נושא לדיון

גריני

New member
פעמיים עצם על הגריל ../images/Emo140.gif

את פשוט נ-פ-ל-א-ה !!! להגיע לתובנה המדהימה שהצורך בשליטה מגיע דווקא מדימוי עצמי נמוך, רק על זה מגיע לך חיבוק ענק
וכמו תמיד, אני אענה לך מהמקום שלי, מהתובנות שאני הגעתי בהקשר לבעיות שלי. מה שאני מצאתי זה שלפחות 80% (!) מהקשיים שלי בהווה נובעים מאיזו "גריני קטנה" - אני בגיל 3-4-5 וכו' - ילדה קטנה ופגועה (ונסיבות הפגיעה לא כ"כ חשובות, רק לדעת שזה בא משם). ברכה יקרה, הקפיצה המשמעותית שקרתה אצלי התחילה ברגע שהבנתי את הנקודה הזו והתחלתי לדבר עם הילדה הקטנה שבי. דיברתי איתה וגם כתבתי לה (לעצמי, כמובן). בכל פעם שהיא "השתוללה בתוכי" עם רגשות של עלבון, קנאה, כעסים למיניהם - ברגע שהייתי מודעת למה שקורה ואמרתי לה שאני מבינה אותה... אוהבת אותה... מחבקת אותה... עשיתי אפילו מדיטציות בהן זימנתי אותה ושיחקנו ביחד בתופסת, בחבל... פשוט נתתי לה תשומת לב - שם התחיל המהפך שלי. אז הביני שבתוך ברכה של היום ישנה ברכה קטנה מאוד מאוד פגועה ואת יכולה לעזור לה ולעצמך. בנוסף לכך - יש עוד תרגיל שממליצים לעשות: למצוא 2-3 משפטים חיוביים כמו: אני אוהבת את עצמי ומקבלת את עצמי כפי שאני. אני מגלה כעת עד כמה אני נפלאה. אני בוחרת לאהוב את עצמי ולהפיק מעצמי הנאה. את המשפטים האלה רשמי לך על דף ואמרי לעצמך אותם כ-3-4 פעמים לפחות 3 פעמים ביום - עם הדגשה על הזמן שלפני השינה. זה נקרא לתכנת את תת המודע שלך. באותה הצורה את יכולה למצוא לך משפטים שמתייחסים לעניין התזונה (תזונה נכונה ובריאה בכמות ובאיכות שמיטיבה עם גופך) - שימי לב שהמשפטים צריכים להיות חיוביים, להיאמר בזמן הווה ושלא יכילו את המילה לא (תת המודע שלנו לא מכיר במילה "לא"). עשי את התרגיל הזה ביחד עם "זמן כיף לברכה הקטנה" אמממממ.. שבועיים (?) וספרי לנו מה קורה....

ניני5

New member
ברכה *, השאלה צריכה להיות.

אני גרוכה, אז מה? אם תשפטו אותי תקפצו לי. ממה יש לי לפחד? מכמה דיעות של אנשים פלצניים? מה את לא חושבת שיש לך מה להגיד? אמרת המון במה שכתבת. אז את בסדר. מי אמר לך שאת לא בסדר. ראית שהרזון לא הציל אותך. ראית שהכל בא מפנים. אין מה ללמוד, תקשיבי לעצמך אל תבקשי אישורים מבחוץ שבי עם עצמך. תכתבי מה את יודעת, מה את רוצה. מה חלומותיך. ככה תדעי מי את. ואז תקומי כמו גדולה ותזרקי לחלל את עצמך בכל כוחותיך. ותגידי לכולם, זאת אני. ואני עומדת מאחורי האני שלי. ושימותו הקנאים. אף אחד לא יסיט אותי מהאני שלי. ועכשיו עם האני המוצק שלי. אני רוצה ללמוד כל מיני דברים. בהצלחה

hayapollak

New member
ברכה-אני מסכימה בהחלט../images/Emo39.gif

עם מה שגריני כותבת לך (בענין הילדה הקטנה שבתוכך) למרות שאני לא רואה את התחלת השיחה כאילו התחלתן מהאמצע לא חשוב - לגופו של ענ יין - יש ספר מצויין שנקרא - אזורי המשגה שלך........ מומלץ בחום. ואני לא מכירה אותך אבל נראה לי שאת מנסה להתמודד כל הזמן עם המון נושאים או בעיות יחד - ולא פלא שאת מתעייפת ונחלשת. אם את כותבת בלוג או יומן או עושה סדר בראשך - נראה לי שכדאי לך להתחיל מרשימה פשוטה של דברים שאת רוצה לעבוד עליהם לפי סדר עדיפויות ולהתחיל לטפל בנושא אחד להתמודד אתו ולשנות אותו ורק אז לעבור לבעייה הבאה שמטרידה אותך. אי אפשר לבנות בנין להתחיל מהיסודות,לעבור לגג, לטפל בחלונות וכו, צריך להיות איזה סדר בבלגן הזה - נדבך אחר נדבך - כדי שהבניין לא יתמוטט.... ולא פחות חשוב כאשר את מחליטה להתמודד עם הנושא שאת בוחרת חשוב להחליט על הדרכים המתאימות לך להתמודדות מדיטציה, קריאת ספרות מתאימה, שיחות, התעמלות, תזונה וכו, כמובן אפשר לבחור כמה דרכים ולבדוק במשך חודשיים שלושה איזה מן הדרכים הכי מדברות אלייך ועוזרות לך - ולהמשיך באותן שתיים שלוש דרכים ולא להרפות מהבעייה עד שתרגישי שהפנמת פתרונות ושאת מסוגלת לתת לבעייה ללכת ממך והלאה.... ואז להתפנות לבעייה נוספת שמציקה לך. לא נראה לי שאפשרי לפתור את כל הבעיות כאן,עכשיו ומהר באינסטננט. תהליכים - לוקחים זמן ...וכל בעייה תפתר בקצב שונה. לדעתי אין קסם אחד, תורה אחת,דרך אחת לפתור את כל הבעיות - נכון שכאשר מתמקדים בנושא אחד ועובדים עליו ורואים תוצאות זה מביא הקלה ורצון לגדול ולשנות עוד נושאים אבל תהליכים כאלה הם בעיקרם נפשיים ורגשיים ולעיתים יכולים לקחת גם שנים....... העיקר להתחיל בנושא אחד ללכת איתו ולהפרד ממנו...... כל השאר יצוף על פני השטח ממילא וידרוש את טיפולך.... אני מאמינה שאת יכולה וגם את יודעת שאת רוצה ומסוגלת אז קדימה לעבודה...... הצלחה ואהבה שולחת לך - חייה.

hayapollak

New member
ברכהההההה../images/Emo39.gif

אני בטוחה שאם תחליטי לעשות מדיטציה פעמיים (ביום עשרים דקות ואם לא עשית אף פעם תתחילי עם קלטת ) תקראי בתקופה הזו את הספר אזורי המשגה שלך.... לא תצטרכי לשאול את עצמך עם מה את רוצה להתמודד קודם. הגוף,הרגש והנשמה כבר יובילו אותך לנושא שצועק לעזרה..... הלוואי ותצליחי להוסיף במשך החודש הזה גם קצת הליכה רגלית או התעמלות וכמובן - להוסיף מחשבה לעניני תזונה. אולי זה המון משימות יחד... אני לא יודעת כמה זמן פנוי עומד לרשותך. העיקר להתחילללללל. באשר לבלוג - ממש אין לי הרבה מושג בזה.אך הבנתי כאן באינטרנט שיש אפשרות לנהל לעצמך את הבלוג שלך - כמו יומן פרטי שאת כותבת בו מה שבא לך - מחשבות,הרהורים, מאמרים - אם את שולטת בנושא מסויים וכו. את ממש יכולה לנהל זאת כמו יומן - רק שליומן הזה יש כתובת ואנשים יכולים להכנס ליומן - לקרוא בו וגם להגיב לך. (זה כמובן שונה מיומן פרטי שאת מנהלת במעבד תמלילים - כמו מחברת) לבי-פליי-גירל שנכנסת לבקר בפורום יש בלוגגגג - אז אולי תשאלי אותה איך עושים זאת ואיך נכנסים גם לבלוגים של אחרים. אולי לרשף- כשף יש גם בלוג.

rama69

New member
ברכה,

קראתי את דברייך, פשוט בא לי לשלוח לך
ומזמינה אותך לבלוג שלי, מהערב אני כותבת בכל יום/ערב, [תלוי בזמן], הארות לגבי החיים, כיצד ניתן לעשות את השינוי, שוב שולחת לך
אתי

ניני5

New member
hayapollak, יש כל מיני צורות למידה.

יש כאלה שלומדים דבר אחד וממצים אותו, יש כאלה שלומדים בוזמנית כל מיני דברים, ואחרכך זה מתאחד אצלם למשהו אישי שלא מתאים לשום זרם. בעיקרון רוחניות מגיעה לאותו מקום במיליון שיטות, כולל דתות רגילות.

נושא לדיון

חזרתי לבינתיים(אם מישהו שם לב שנעדרתי הרי כתבתי רק שני הודעות)עד הקלקול הבא במחשב.@!!! האם אתם מאמינים שהדברים הרעים שקורים לכם אמורים לחשל אותכם כדי שתוכלו להתקדם בחיים מבחינה מעשית ורוחנית!! או שאתם חושבים שהם לא תורמים לכם, כלומר הייתם מעדיפים שחייכם יהיו "כפית זהב" רק טוב בלי מחלות ודכאונות וכו'ֱֱֱֱֱֱֱ עוד לא גיבשתי דיעה ואני מעלה את שאלה הזאת לראשונה בפני עצמי.... כול טוב ולילה שקט....

bflygirl

New member
אני בעד מה שיהיה יהיה

יש תקופות ויש תקופות מה שחשוב זה לזרום לא להישבר לא להרים ידיים ולהמשיך הלאה בחיוך

גריני

New member
"מה שלא הורג אותך - מחשל"

אני חושבת שהקשיים שלנו אמורים ללמד אותנו כל מיני דברים כל מקרה צריך לבדוק לגופו ולהבין "את השיעור" שמקופל בו. כמובן שהייתי מעדיפה חיים שזורמים חלק, בודאי ללא מחלות, דיכאונות ושאר צרות. אם כי, למען האמת - נראה לי שחיים כאלה הם קצת משעממים. יחד עם זאת, עם הצמיחה הרוחנית - שבאה תוך כדי לימוד אותם "שיעורים" - אני מאמינה שניתן להקל על הקשיים, ניתן אפילו "לדלג" מעל כמה מהם. כלומר, הקשיים אינם מחוייבי המציאות, אלא שדרכם אנחנו לומדים את "כללי המשחק של היקום" וכאשר אנחנו לומדים אותם היטב - החיים זורמים יותר בקלות. לדוגמא: אחד מהגורמים לקשיים בחיינו הוא הצורך שלנו בשליטה. צורך זה בא לידי ביטוי בהמון דרכים: צורך לשלוט באחרים (ילדים, הורים, חברים, שכנים...) אנחנו רוצים לגרום לאחרים להתנהג עפ"י אמות המידה שלנו. ביטוי אחר לצורך הזה הוא הצורך לשלוט בנסיבות החיים. מי שלומד את השיעור הזה היטב ומצליח להביא את עצמו לוויתור על שליטה (או לפחות, לוויתור חלקי) - מזַמן לעצמו חיים קלים יותר. פתחת כאן נושא מעניין לדיון, ומי שמעוניין בכך - מוזמן להביא לכאן תחום כלשהו מהחיים - בו יש לו קשיים. אנחנו ננסה להבין ביחד את השיעור ולהסיק את המסקנות.

למעלה