נושא לדיון: האם ההתמכרות היא מחלה משפחתית?

חשבתי שלא אוכל לענות על זה...../images/Emo24.gif

ובמחשבה שניה אמרתי שאשתף מהניסיון האישי שלי. אף אחד במשפחה שלי לא השתמש אי פעם בסמים ולכן חשבתי שהתשובה היא לא. כשהמשכתי לברר לעצמי, נפל איזה אסימון.. הסמים הם רק תוצאה של המחלה הזו, אבל יש גם כל מיני דברים אחרים. יש לי אמא מהמרת. אני יודעת לומר היום שהיא מכורה אחרי שקצת קראתי את הספרות ושמעתי לא מעט מתחלקים בחדר. מעבר להימורים (משחקי קלפים "בקטנה") נדמה שאמא פועלת על פי הרבה דפוסים שמוזכרים בספרות. הבת שלי כן השתמשה בסמים בחייה, ואולם הרבה דפוסים שמוזכרים בספרות, לא חלים עליה.. אז לא יודעת לומר בפה מלא שההתמכרות היא מחלה משפחתית או שהיא "עוברת בירושה", אבל גם לא שוללת את זה על הסף.
נעממי, על האפשרות לסדר עוד מגירה בארון
אוהבים

בנועם

New member
יש לי כמה פרשנויות לשאלה הזו

מצד אחד האם זו מחלה משפחתית כיוון שאם אחד מבני המשפחה לוקה בה, שאר בני המשפחה מושפעים ממנה. אחרת לא היה צורך בנר אנון ואל אנון וגאם אנון ושאר קבוצות התמיכה למשפחות. שהן קבוצות בעלות תוכנית דומה מאוד לתוכנית של קבוצות התמיכה ללוקים במחלה, 12 הצעדים. בני המשפחות נוטים להיות חולים ברצון לעזור למי שלא ניתן לעזור לו אלא אם הוא רוצה, והם לוקים בחוסר יכולת להרפות ולמחלת בן/בת המשפחה יש נטייה להפוף להיות הבעיה המרכזית שלהם. לגבי עניין של האם שאר בני המשפחה הם מכורים? כמו בוחרת בחיים גם אני יכולה רק לספר על בני המשפחה שלי. אמא שלי ומאז שאני זוכרת אותה הייתה מכורה לכדורי הרגעה. (וואבן ולוריוון) ברמה שלחשוב שהיא עומדת למות אם היא בהתקף חרדה ואין לה כדור מיידית בנמצא. כנ"ל סבתא שלי שהייתה משתמשת בטיפות הרגעה. אבא שלי היה ואולי עודנו שתיין. לא יודעת אם אלכוהוליסט אבל בהחלט שתיין. ותמיד היה בורח לכוס משקה כשהיה מעוצבן. זה כמעט כל ערב.. וכשהיה שותה, היה שותה הרבה. אחותי לעומת זאת למיטב ידיעתי עישנה ג'ויינט רק פעם אחת. ואחותי הקטנה, לא יודעת.. אם זה עובר בתורשה או שדור פשוט מחקה את הדור הקודם? זו שאלה שעליה אני לא חושבת שיש תשובה חד משמעית. שאלה מעולה נעממי. אוהבים אותך.

חברים, שתפו אותנו מנסיונכם, כוחכם ותקוותכם../images/Emo20.gif

נשמח לקרוא עוד חברים שבטוח יש להם מה לומר... הרי כולנו מכורים, לא? לכולנו יש משפחות... אוהבים

שטול1

New member
נסיוני כוחי ותקוותי ../images/Emo24.gif

מכיוון שאני מפיק המון החלמה מפורום צנוע זה אין לי בעייה לשתף כאן בנסיוני ולתרום מהכוח שהעניק לי אלוהים אוהב . ואני משתדל לעשות את זה על בסיס יומיומי . אבל, מכיוון שוויתרתי מבחירה על אנונימיות מסוימת וצעד12 לנגד עיני אני חושב שזה לא הוגן לעשות את זה למשפחתי לכן אשתדל כמיטב יכולתי לשתף בנושאים אחרים אך לא בנושא חשוב זה. תודה שהקשבתם אוהבים שטול

למעלה