נושא לדיון:בעקבות שיחה שהתגלגלה

שילה1

New member
נושא לדיון:בעקבות שיחה שהתגלגלה

בפורום שכן,שואלת אתכם: האם בעידן המודרני אישה גרושה נושאת "סטיגמה"? כשאומרים "גרושה",מה האסוציאציה הראשונה שעולה בדעתכם? (אלמרה פטור מלהשיב,יען כי מעריץ נשים מושבע הוא,פמיניסט בנשמתו!)

אלמרה

New member
חחח. שם נמנעתי מלהגיב מסיבה מסויימת

כאן אני חושב שבאופן כללי ומבלי להכנס לקהל מוגדר אתנית - הסטיגמה כבר מזמן אינה קיימת. אספר כאן מחוויה אישית שלי: בעברי הרחוק עבד איתי בחור מקסים וחביב שהיה נשוי לאישה שניהם היו חשוכי ילדים. לימים הם אימצו תינוקת והילדה הכניסה אור בחייהם. גם אנחנו השכנים והחברים לעבודה שמחנו מאוד. לא עברה שנה והם התרגשו. זה היה בשנת 1974 ואני זוכר את הכעס הבלתי עצור ואת המילים הבוטות שהטחתי בפני הבחור שהיה אגב ממונה עלי ובכיר ממני בעבודה. פשוט לא יכולתי לסלוח לו. מדוע כעסתי? איך השתנה היחס שלי אל אותו בחור? - בגלל הסטיגמה! אדם גרוש נחשב היה אז בעיני כ"פגום", האישה נשארה הצד הפגוע והזקוק לרחמים. ואילו הגבר שבד"כ עזב את הבית ולימים נשא אישה חדשה והוליד ילדים נחשב ל...??? לאחר גירושי הראשונים, בני הבכור סיפר בסודי סודות לחברו את סיפור גירושי הוריו, זה צחק לו בפנים ואמר לו שגם הוריו גרושים. הם השביעו אחד את השני לשמור סוד וכמובן שהסוד הופץ בין כל החברה ואז התבררה העובדה המצערת שאותם ילדים שהוריהם לא התגרשו חשו מבוכה ואי נוחות... היום ממרומי פעמיים גירושין, איני עושה מהגירושין אידיאל, אך זו ממש לא סטיגמה ואיני מסתיר את עובדת היותי גרוש (פעמיים אפילו). |אלמרה גרוש פעמיים אך בכ"ז מחשיב אותנו כבעלי חיים סוציאליים וזוגיות כערך עליון|

שילה1

New member
לפני שנים,ידיד הודיע לבתו על

גרושיו.וזו ענתה:"סוף כל סוף נהייה כמו כל הילדים בכיתה.." ללמדך שהעניין מתקבל היום כמובן מאליו,ומקווה שללא סטיגמות. ותודה שהגבת,מינהל!

אלמרה

New member
גרושה - אסוציאטיבית אצלי ....

אישה חופשיה בבאארצנו ארץ ציון וירושללללאאיייםםם.

אלמרה

New member
../images/Emo140.gif ברוכה הבאה גיליאנה

תודה על ההסכמה עם הגדרתי ואת הרי יודעת שיש הרבה מעבר להגדרות. מה שקובע הוא היחס וההתנהלות היום יומית. ברוכה תהיי.

Gilliana

New member
במקרה דנן - אין הבדל לדעתי...

האמת? זו שאלה שאינה מתאימה לעידן בוא אנו חיים. לו היתה שאלה זו נשאלת לפני שלושים שנה היה טעם להתייחס לאליה. תודה!

אלמרה

New member
../images/Emo45.gif אכן נכון.

לפני שלושים שנה היתי צריך להתגרש מיד, או אולי לא להתחתן אבל על חלב שנשפך... הזכות החופש והבחירה נתונים בידי האדם ודרכו היא כבודו. אני בטוח שאף אחד לא עושה מגירושין ובמיוחד מגירושיו שלו, אידיאל אך משקרה מה שקרה והגירושין הם הדרך לחיים מאושרים יותר - הללויה. אני מאמין כי גירושי היו הדבר הטוב ביותר שקרו לי לגרושתי ולבננו המשותף.

לעולם יחפשו האנשים

את בן בת זוגם לחיים, לא קלים החיים לבד. לדעתי הבריחה לגרושין היא הדרך הקלה והאגואיסטית, אינני מדברת על זוגות שעברו אלימות נפשית או פיזית.

אלמרה

New member
אכן "בריחה" מנישואין היא מעשה טיפשי

אני סבור כי אדם בוגר ובריא בנפשו אינו בורח מנישואין מהטעם של נוחיות או איגואיזם. החיים לבד (כלומר לא במסגרת נישואין, לאו דוקא בבדידות!) אינם כל כך קשים פורפורית, מסתבר באופן מוכח שאיכותם יכולה להיות גבוהה מאוד וישנה תופעה קשה של הסתגלות לחיים בצמד לאחר שנים של חיים "לבד". אני חוזר את מה שאמרתי בפתח הדיון הזה: אני גרוש פעמיים אך בכ"ז מחשיב אותנו כבעלי חיים סוציאליים וזוגיות כערך עליון ואני מחשיב גבוה בסולם הערכים את השותפות והחיים בצמד כשהם אכן משולבים בחיי זוג ומאפשרים חופש ומרחב מחיה זה לזה.

שילה1

New member
פורפי-תהליך של פרוק משפחה,ולא

חשובות הסיבות-הליך קשה,כואב הנושא אותותיו גם אצל הילדים,ובעיקר אצלם. אין זו בריחה בשל נוחיות,אלא איש או אישה וסיבתם הם. מה שכן-חיים לבד קלים נוחים ונעימים,השאלה אצל מי. אני נגד החזקת המוסד בכל מחיר,ובעד כל שינוי שעושה טוב למשנה. זהו!זו משנתי!

s h o o s h a

New member
סטיגמות

פעם, נורא נורא מזמן, גרושה היתה .... כינוי גנאי. אם הוא התגרש ממנה ... נא לתפוס מרחק. מאז חלפו עידן ועידנים. היום? גרושה, כמו נשואה או רווקה. היא אשה. אשה שעשתה בחירה בחייה והלכה עם זה עד הסוף. אין סטיגמות ואין אסוציאציות שעולות. גרוש/ ה וזהו.

תרגום פשוט ולא יותר

כבר בשאלתך שילה מונחת איזו סטיגמה. "הנחת העבודה" מדברת על אישה גרושה ולמה לא על גבר גרוש לצורך העניין? לדעתי אם כבר מדברים, אז אשה נשואה צריכה לשאת את הסטיגמה. הנשים הנשואות הן המיעוט הנרדף של הזמן המודרני
. ולגבי האסוציאציה (אוףף, איזו מילה עצבנית). אישה גרושה היא אישה שהייתה נשואה ונפרדה מבן זוגה. גבר גרוש הוא גבר שהיה נשוי ונפרד מבת זוגו. כל כיוון מרומז אחר לא מתגלגל אצלי.

שילה1

New member
אהבתי את תגובתך רואה עתיד../images/Emo140.gif

בעיני,גרושה היא אישה שבחרה את דרכה,וכן גבר גרוש. אין עובדת הגרושין גורמת לי לדעה קדומה על אדם,ולא לביקורת על אופיו או מהלך חייו. והלואי וימצאו מין את מינו,ובא לציון גואל.....

Gilliana

New member
הרעיון הזה ממש תמוה בעיני...

בהתחשב בכך ששליש מהנשים במדינת ישראל גרושות - לא מובן לי כלל על מה אנחנו מדברים. איזו סטיגמה???

למעלה