נושא לדיון בעקבות דילמה של חברה

נושא לדיון בעקבות דילמה של חברה

חברה טובה שלי מצפה לילדה הראשון. היא עברה כבר מזמן את גיל ה30 והיא עומדת בפני דילמה רצינית. מי שפיר כן או לא. מצד אחד היא אומרת שאם ייודע לה שחלילה שהעובר פגוע היא לא תהיה מסוגלת להפיל ומצד שני היא אומרת שהיא לא תהיה מסוגלת לגדל ילד פגוע. אני יודעת שזה לא מצב שאפשר לתת בו עיצות אבל סתם מסקרנת אותי דעתכם. אשמח לתגובות

דילמה מוסרית קשה ../images/Emo14.gif

עד לפני כמה שנים הייתי מתנגדת חריפה לבדיקה זאת, עד אשר נתקלתי בחברה בת 40 שנכנסה להריון (לא ראשון) ולא התכוננה כלל לעשות מי שפיר. בדיקה שגרתית גילתה שיש פגם בעובר, אבל עדיין לא היה ברור בדיוק. היא עשתה סיסי שיליה. היתרון של בדיקה זאת: היא נעשית בשלב מוקדם יותר כאשר אין דופק. החיסרון: אפשר לעשות בדיקה זאת בשלב מוקדם מאד ומוגבל מאד וכן המחיר! הבדיקה אכן הצביעה על בעיה רפואית חמורה שבשלב זה אין אפשרות לנתח וברור לחלוטין שהתינוק ימות לאחר הלידה, ואף ספק אם ישרוד את כל ההריון. זה נתן לי פתח לא להתנגד לבדיקה מבחינה עקרונית, כאשר יש חשש סביר לבעיה (גיל, בעיה גנטית,..) לפני מספר חודשים קראתי כתבה על תינוקות נטושים בבי"ח איכלוב שכמה מלאכיות דאגו לבוא כדי לתת להם תשומת לב, ללטף אותם, לשוחח איתם ועוד, כדי לא לגרום פיגור התפתחותי. אחד המקרים היה מזעזע ביותר: במהלך ההריון התברר לבני הזוג שלעובר יש בעיה רפואית חמורה. מאחר והיה זה זוג חרדי הם פנו לרב שקבע בצורה נחרצת לא להפיל. לאחר הלידה, הרב (כמובן) קבע שיש לנטוש את התינוק. כלומר, לא די בכך שהתינוק חולה מאד, הוריו נטשו אותו וכל מה שהוא עתיד לקבל בחייו הקצרים או הארוכים ומלאי הסבל: אוכל, טיפול פיסי ותרופות. נגזר עליו לחיות במוסדות, או בבי"ח, לפי המצב. האם זה מוסרי להביא לעולם תינוק פגוע, כשיודעים בודאות שהוא פגוע, לעולם של סבל ללא בית והורים? מצד אחד, לא כל זוג מסוגל להתמודד עם ילד פגוע. לפעמים זה הורס את המירקם העדין של המשפחה יחד עם הקשר הזוגי. מצד שני, האם מסיבה זו נשים תפסולנה לחלוטין כניסה להריון מגיל מסויים והלאה? עם ישראל איבד בשואה מיליונים שאם היו נשארים בחיים, הרי צאצאיהם היו כה רבים עד שהיו מהווים רוב מוחלט במדינה, כך שהמפה המדינית היתה שונה כליל, ואין לנו אפשרות לוותר על עוד חיים. באמת דילמה מוסרית קשה!

yonabn

New member
הדעה שלי

לדעתי, אם היא מתקרבת לגיל 40 ווזה הילד הראשון שלה, עדיף שהיא לא תיקח סיכוי עם הבדיקה הזאת. כי זה יכול לגרום חס ושלום להפלה טבעית. קראתי על זה כשחיפשתי בגוגל. בהצלה

MrCheff

New member
דעתי

לעשות מי שפיר. לעשות אצל מומחה בתחום, כדי לצמצם אפשרות לבעיה בעקבות המי שפיר. תלוי מה זה פגוע. לכל אחד יש קונוטציה אחרת. בעיניי פגוע אומר עובר שחולה במחלה המתבטאת באופן קשה כך שהילד יסבול כל חייו. הבאת ילד לעולם מתוך ידיעה שהוא פגוע, בעיניי זו אנוכיות. אתה מביא ילד לעולם, מתוך רצון להביא ילד לעולם, ותו לא. בלי מחשבה על העתיד שלך ושל הילד, ואיך חייו יראו בתור אדם בוגר. למה להביא ילד לעולם, תוך סבל, רק בשביל להעמיד צאצאים? בעיניי, עדיף כבר אימוץ.

למעלה