נושא לדיון - עלות התוכנות

vgsign

New member
נושא לדיון - עלות התוכנות

הצצתי קצת בארכיון הפורום ומצאתי כמה דיונים בהם ציינתם רשימת תוכנות must בכל פאלם. כל תוכנה ותוכנה, אם היא מורכבת ביותר - launcher כלשהוא לצורך העניין, וcardexport או סתם תוכנה באמת פשוטה לניגון מוסיקה וסרטים או אפילו משחק דבילי, עולים הון תועפות. לא נקלט לי בראש הקונספט הזה שבשימוש בסיסי לחלוטין, ארצה לרכוש כ5 תוכנות אם אני רוצה לעבוד בממשק נוח יותר, ואני צריך לשלם פחות או יותר 100 ש"ח לכל תוכנה, אני אישית קניתי את הפאלם שלי יד שניה, אך גם אלו מאיתנו שהוציאו 1500 ש"ח בשביל מכשיר בסיסי יחסית, איך אנחנו אמורים להרשות לעצמנו להוציא סכום כל כך גבוה עבור חבילה של תוכנות שברובם הינם מאוד בסיסיות ולא דרשו פיתוח רב מדיי. יש לי מאין הרגשה שכזאת שכל השימוש הזה במחשבי כף יד נתפס כמותרות והמפתחים מרשים לעצמם לדרוש סכומים לא פרופורציוניים עבור התוכנה שהם מייצגים. אני כמתכנת, פשוט לא מצליח לתפוס את הרעיון שבשביל תוכנה שאפשר למצוא 1000 כמוהה בחינם למחשבים שולחניים תעלה לי כל כך הרבה בגלל שהיא מיועדת לכף יד.

AYELET1

New member
אני מצטטת אותך:

"יש לי מאין הרגשה שכזאת שכל השימוש הזה במחשבי כף יד נתפס כמותרות והמפתחים מרשים לעצמם לדרוש סכומים לא פרופורציוניים עבור התוכנה" דווקא התוכננות למחשבי כף יד עולות בד"כ פחות מהתוכנות ל-PC. מתי קנית לאחרונה משחק או תכנה למחשב הפי סי שלך? חוץ מזה לא קונים הכל בבת אחת. כל חודש - חודשיים תוכנה אחת. אם מחשב כף היד משמש לך לעבודה, יש הרבה פעמים החזריי מס על תוכנות כאלו, מה גם שהבסיס בכל מקרה נמצא על המכשיר (תכנת אופיס למשל). תוכנה לניגון מוסיקה או סרטים או משחק אינה הכרח. אלו חד משמעית מותרות. אגב יש לך פתרונות חינמיים גם למחשבי כף יד - למה צריך לקנות תוכנה למוסיקה וסרטים? מותרות או לא, יש את ה-TCPMP החינמית הנהדרת.

alonhzn

New member
נכון... זה יקר מאוד.. וזה לא מותרות

נכון שיש אנשים רעבים באפריקה, אבל מכשיר שעולה 1500 שקל לא נחשב למותרות עם כל הכבוד! זה לא מרצדס שעולה חצי מליון, זה לא יכטה מפוארת או מטוס פרטי, זה לא כמו להזמין לבית מעצב פנים צפון תל-אביבי באלפי שקלים, זה לא בריכת שחייה בחצר, זה לא טלבזייה ענקית ב60,000 שקל!!! פאלם ב1500 שקל זה לא מסטיק בזוקה אבל זה לא מותרות! כל אחד צריך להנות ופאלם זה השקעה קטנה בהרבה מאשר הוצאות אחרות שאנחנו לא נוהגים להתייחס אליהן כמותרות למשל: יציאה למסעדה (50 עד 100 שקל בערב אחד!!) סרט ופופקורן (55 שקל בערב אחד!!) ישיבה בפאב, יציאה לדיסקוטק.... כל אלה עולים הרבה יותר מפאלם!! אם ניקח בחשבון שפאלם משמש אותנו 4 ימים בשבוע (הנחה מאוד קלה) ומחזיק לנו מעמד שנה (שוב, הנחה מאוד מאוד קלה) נקבל שפאלם עולה לנו פחות מ8 שקל ליום!! הרבה פחות מסרט!! ושווה לנו למעשה ל22 "יציאות ערב" תעשו את החשבון! זה בכלל לא מותרות. זה פשוט עוד דבר קטן לעשות את החיים יותר מהנים... אגב, מי שעוקב אחרי האופנה ומחליף ארון בגדים כל פעם שמתחלפת האופנה משלם הררררבבבהה יותר ולא קוראים לו "נהנתן"בקיצור, פאלם זה מכשיר של העם! לא של קבצנים ברחוב אומנם אבל בהחלט של העם! כל אזרח אפילו ממעמד כלכלי נמוך מהממוצע במשק יכול לשים ידו על פאלם אם הוא באמת מעוניין בכך! זה לא משהו של המאיון העליון!ולגבי התוכנות - פה זה כבר מתחיל להיות בעיתי... התוכנות אכן יקרות... לכן הממדים של תופעת התוכנות הפרוצות באינטרנט כל-כך עצום! דעתי האישית שאינה מהווה המלצה לאף אחד חס וחלילה היא שאם בא לי ממש תוכנה מסויימת ואין לי כסף בשבילה אז אני מוריד מהאינטרנט... ושיקראו לי איך שרוצים שאר הצבועים (וגם אלה שלא)

AYELET1

New member
"אם בא לך"?....

אם בא לך זה מותרות. פאלם גם הוא מותרות ויציאה לקולנוע היא מותרות. מה שאינו הכרח הוא חד משמעית מותרות. ואם יש לך 1500 ש"ח לפאלם אז יש גם 80-90 ש"ח בחודש לתוכנה ש"בא לך עליה". רוצה להוריד פרוץ? תוריד. אבל אל תציג את זה באיצטלה של הכרח.

AYELET1

New member
אגב, הנאום הזה נשמע

מגוכך לנוכח הקריאה הנלהבת והבוז הנוקב כלפי מי שלא תורם
זה בסדר לשלם למי שלא מבקש תשלום רק למי שכותבת תוכנות לפרנסתו אין צורך לשלם...

vgsign

New member
אני לא אומר שהמשתמש בממוצע

לא יכול להרשות לעצמו לקנות את התוכנות האלו, ואני גם לא אומר שכולם צריכים לזרוק תוכנות חינם, אני בסה"כ אומר, שבשביל תוכנה פשוטה שלPC כמאט בוודאות תינתן בחינם כי כל ילד יכול לבנות אותה, בשביל פאלם דורשים עבור התוכנה סכום כזה שנידמה לי שלכל היותר 50 הרכישות הראשונות מכסות את עלות הפיתוח, כשאני קונה משחק מחשב ב250 שקל, אני יודע שהחברה מתחילה להרוויח רק אחרי שהיא העיפה עשרות אלפי עותקים, אבל כשאני קונה תוכנה לפאלם ב100 ש"ח ומתקשה להאמין שיותר מבן אדם אחד פיתח אותה וגם אז זה לקח לו לא יותר מחודש, זה דיי מרתיח. ובעניין המותרות, ברור לי שכמאט כל אדם יכול להרשות לעצמו לקנות אחד, עניין המותרות נכנס כאשר רב האנשים שקונים לא נחוצים לא בצורה קריטית- או יותר נכון היו מסתדרים גם בלעדיו. אולי ניתן להשוות זאת לאיזו מסעדה יקרה יחסית, כמאט כל אדם יכול להרשות לעצמו לפנק עצמו באופן חד פעמי, ולהזמין 600 גרם אנטריקות של עגל חלב שרולה ואף לשלם על המנה סכום לא מבוטל של 200 ש"ח, אך ברגע שבסיום הארוחה תרצה לשתות איזה משהו כי תיהיה קצת צמא, יגידו לך שאותו בקבוק מים מינרלים שעולה לך 3 ש"ח במקרה הרע בממכולת שליד הבית, עולה במסעדה 25ש"ח. זה פשוט מעצבן, לא משנה שכבר הוצאתי 300 ש"ח על ארוחה עם בשר ויין טוב והעוד 25 שקל האלה לא יהרגו אותי, זה פשוט מרגיש לא נכון לשלם אותם.

למעלה