נושא לדיון לקראת טו בשבט

נושא לדיון לקראת טו בשבט

טו בשבט סימל לאורך שנות הגלות מעין נקודת ציון בגעגועים ובכסיפה לארץ ישראל. ממתי שהתחלנו לחזור לארצנו מהווה טו בשבט מעין חג המסמל את הקישור לאדמה - אנו מסמלים אותנו בנטיעות, באכילת פירות שנשתבחה בהם ארץ ישראל ומנהגים נוספים. מתוך זה רציתי להעלות פה לדיון את השאלה הבאה: 1. עד כמה אתם מרגישים היום קשורים לארץ? 2. מהי הסיבה המרכזית מבחינתכם בגללה אנחנו פה ולא באוגנדה או בכל מקום אחר? 3. האם אתם מרגישים קשורים לארץ בגלל אותה סיבה שבגללה יהודים לכל אורך ההיסטוריה הרגישו קשורים לארץ והתפללו לחזור לפה, או שאתם מרגישים קשורים לפה רק בגלל שפה נולדתם? חשוב להדגיש! איני מתייחס כלל וכלל לסוגיות הפוליטיות ואני מבקש שלא להפוך את הדיון לפוליטי! מדינת ישראל נמצאת בארץ ישראל, ועל כך אני מדבר, ללא שום שייכות למה צריכות להיות הגבולות של המדינה והארץ. אנא התייחסו רק לשאלות העקרוניות.

אפריל11

New member
תשובות

. עד כמה אתם מרגישים קשורים לארץ? בינתיים אני מרגישה קשר לישראל אבל הקשר הוא עם הרבה עצב. כאילו שאני אוהבת משהו שאכזב אותי. אנחנו לומדים שקשר לאבנים ולמקומות הוא לאומני והקשר הוא למדינה אבל מה זה המדינה? האנשים בשלטון? האנשים למעלה שאנחנו רואים שכל מה שמעניין אותם הוא כסף ומעמד? אני קשורה לעם שנמצא בארץ הזאת ולא לאדמה או לאבנים או לארץ אבל חבר שלי שהוא דתי לאומי קשור לארץ בגלל המצוות בלי קשר מה קורה בה. 2.מהי הסיבה המרכזית מבחינתכם בגללה אנחנו פה ולא באוגנדה או בכל מקום אחר? הסיבה המרכזית היא הדת והלאום היהודי והקשר ההיסטורי של עם ישראל לארץ ישראל שמסומל בציונות אבל היום אני מרגישה שהציונות נעלמה. אני לא רוצה להיות באוגנדה במשטר של אפרטהייד או במקום שאנחנו לא שייכים כעם. אם לא בארץ ישראל אני חושבת שאנחנו יכולים לגור איפה שנוח לנו. אם לא אמשיך לגור בארץ ישראל אני לא בטוחה שאצליח לחנך את הילדים שלי להיות יהודים והיהדות תעצר אצלי. 3.האם אתם מרגישים קשורים לארץ בגלל אותה סיבה שבגללה יהודים לכל אורך ההיסטוריה הרגישו קשורים לארץ והתפללו לחזור לפה, או שאתם מרגישים קשורים לפה רק בגלל שפה נולדתם? הסיבה שאני מרגישה קשורה היא רק בגלל שהיהודים לאורך הדורות התפללו לארץ הזאת ורצו לבוא אליה ורצו להיות ביחד כי המקום שנולדתי בו חסר משמעות בעיני. כמו שעברנו דירה מעיר אחת לעיר שניה ולא הרגשתי קשר לאבנים ולרחובות אני לא מרגישה שייכות לארץ אלא לאנשים.

nrcf

New member
עונהה

1. עד כמה אתם מרגישים היום קשורים לארץ? אני מאוד קשורה אל הארץ ולא הייתי יורדת ממנה או מוסרת כל שטח שהוא בשום מחיר 2. מהי הסיבה המרכזית מבחינתכם בגללה אנחנו פה ולא באוגנדה או בכל מקום אחר? כי זאת הארץ שלנו שהובטחה לנו ואנחנו כבשנו אותה למה שלא נהיה פה?! חוצמזה אני תכף אכניס עוד קטע חדש אז תקראו=] 3. האם אתם מרגישים קשורים לארץ בגלל אותה סיבה שבגללה יהודים לכל אורך ההיסטוריה הרגישו קשורים לארץ והתפללו לחזור לפה, או שאתם מרגישים קשורים לפה רק בגלל שפה נולדתם? אני לא יודעת ואני גם לא אוכל לדעת כי נולדתי פה וזה הבית שלי אם הייתי נולדת בחו"ל יכול להיות שהייתי עולה לארץ ועוד יותר יכול להיות שלא כי זה קשה אני קשורה לפה כי זה הבית שלי וההיסטוריה שלי ושל העם שלי....

אפשר לשאול מה הקש של ט"ו בשבת לארץ?

(ושיהיה ברור שאני חושב שהשאלה שלך מצויינת והייתה מאוד במקום) אני מכיר שט"ו בשבט היה התאריך שבו היו מעלים את המיסים בכל הקשור למה שבה מן הצומח. אני לא נתקלתי בשום מקום, שט"ו בשבט מסמל כיסופין לארץ ישראל.

טו בשבט הוא ראש השנה לאילן

ואני ניצלתי את הקישור לאילנות המסמלים את הקישור לאדמה ואת היניקה ממנה כדי להעלות דיון מענין [ועל זה לא חלקת...
]. עכשיו - נשמח לשמוע את תשובותיך לשאלות שהעליתי!

tamarhp

New member
ראש השנה לאילנות

למה אנחנו צריכים לדעת מתי האילן חוגג יומולדת? בשביל לעשות לא מסיבה? לא! אלא בשביל חישוב השנים בשביל המצוות התלויות בארץ: ערלה, נטע רבעי, ביכורים.. ולכן יש קשר ישיר בין ט"ו בשבט לא"י. דבר נוסף - נוהגים לחגוג את ט"ו בשבט ע"י אכילת פירות, ובמיוחד אלו שנשתבחה בהם ארץ ישראל.

tamarhp

New member
ממממ

1. קשורה מאד... 2. כי זו הארץ שלנו, מזתומרת? 3. גם וגם.. ברור שהסיבה העיקרית היא כי זו הארץ שלנו, אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שאני אוהבת את המקום גם כי גדלתי והתרגלתי אליו...

יענקלה85

New member
ט"ו בשבט הגיע

אני אענה, למרות שט"ו בשבט הוא לא רק עבודת אדמה/התיישבות/הקשר-בין-עם-ישראל-לארץ-ישראל: 1. היו לי בעבר מחשבות על ירידה מהארץ, שנבעו בעיקר מהסיבות הלא נכונות (בריחה מהמציאות, בעצם). היום, כשאני מודע לקשר ההדוק בין העם היהודי לבין ארץ ישראל, אין לי מחשבות כאלה יותר, והקשר שלי לארץ התחזק. 2. למה אנחנו פה? אם הכוונה היא למה המדינה הוקמה דווקא פה, ובעצם למה הציונים הראשונים כיוונו את עצמם דווקא לפה, אז אני מניח שהסיבות הן דתיות (וגם מכוונות מלמעלה), למרות שהציונים עצמם הפכו לחילונים. אני מניח שגם היום, לרובנו יש הרגשה חבויה ולא מוסברת, שאין לנו מקום אחר. 3. מבחינה אישית, אני קשור לפה בעיקר כי פה נולדתי. למרות מה שכתבתי קודם, אני לא בטוח שאם הייתי נולד במדינה אחרת (שבה היה לי מספיק נוח להשאר), הייתי ממהר לעלות ארצה, גם אחרי ההתעוררות שהיתה לי בשנים האחרונות בקשר לעניין הזה. ולמרות שמאוד בא לי להגיד גם משהו פוליטי בקשר לגבולות המדינה (בעיקר כשתשובה לחלק מהכותבים פה) אני אמנע מזה

למעלה