נושא לדיון- למה זה לא חוקי לפרסם

נושא לדיון- למה זה לא חוקי לפרסם

תווים של להקה? האם מפרסמים את המילים חופשי אבל את התווים לא? אני יכולה לשיר את השיר אבל אם אני רוצה לנגן זה כבר אסור? סתם כדי שהלהקה תרוויח עוד כסף? זה לא קצת אכזרי לקהל המאזינים? ולמה חוברת תווים שיש בה 10 שירים עולה 100 שקל? זה לא קצת מוגזם? והרי במחיר הזה אני כבר יכולה לקנות את הדיסק ולמוצא את זה לבד כי התווים בחוברת הם לא ברמה גבוהה ממילא. (רוצים להרוויח עוד אז עושים חוברת אחת לגיטרה פסנתר וכד'.) סתם מעצבן אותי.

גם אותי זה מעצבן

מה זה המחירים המטורפים האלה לחוברות תוים. אני לא ממש בטוחה שאסור לפרסם תוים, שמעתי על זה, אבל לא ממקור מוסמך. אשמח לשמוע עוד פרטים. בכל מקרה בחוברות התוים כמו אלה של אבי ברק, האקורדים פשוט מזעזעים!!! אי אפשר לנגן משם! זה ממש הורס את השמיעה המוסיקלית

utoo

New member
אסור לפרסם סתם תווים

כדי לפרסם תווים ומילים יש לקבל אישור מאקו"מ (אגודת קומפוזיטורים ולא זוכרת מה ההמשך). כל פרסום של תווים או מילים מחייב את אישורם ובעצם הם משלמים תמלוגים לאותו מלחין או זה שכתב מילים. לכן פרסום כזה עולה כסף. מי שרוצה לפרסם תווים באופן חוקי חייב לשלם להם . מי שמפרסם באופן לא חוקי ועולים עליו מוגשת נגדו תביעהץ ונכון החוברות של אבי ברק וגם של שמעון כהן מזעזעות !!!!!

למעלה