נושא לדיון (זה עלול מאוד לעצבן אתכם)

Axcelius

New member
נושא לדיון (זה עלול מאוד לעצבן אתכם)

מאז שאני מכיר את עצמי, אני מעריץ של מיידן. איירון מיידן היא ללא ספק הלהקה שאני הכי מכבד והכי אוהב. יש רק משהו אחד שמטריד אותי. לפני שאני אומר זאת, אני מבקש תשובות בוגרות ולא תשובות של ילדים קטנים חמומי מוח: ישנה מחזוריות כמעט מעצבנת בשירים של איירון מיידן, לכל אורך הקריירה שלהם. אותם פאור קורדס שחוזרים על עצמם, אותן תיבות ואותם מקצבים. זה נראה לפעמים שלסטיב האריס אין שום כוח להלחין שירים אז הוא פשוט משתמש באותם פאוור קורדס, באותו סדר. על כל שיר של מיידן, אני מסוגל להביא לכם עשרים שירים עם אותו מבנה בדיוק. גם האלבום האחרון, שהוא המהפכני ביותר בקטע הזה, עדין לא שונה מהחזרות הללו. במיוחד לאור העובדה שכמה שירים שם פשוט נשמעים אותו הדבר!!! דוגמאות בולטות באלבום זה: these colours dont run- the longest day-for the greater good of god. וזה לא רק באלבום הזה מן הסתם. למה לא לגוון קצת? למה לא להרחיב אופקים. אני לא מבקש ממיידן לשנות סגנון אבל רבאק, גם בהאבי מטאל אפשר לגוון... תגובות בבקשה. ותהיו בוגרים. בועז, אני סומך עליך שתדע לנהל את זה כמו שצריך.

basman

New member
צ'מע....

נכון.... יש משהו במה שאתה אומר. א ב ל !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! איירון זה לא רק מוסיקה.ומי שחושב כך,כדאי שיניח את הגיטרה או המקלות,ויתחיל להקשיב.להאזין.למצא הגיון בין השילוב של כל התפקידים הנשמעים. איירון זה מילים . פאוור קורדס המחבקים את המילים,מאפשרים להן,למילים, לבלוט. כשמגיע קטע אינסטרומנטלי,כלי הנגינה "שרים",והדגש הוא בתבניות הריתמיות והדגשים המישתנים במהלך כל שיר,וההרמוניות הנוצרות במקביל... לקחת דוגמאות לא אופייניות למיידן.כי מיידן של היום שונה.משהו טיפה שונה.... בכדי להבין את המוסיקה שלהם היום,צריך תחילה להבין את המוסיקה שלהם של פעם. להבין את אייסז האיי. את טו מיניטס. את טו טיים א לנד. את מונצ'יילד. את וויסטד יירז. למצא את הייחוד והמורכבות שקיימת ביצירות הללו ועוד שכמותן. איירון זו להקה שאין מצב לשמוע פעם ראשונה וזהו. ישנם אלמנטים חבויים,שלא שומעים בפעם ראשונה ואפילו לא בפעם ה100. אני ,במשך 18 שנות הכרותי אותם,עדיין מגלה כל מני ניואנסים בכל מני שירים... ואני מודה....אני יותר פריק שלהם עד seventh son אבל עדיין יש להם את זה,והמורכבות והגאונות שלהם מתבטאת בעיקר בבחירה לתפקידים של כלי הנגינה תוך "ניגון" של הרגשות היוצאות מהמילים. זהו:)

אני לא עצבני כלל/tapuzforum/images/emo3.gif

אני מסכים שהמון שירים נשמעים די דומים.אבל היי, עם ההצלחה אין להתווכח.

barlevy

New member
אני מניח שזה חלק מהקסם

של מיידן. מיידן לא להקה סופר מתוחכמת ואכן יש פה ושם דברים שחוזרים על עצמם אבל זה חלק מהעניין-כי עובדה שהם מצליחים לרגש כבר 30 שנה מי שמחפש תיחכום יכול לשמוע דרים תיאטר או דברים בסגנון - אין שום רע בזה יש מקום ללהקות כאלה ויש מקום ללהקות כאלה. חלק מהיופי של מיידן זה לכתוב שירים ממש פשוטים כמו RUNNING FREE ויחד עם זאת לכתוב שירים יותר מתוחכמים כמו ALEXANDER THE GREAT או SEVENT SON

Axcelius

New member
נכון. אבל

אפשר גם לגוון... אני לא אומר שמיידן צריכים להיות מגוונים כמו קאמל או רדיוהד, אבל תמיד אפשר לשנות. השירים שלהם לא צריכים להיות כאלה מונוטונים. כמובן שיש את היוצאי דופן, ובכלל, יצירות אומנות לא מהעולם הזה כמו paschendale או seventh son . נראה לי שהאלבום הבא צריך להיות יותר מהיר, פחות אופייני ולפחות מושקע כמו seventh son.

למעלה