני לא פוסל "השמדת" פעילויות מסויימות בהתאם.

reedgreenwhait

New member
הממם...קרה שהתחלתי

להתכתב במסנג'ר עם קוראי הבלוג שלי - המעבר למסנג'ר תמיד מאכזב אני חייבת לציין - ואז רציתי לכתוב בבלוג בקשר לזה, ולא עשיתי זאת כי לא רציתי שהם יקראו את זה...אז חופש הביטוי שלי כן נפגע... כיום יש לי ארבעה בלוגים. אני יכולה לכתוב באחד את מה שאיני יכולה לכתוב באחר...אבל זה שאיני יכולה לכתוב משהו בבלוג מסוים מפריע לי.

reedgreenwhait

New member
הממם אני כותבת בעיקר

בבלוג הראשון שלי (זה שבחתימה), ובו אני משקיעה הרבה זמן וכוח. שלושת הבלוגים האחרים משניים. בבלוג השני (ישראבלוג) אני כותבת פעם בשלושה חודשים ככה. דברים שטותיים או כאלה שאיני רוצה לכתוב בבלוג הראשון. אם יש תגובות אני לא עונה. בבלוג השלישי לא כתוב כלום...והוא נמצא במערכת בלוגים שאת שמה איני זוכרת, אולי גם אף פעם לא ידעתי. בבלוג השלישי (שנמצא בתפוז) אני עורכת ניסויים בעיצוב. לא כתוב בו הרבה. יש בו הרבה קישורים לבלוג הראשון שלי.

פגעסוס

Well-known member
החברים הקרובים שלי

מכירים את הבלוג שלי מהסיבה הפשוטה שאני לא כותב בו דברים מהתחתית של הנשמה. אני מספר על זכרונות נחמדים, כותב על רעיונות שאני חושב עליהם ודן דיונים פילוסופיים. אני לא רואה לנכון לחשוף את המחשבות החבויות שלי באינטרנט, אבל אם הייתי עושה את זה, הייתי עושה את זה בבלוג שאף אחד לא מכיר.

ny22

New member
מנהל
שאלה מצוינת!

[אני גם רציתי לשאול משהו דומה...] לי נראה שכן, כי אחרי הכל, רוב הקוראים בבלוג שלי בכלל לא מכירים, גם מי שמכיר אותי (כלומר, פגש אותי), לא מכיר אותי מספיק טוב כמו קרובי משפחה, או חברים ממש קרובים. ככה שאולי יהיה לי קצת קשה להתבטא יותר... אבל כמובן שגם תלוי במי מדובר...

זה ממכר

New member
לדעתי ישפיע בהחלט

אבל תלוי מה אתה כותב אם אתה מתפרק בבלוג אז זה ישפיע בהחלט כי אז לא תוכל לכתוב יותר בחופשיות להתבטאות אתה יודע שמישהו מסויים קורא ולא תוכל לכתוב עליו את האמת ואז תצטרך להטיח לא מעט סגרו בלוגים בגלל זה יש פה עוד דיון על כך שאם מישהו היה מגלה דיי דומה http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1516&msgid=78270006 אתה שואל אם לספר שם שאלו אם גילו אבל במידה ואתה כותב סתם שירים או סתם מפרסם תמונות לא נראה לי שזה ישפיע ואפילו תקבל פירגון

סיפרתי לאדם אחד

שאני מכירה כבר המון זמן, ואני יודעת שהוא מקפיד לקרוא. אני לא מודעת לכך שיש עוד אנשים שמכירים אותי וקוראים את הבלוג, אבל בסיכוי טוב יש עוד אדם או שניים. רוב הזמן, סך הכל, זה לא מאוד מפריע לי, כי ממילא מה שמגיע לבלוג עובר סינון זהיר. אבל עדיין יש אנשים שאני מכירה ואוהבת שיפריע להם מאוד לקרוא את מה שכתוב שם, ולפעמים כשאני כותבת אני מתלבטת אם להתנסח אחרת מתוך מחשבה שאולי הם קוראים.

למעלה