TheFinalCut
New member
נושא לדיון: מזון מהונדס ומלאכותי, מה דעתכם?
לפני כמה ימים יצא לי לשוחח קצת על עניין ההנדסה הגנטית בצמחים עם אחד ממשתתפי הפורום, וזה עורר אצלי כמה מחשבות, שהתפתחו לרעיון לפתוח את הנושא הזה לדיון פה בפורום. ואם כבר לדבר על מזון מהונדס, אז למה לא מזון מלאכותי? אז הנה העניין: טכנולוגיית ההנדסה הגנטית מפותחת מאוד בימינו, ויש הסכמה רחבה שבאמצעותה ניתן להוזיל את עלויות החקלאות הצמחית, להפחית את השימוש בחומרי הדברה (ע"י יצירת זנים עמידים), להוסיף רכיבי מזון ולשפר את הפרופיל התזונתי של צמחים שונים, ולאפשר לצמחים לגדול בתנאים קשים יותר, למשל בקרקע מלוחה או בתנאי יובש. מאידך ישנה שאלה בריאותית שלא ממש זכתה לבחינה הולמת, ושאלה סביבתית שנחקרה הרבה יותר אך עודנה שנויה במחלוקת. עוד נושא מעניין הוא זה של המזון המלאכותי, למשל בשר מלאכותי המגודל במעבדה. כרגע הטכנולוגיה לא ממש בשלה, ועדיין יש איתה בעיות אתיות (למשל העובדה שיהיה צריך לקחת רקמות לגידול הבשר המלאכותי מבע"ח על בסיס קבוע) ובעיות תדמיתיות אפשריות (טכנולוגיה חלופית שלא תזדקק לרקמות מבע"ח תתבסס למעשה על תאים סרטניים). אבל באופן עקרוני יהיה אפשר לייצר מוצרים בעלי מרקם והרכב תזונתי דומה למוצרי בשר, שאולי יקלו על המעבר מגידול והרג של בע"ח לגידול בשר במעבדה. אז, מה דעתכם על הנושאים הללו? הייתם אוכלים צמחים מהונדסים גנטית? מה עם בשר מלאכותי? ולמה! אני אפרט את דעתי אח"כ
לפני כמה ימים יצא לי לשוחח קצת על עניין ההנדסה הגנטית בצמחים עם אחד ממשתתפי הפורום, וזה עורר אצלי כמה מחשבות, שהתפתחו לרעיון לפתוח את הנושא הזה לדיון פה בפורום. ואם כבר לדבר על מזון מהונדס, אז למה לא מזון מלאכותי? אז הנה העניין: טכנולוגיית ההנדסה הגנטית מפותחת מאוד בימינו, ויש הסכמה רחבה שבאמצעותה ניתן להוזיל את עלויות החקלאות הצמחית, להפחית את השימוש בחומרי הדברה (ע"י יצירת זנים עמידים), להוסיף רכיבי מזון ולשפר את הפרופיל התזונתי של צמחים שונים, ולאפשר לצמחים לגדול בתנאים קשים יותר, למשל בקרקע מלוחה או בתנאי יובש. מאידך ישנה שאלה בריאותית שלא ממש זכתה לבחינה הולמת, ושאלה סביבתית שנחקרה הרבה יותר אך עודנה שנויה במחלוקת. עוד נושא מעניין הוא זה של המזון המלאכותי, למשל בשר מלאכותי המגודל במעבדה. כרגע הטכנולוגיה לא ממש בשלה, ועדיין יש איתה בעיות אתיות (למשל העובדה שיהיה צריך לקחת רקמות לגידול הבשר המלאכותי מבע"ח על בסיס קבוע) ובעיות תדמיתיות אפשריות (טכנולוגיה חלופית שלא תזדקק לרקמות מבע"ח תתבסס למעשה על תאים סרטניים). אבל באופן עקרוני יהיה אפשר לייצר מוצרים בעלי מרקם והרכב תזונתי דומה למוצרי בשר, שאולי יקלו על המעבר מגידול והרג של בע"ח לגידול בשר במעבדה. אז, מה דעתכם על הנושאים הללו? הייתם אוכלים צמחים מהונדסים גנטית? מה עם בשר מלאכותי? ולמה! אני אפרט את דעתי אח"כ
