נושא לדיון-ישראל אחרת

א ז ר ח

New member
היא לא תעבור את אחוז החסימה!

אני אישית מעדיף השנה את הפתק הלבן.

EverMan

New member
היא שמאל בהחלט

כמעט כל חבריה הידועים הם שמאלנים מוצהרים , היו"ר שלהם הוא יו"ר נוער העבודה הארצי לשעבר ובעל דעות מערכניקיות בהווה. מבחינה רישמית היא מרכז. בפועל - שמאל. למה לבזבז את הקול על עבודה ב´ ? תצביע למקור.

EverMan

New member
היא שמאל בהחלט

כמעט כל חבריה הידועים הם שמאלנים מוצהרים , היו"ר שלהם הוא יו"ר נוער העבודה הארצי לשעבר ובעל דעות מערכניקיות בהווה. מבחינה רישמית היא מרכז. בפועל - שמאל. למה לבזבז את הקול על עבודה ב´ ? תצביע למקור.

© Tweety ©

New member
תגובה. *וסליחה על ההדחפות*

ישראל אחרת אכן נמצאת בצד השמאלי של המפה הפוליטית ויחד עם זאת קשה להכנס להגדרות של ימין ושמאל כי מזמן הטשטשו הגבולות בין הימין לשמאל ואין שום שריד כאן לא לשמאל הקלאסי ולא לימין הקלאסי. ישראל אחרת היא לא מפלגת העבודה ב´ יש לנו מצע משלנו שאנחנו בעצמנו כתבנו לאחר חודשים של קריאת חומר מעמיק בנושא,התייעצות עם טובי המומחים. אנחנו מלגה בזכות עצמנו ושאף אחד לא יזלזל בנו אני מאמינה בלב שלם שנעבור את אחוז החסימה ונכנס לכנסת ונדאג לחולל שינוי. אנחנו מציעים סדר יום חדש ומבטיחים לזעזע את הכנסת מבפנים. ואם תנתן לנו הזדמנות אנחנו נשנה. אנחנו צעירים מלאי מרץ עם חזון ואידאלים יש לנו דרך ואם כבר משווים למפלגת העבודה מדובר במפלגה ללא דרך ללא ערכים כולם שם בובות סמרטוטים ומגיעה לה המכה שהיא תחטוף בבחירות האלו אולי משהו יזדעזע שם. תקראו את המצע שלנו תראו כמה אנחנו לא עבודה ב´. יחי ההבדל הקטן.

Peace2002

New member
איזה שטויות

"נזעזע את הכנסת מבפנים". אני בטוח ששני המנדטים שלא תצליחו לקבל יזעזעו כל חבר כנסת. הם יתחבאו מתחת לכסאות שלהם מרוב פחד משני חברי הכנסת שלא יהיו לכם. איך תזעזעו את הכנסת? ישתינו עליכם בקשת בסבבה. אין לאף אחד במפלגה מושג איפה הוא חי בכלל, ומנסים למכור סיסמאות פשיסטיות לציבור.

© Tweety ©

New member
בולשיט פשוט בולשיט

אם תנתן לנו ההזדמנות אני מבטיחה לך שנחולל את השינוי,יש לנו רשימה נהדרת של אנשים שאפשר להגיד עלהם רק מילים טובות ומי שחולק עליו פשוט אדם מסכן. אתה חזק בלזרוק דברים ולדבר בססמאות,אנחנו לא מדברים בססמאות יש לנו מצע שנכתב בדם יזע ודמעות וכל מי שמזלזל בנו שיתן קפיצה לחו"ל ויראה מי מוביל שם את כל המאבקים רק הסטודנטים והצעירים. אפילו באיראן רק הם מרימים ראש כנגד השלטון. דווקא יש לנו מושג איפה אנחנו גרים ויש לנו מושג טוב בגלל זה קמה ישראל אחרת בגלל שמאסנו בעובדה שהמדינה שלנו נעלמת לנו מול העיניים ואף אחד לא מוכן לעשות כלום-חברי הכנסת שלנו מגיעים לשלושה ימי עבודה בקושי,גורפים מיליונים והמדינה הזו צועדת לעבר אבדון. ואני אגיד לך אנחנו נזעזע את הכנסת מפבנים כי אנחנו יודעים על מה אנחנו מדברים כי החבר´ה של ישראל אחרת מייצגים אותי. כי מהש כואב לי ומציק לי כואב גם להם לא מדובר בפוליטיקאים נהנתים. מדובר בחבר´ה צעירים שמסרבים לוותר על המדינה. במקום לברך אותנו על היוזמה הזו ולהחתחזק מהעובדה שבין האנשים הצעירים שעוזבים אתה ארץ לבין אלו שהשלימו עם המצב יש כאלו שלא מוכנים לוותר על המדינה שיש להם עקרונות ואדיאלים אתם מאשימים אותנו בפאשיזם שניסתי למצוא כל קשר הגיוני אבל באמת אין.

Peace2002

New member
תסביר לי

מה זה אומר "לזעזע את הכנסת מפנים"? מה זאת הסיסמא הסתומה הזאת? אפילו אם תקבלו שני מנדטים (בלתי סביר ביותר) איך תזעזעו את הכנסת מבפנים?

© Tweety ©

New member
לזעזע את הכנסת מבפנים

זה לחולל שינוי,זה ליישם את המצע שלנו (קודם תקרא אותו לפני שאתה מדבר בכלל). זה לעבוד חמישה ימים בשבוע ולא שלושה,לקצר את הפגרות,לעשות כל מהש נדרש מחבריי הכנסת כמו לחוקק חוקים,להיות בהצבעות וכו´. פול טיים גו´ב זו לא סיסמא סתומה אתה מלכלך וזה לא מצא חן בעיני ססמאות סתומות זה מה שהמפלגות הנוכחיות מציעות שכולם נכשלו.ואנחנו יכולים לעוד איך יכולים לשנות אתה רגיל לפאסיביות של חברי הכנסת ככה שאתה לא יודע שאם באמת רוצים לשנות אפשר.

Peace2002

New member
אני בטוח שחברי הכנסת יתחילו לשקשק

קראתי את המצע שלכם. הוא דומה באופן מפליא למצע של מרצ, אבל לא נתרכז בזה. מרצ הבטיחה ועשתה. חד"ש הבטיחה ועשתה. אף אחד מהמפלגות האלה לא "זעזעה" את הכנסת! חברי המפלגה העבירו חוקים בלי לגרום לשום זעזוע. הכנסת נשארה עומדת על תילה. איך תגרמו לחברי כנסת להגיע להצבעות? איך תשפיעו עליהם? בגלל שתבואו להצבעות ותבואו לכנסת חמישה ימים בשבוע זה יגרום לזעזוע?

© Tweety ©

New member
קשקשן

קודם כל לגבי המצע גם לך אני אגיד כי אני מבינה שזה מאוד אופנתי לצעוק שאנחנו העתקנו משינוי או ממרצ לא העתקנו ולא נעתיק. יש לנו מצע משלנו באבוהה יש לנו מצע משלנו ואתה מוזמן לקרוא אותו. המצע הזה יצא לאור לאחר עבודה ארוכה של חודשים שבו הוקם צוות לכל נושא ונושא שנזכרים במצע כל צוות נפגש עם טובי המומחים,קרא חומר מעמיק בנושא ואז גיבש את העקרונות שלנו.

© Tweety ©

New member
קשקשן

קודם כל לגבי המצע גם לך אני אגיד כי אני מבינה שזה מאוד אופנתי לצעוק שאנחנו העתקנו משינוי או ממרצ לא העתקנו ולא נעתיק. יש לנו מצע משלנו באבוהה יש לנו מצע משלנו ואתה מוזמן לקרוא אותו. המצע הזה יצא לאור לאחר עבודה ארוכה של חודשים שבו הוקם צוות לכל נושא ונושא שנזכרים במצע כל צוות נפגש עם טובי המומחים,קרא חומר מעמיק בנושא ואז גיבש את העקרונות שלנו. מרצ הבטיחה ועשתה? אני הייתה כמה שנים בנוער מרצ ולהגיד לך משהו? התאכזבתי. מרצ הבטיחה הרבה ולא עשתה כלום לפחות לא שינתה משהו הן מבחינה כלכלית חברתית והן מהנושא המדיני. חד"ש זו דוגמא שאפשר לשנות תמר גוז´נסקי העבירה לבדה כ"כ הרבה חוקים השאלה היא לא כמה חברי כנסת נהיה אלא האם הסיעה שלנו תהיה מאוחדת מלוכדת וחזקה ואנחנו נדבוק בעקרונות שלנו ורק בהם לא בכסא כמו השאר. נזעזע את הכנסת ונתחיל מזה שנעבוד חמישה ימים בשבוע החבר´ה שלנו לא יהיו שרים הם יהיו חברי כנסת ככה שהם יעשו מה שנדרש מהם כחכ"ים יהיו בהצבעות יעבירו חוקים -פול טיים גו´ב כמו שצריך להיות בכל מדינה שפויה. כן,זה יגרום לזעזוע אני מבטיחה לך שאם ישראל אחרת תכנס לכנסת אנחנו נגרו להם שם להרבה בלאגן. כי אנחנו במקום לקטר אוי כמה המצב על הפנים אנחנו עושים אנחנו פועלים אנחנו מאמינים שאפשר לשנות. ואתה סתם מקשקש וסתם מאשים במקום זה תצטרף.

Peace2002

New member
אתה מדבר בסיסמאות!

"אנחנו לא נקטר", "אנחנו נעבוד פול טיים", "אנחנו נגרום לזעזוע". חברי הכנסת של מרצ היו ב80 אחוז מהישיבות בכנסת. הם העבירו עשרות חוקים מהאופוזיציה. אל תגיד לי שהם לא עושים כלום. ואני אפילו לא תומך מרצ.... לכל אחד במדינה יש צורך להקים מפלגה. זה הפך להיות אופנתי. למה שלא תצטרפו למפלגה גדולה ותשנו משם? מה זה הצורך הזה להקים מפלגה? הייתם מצטרפים לעבודה, ובמקום סתם לעשות רוח, הייתם חלק מסיעה גדולה יחסית, וההשפעה שלכם הייתה גדולה. אבל במקום באמת לעבוד, אתם בוחרים לרוץ לבד ולבזבז קולות של מצביעים בשביל כסא בכנסת.

© Tweety ©

New member
אני בת מה כל כך לא ברור לך?

ואם תמשיך לכתוב שטויות אני גם אפסיק להגיב לך. אם בקטע של להלל את מרצ לך לפורום מרצ תשתלב שם יפה,אני רק אגיד לך שמרצ מייצגת בפני הציבור את האליטיזם והקפיטליזם היא רומסת במו רגליה את כל העקרונות שהיא מדברת עלהם. אי אפשר לקיים אורח חיים מנכר עיניים ומבקביל לדבר על צדק חברתי. ותן לי לספר לך עוד משהו מרצ המפלגה שלך הבטיחה שהיא תדאג לאיכות הסביבה נכון? איפה ייתה מרצ שבמלחמה נגד כביש חוצה ישראל? אז אל תגיד שמרצ עושה פשוט אל. כנראה לא הבנת את הרעיון שעומד מאחורי ישראל אחרת וזה בולט כי אתה מלכלך וגדול לא התאחדנו ולא נתאחד עם מפלגות אחרות בגלל הסיבה הפשוטה שמאסנו במפלגות האלו מאסנו בפוליטיקאים המושחתים האלו שמבטיחים ולא מקימים. אם היינו רואים באופציה את אחת המפלגות לא היינו מתמודדים ועובדה שאנחנו מתמודדים זה בינך לבין עצמך אחד ועוד אחד. אנשים שמצביעים לנו לא מבזבזים קולות אנשים שמצביעים למצנע כן יבזבזו קולות כי זוה הצבעה לחבורת סמרטוטים שעסוקה לתקוע אחד לשני סכינים הגב ולאבד את כל הערכים והדרך של המפלגה הזו. לא מתאים לי שתלכלך עלינו ככה אנחנו לא אופנה חולפת ולא בדיחה יש לנו דרך ואמונה ואנחנו עוד ננצח אנשים כמוך לא עושים עליי רושם ובטח לא דהמורלזציה. עוד הודעה כזו שלך ואני אתחיל להתעלם ממך סתם לי כבר מההתעלמות שלך,לא באתי ללכלך על המפלגה שלך אז אל תדבר על המפלגה שלי.

Peace2002

New member
"המפלגה שלי"?

אתה נשוי לה או משהו? היא אמא שלך? מפלגות הן מטרות לביקורת, קשה לעיתים. אנחנו במדינה דמוקרטית, ואם אני רואה לנכון לבקר את ישראל אחרת אני אעשה כך. אתה רוצה לבקר את המפלגה שאני תומך בה, והיא חד"ש, אני מזמין אותך לעשות כן, ואני מבטיח לך שאני אגיב ואגן על המפלגה בה אני מאמין. לא בגופי, אבל במילים. אני לא תומך במרצ. אני חושב שיוסי שריד, ועוד רבים מהאנשים שנמצאים שם, הם אנשים נוראיים. אבל הם עשו כל מה שאתם אומרים שתעשו. אתם אומרים שתבואו לישיבות? הם באו. אתם אומרים שתעבירו חוקים חדשים? הם העבירו עשרות. מרצ היא דוגמא נוחה, מכיוון שהיא עושה כל מה שאתם מבטיחים. מרצ לא יצאה נגד חוצה ישראל? אולי בגלל שהגיעו למסקנה שחייהם של 1100 אנשים שמתים בגוש דן כל שנה כתוצאה מזיהום אוויר חשובים יותר משטחים ירוקים. אני לא יודע, אבל לכן אני הפסקתי להיות מתנגד פנאט של הכביש. חיים של אנשים יותר חשובים לי מעצים. סליחה. אתם גם כל כך בטוחים שאתם מחדשים דברים, בכך שאתם מגבילים את תקופת הכהונה של חברי הכנסת שלא יהיו לכן. לידיעתך, גם בחד"ש יש את זה. ולכן, לצערי הרב, תמר גוז´נסקי לא יכולה להתמודד בבחירות הללו. אל תחשבו שהמצאתם את הרעיון של הגבלת הכהונה. שני חברי כנסת, שרק במזל גדול יהיו לכם, שיבואו בגישה של "כולם מושחתים, חוץ מאיתנו, כי אנחנו אידיאליסטים ובעלי חזון ורצון" לא יצליחו לעשות כלום. אתם תהיו לבד. אף אחד לא יתמוך בכם. המפלגה ממשיכה לפצל את הכנסת להמון מפלגות קטנות, שיוצרות אי יציבות שלטונית במדינה. אתם אומרים שכרגע השיטה לא יציבה. זה בדיוק בגלל מפלגות קטנות של אופורטוניסטים אשר מחפשים מקום בכנסת. זוהי ישראל אחרת.

© Tweety ©

New member
בפעם האלף אני בת אני לא מבינה

מה כ"כ קשה לך לקלוט את זה. בבקשה,אל תשווה אותנו למרצ אני הייתי פעילה הרבה שנים בנוער מרצ ככה שאני מכירה את פעולות המפלגה מקרוב. מרצ חוקקה חוקים השאלה אילו חוקים ועם מי הם מטיבים. זו לא חוכמה סתם לחוקק חוקים ואני מכירה את החוקים שמרצ חוקקה להגיד לך ת´אמת לא נשארתי פעורת פה שקראתי אותם. יופי שאתה מדבר שוב על נושאים שאתה לא מבין בהם לך תלמד על כביש חוצה ישראל ועל ההשפעה שלו וכמה הוא יזיק לאיכותה אוויר פה ואז תדבר ואגב לא מרצ ולא נוער מרצ פעלו בנושא סביבתי כלשהו אז אל תזבל. אנחנו לא לבד ולא מעונינים לפצל את הכנסת רצנו בלית ברירה מתוך ידיעה שאם לא אנחנו אז אף אחד חכם גדול אתה יושב מול המחשב ומצדד במפלגה זו או אחרת אני מציעה לך להרגע ומהר ולהפסיק עם הארס הזה שלך של מוביל לשום מקום. כמו שאני לא מלכלכת על המפלגה שלך אל תלכלך על המפלגה שלי ויכוחים שירדו לפסים אישיים ויכללו האשמות שאנחנו מנסים לפצל את הכנסת וכו´ אני לא אגרר אלהם זה לא לרמה שלי.

למעלה