נושא לדיון

שמלת תחרה1

Well-known member
שאלה בעקבות סיפור ברשת.
צריך לשלם לסבתא המטפלת בנכד?
"אני ובן זוגי צריכים לחזור לעבודה בשבוע הבא", היא כתבה, "אמא שלי תשמור על התינוק בזמן הזה. זה יוצא כמעט 40 שעות בשבוע - כל שבוע. היא תעשה את זה בביתה שנמצא ממש מעבר לרחוב שבו אנו גרים. בעלי חושב שהיא צריכה לעשות את בחינם כי היא הסבתא, ואני חושבת שמגיע לה תשלום על העבודה הקשה שהיא עושה. היא בת 68.

פולגאר

Well-known member
שאלה בעקבות סיפור ברשת.
"אני ובן זוגי צריכים לחזור לעבודה בשבוע הבא", היא כתבה, "אמא שלי תשמור על התינוק בזמן הזה. זה יוצא כמעט 40 שעות בשבוע - כל שבוע. היא תעשה את זה בביתה שנמצא ממש מעבר לרחוב שבו אנו גרים. בעלי חושב שהיא צריכה לעשות את בחינם כי היא הסבתא, ואני חושבת שמגיע לה תשלום על העבודה הקשה שהיא עושה. היא בת 68.
אם היא עושה את זה במקום לעבוד, היא צריכה לקבל תשלום.
אם היא עושה זאת על זמנה הפנוי, היא עושה זאת מאהבה ולא צריכה לקבל תשלום.

mיטלמן

Well-known member
התשלום זה זמן איכות עם הנכד, שווה יותר מכל $.
ניסית פעם?
דעתנו (לדעתי) לא נחשבת,
מה דעתה של האמא? היא רואה את זה כעבודה, חושבת שמגיע לה כסף? מגיע לה.
לדעתי 40 שעות שבועיות זו עבודה, עם ילד קטן, תינוק, לא קלה.
זמן איכות? מה שמבקשים ממנה זו התחיבות ולא זמן איכות.

משתפרת1

Well-known member
שאלה בעקבות סיפור ברשת.
מדובר במשרה מלאה לגמרי, ימים שלמים בהם זמנה לא יהיה בידה.
מה אומרת הסבתא? האם זו תרומתה לביסוסו הכלכלי של הזוג הצעיר? האם תקבל החזר להוצאות שתוציא על התינוק (אוכל, חיתולים וכו')? האם זו הצעה שלה?

nothing but the truth

Well-known member
מדובר במשרה מלאה לגמרי, ימים שלמים בהם זמנה לא יהיה בידה.
מה אומרת הסבתא? האם זו תרומתה לביסוסו הכלכלי של הזוג הצעיר? האם תקבל החזר להוצאות שתוציא על התינוק (אוכל, חיתולים וכו')? האם זו הצעה שלה?

תמצאי תשובות לחלק משאלותייך כאן

משתפרת1

Well-known member
תמצאי תשובות לחלק משאלותייך כאן

כסבתא מעולם לא נדרשתי לנושא. אני מנסה לחשוב אם הייתי מוכנה לעבוד במשרה מלאה בטיפול בנכדים שלי, ומתקשה לענות. בייביסיטר עשיתי הרבה. בערבים, אחה"צ, מדי פעם להוציא ממשפחתון או מפעוטון או מצהרון ולשמור כמה שעות. מעולם לא עלה על דעתי רעיון של תשלום. יש הבדל בין זה לבין טיפול על בסיס קבוע. מאחר ויש לי הכנסה קבועה (כל חיי הבוגרים עבדתי במשרה מלאה), סביר שאילו הייתי מציעה לטפל בנכדים שלי לא הייתי מצפה לתשלום.

Harrington

Well-known member
מנהל
שאלה בעקבות סיפור ברשת.
אני עם פולגאר עם שינוי ניואנסי קטן. מסכים שאם זה בא כמשרה מבחינת הסבתא, היא זכאית לשכר. לא משנה מבחינתי אם זה בא על חשבון עבודה אחרת (שלמשל תתפטר ממנה) או כמשרה חדשה מבחינתה שנועדה להגדיל תומעט את ההכנסה המשפחתית (שלה ושל בן זוגה ככל שקיים).

אולם אם מדובר באשה שבפנסיה וסתם משעמם לה והיא עושה זאת מתוך כך, או כפי שמשתפרת הציעה מתוך רצון לסייע למשפחה (של בתה) לחסוך בהוצאות למשל, או נטו מתוך אהבה, או אז זה ענין אחר. במקרה כזה אולי הייתי מציע לה שכר, אך היא מן הסתם הייתה מסרבת. על כן החלופה הייתה לקנות לה פרחים לשבת (דרך קבע) כאות תודה, מתנות לחגים וכיו״ב. אולי פעם בשנה משלם לה ולבן זוגה כמה ימי נופש. בקיצור, למצוא את הדרך להביע את הערכתנו לא רק במילים וחיבוקים אלא בהחלט גם בעניינים רכושניים הגם שקטנים ולכאורה חסרי משמעות.

מקסים 45

Well-known member
אני עם פולגאר עם שינוי ניואנסי קטן. מסכים שאם זה בא כמשרה מבחינת הסבתא, היא זכאית לשכר. לא משנה מבחינתי אם זה בא על חשבון עבודה אחרת (שלמשל תתפטר ממנה) או כמשרה חדשה מבחינתה שנועדה להגדיל תומעט את ההכנסה המשפחתית (שלה ושל בן זוגה ככל שקיים).

אולם אם מדובר באשה שבפנסיה וסתם משעמם לה והיא עושה זאת מתוך כך, או כפי שמשתפרת הציעה מתוך רצון לסייע למשפחה (של בתה) לחסוך בהוצאות למשל, או נטו מתוך אהבה, או אז זה ענין אחר. במקרה כזה אולי הייתי מציע לה שכר, אך היא מן הסתם הייתה מסרבת. על כן החלופה הייתה לקנות לה פרחים לשבת (דרך קבע) כאות תודה, מתנות לחגים וכיו״ב. אולי פעם בשנה משלם לה ולבן זוגה כמה ימי נופש. בקיצור, למצוא את הדרך להביע את הערכתנו לא רק במילים וחיבוקים אלא בהחלט גם בעניינים רכושניים הגם שקטנים ולכאורה חסרי משמעות.
מסכים להציע מתוך כבוד לסבתא, ולתת לסבתא להחליט אם לקבל או לדחות את השכר.

raya

Well-known member
בתור סבתא מזה 22 שנים,בזמנו הקדשתי לא מעט ימי עבודה כדי לעזור לבן ואשתו. לא עלה בדעתי לומר להם שאני לא יכולה לבוא/לעזור. ויש לקחת בחשבון שאנחנו לא גרים באותה העיר. עם השנים נולדה נכדה נוספת אצל הבן ו-2 נכדים אצל הבת. המשכתי לנסוע ולעזור לילדים,להוציא מהמסגרות, לקחת לחוגים ומהחוגים,והכל מתוך רצון לעזור. גם אם היו מציעים לי שכר כל שהוא הייתי מסרבת (כפי שאני מתנדבת כמעט 20 שנים באוניברסיטה ).
ברור לי שהילדים/נכדים מעריכים את העזרה, וזה בהחלט מספיק לי.

נערך לאחרונה ב:
למעלה